Αλβανοί έστησαν οδοφράγματα για να εμποδίσουν τη διέλευση της Χρυσής Αυγής


Οι Αλβανοί στο σημείο του οδοφράγματος
Ρεπορτάζ του Αλβανικού Top Channel αναφέρει τα εξής:
Οι ακτιβιστές της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας απέκλεισαν με οδοφράγματα τη γέφυρα του Δραγώτη στο δρόμο που οδηγεί στο Μοναστήρι της Κλεισούρας όπου οι έλληνες νεο-ναζί της "Χρυσής Αυγής", θα εορτάσουν την 28η Οκτωβρίου, η μέρα της απελευθέρωσης της Ελλάδας.

Βουλευτές του ελληνικού ριζοσπαστικού κόμματος και υποστηρικτές τους αναμένεται να επισκεφθούν το κοιμητήριο της μονής, όπου κατά τους ισχυρισμούς τους είναι θαμμένοι Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου...




Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία χθες ζήτησε από την κυβέρνηση να μην επιτρέψει την άφιξη στην Αλβανία των ελλήνων νεοναζί, μέλη του κόμματος, να πάνε στους τάφους των Ελλήνων στρατιωτών στην Κλεισούρα. Μέσα από ένα δελτίο Τύπου, η ΑΚ σημείωσε ότι, αν η κυβέρνηση δεν απαγορεύσει την άφιξή τους, αυτό θα το κάνουν οι ακτιβιστές του κόμματός τους.
Με αφορμή αυτό το γεγονός, δεν θα είναι έκπληξη οι ηγέτες αυτής της πολιτικής οντότητας να κάνουν οποιαδήποτε εθνικιστή δήλωση για αυτό που αποκαλούν Βόρειο Ήπειρο, ή την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.
Αρκετές φορές η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία έχει καταγγείλει τις εθνικιστικές τάσεις ορισμένων ομάδων της ελληνικής πολιτικής, για να αποκτήσουν μέρη της Αλβανίας και για να ζητήσουν από τον ΟΗΕ να τα ενσωματώσει εντός των ελληνικών ορίων.