Αυτό είναι το νέο «πρόσωπο» της Αιγυπτιακής τηλεόρασης

Στο νέο αιγυπτιακό κανάλι Maria TV εργάζονται αποκλειστικά και μόνο γυναίκες που φοράνε την πλήρη ισλαμική ενδυμασία, το γνωστό νικάμπ που αφήνει μόνο τα μάτια να φαίνονται. Το κανάλι στεγάζεται σε ένα μικρό...
 
διαμέρισμα στην εργατική συνοικία Αμπασίγια του Καΐρου και θα μεταδίδει πρόγραμμα 6 ώρες την ημέρα στο δορυφορικό κανάλι al-Ummah, έναν θρησκευτικό σταθμό που διοικούν υπερορθόδοξοι ισλαμιστές Σαλάφι.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα νέο ειδησεογραφικό κανάλι που μεταδίδεται μέσω δορυφόρου και συνδέεται με τις πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές που συντάραξαν τον τελευταίο χρόνο τη χώρα και την επακόλουθη στροφή σε πιο σκληρές μουσουλμανικές αξίες, σύμφωνα με την Daily Mail.

Επικεφαλής του Maria TV είναι η Ελ-Σέικχα Σαφάα Ρεφάι. Η ίδια υποστηρίζει πως η ύπαρξη του καναλιού δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει η χώρα μετά την εξέγερση που ανέτρεψε τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.

Σχετικά με το θέμα της παρουσίασης των ειδήσεων με νικάμπ σχολίασε χαρακτηριστικά:

«Μου έχουν πει ότι δεν θα λειτουργούσε λόγω της γλώσσας του σώματος. Λοιπόν, ο τόνος της φωνής μου μπορεί να μεταδώσει τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις μου». Σημείωσε επίσης πως ελπίζει ότι η εμφάνιση των γυναικών στην τηλεόραση με την πλήρη ισλαμική ενδυμασία θα μπορούσε να δείξει στους ανθρώπους «ότι υπάρχουν επιτυχημένες γυναίκες που φορούν νικάμπ».
 
 
aegeantimes.gr