Το σύστημα Σαμαρά ψάχνει δικαιολογίες για την επικείμενη συντριβή στην Αθήνα και ανακαλύπτει... εσωκομματικό πόλεμο


Ενώ βρισκόμαστε 75 μέρες πριν από τον Α΄ γύρο των δημοτικών εκλογών, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η επιλογή της νουδούλας για τον δήμο Αθηναίων (ο χαριτόβρυτος Αρούλης) δεν τραβάει. Ομοίως και ο έτερος Καππαδόκης, ο «ανεξάρτητος» (αλλά παρ’ όλα αυτά βουλευτής της ΝΔ…) Νικήτας Κακλαμάνης. Και δεν είναι ότι οι συγκεκριμένες επιλογές δεν τραβάνε. Ολόκληρη η ΝΔ δεν τραβάει, γι’ αυτό άλλωστε και οι «πρωτοκλασάτοι» απόφυγαν το πικρό ποτήρι του δήμου Αθηναίων. ...

Από την άλλη, το σύστημα Σαμαρά, πρέπει κάπως να δικαιολογήσει τη συντριβή που έρχεται ολοταχώς. Και ποιος είναι ο καλύτερος (και ο πιο δοκιμασμένος) τρόπος να το κάνει, από το να αποδώσει την επικείμενη συντριβή σε… εσωκομματικό πόλεμο;
Άρχισαν, λοιπόν, να παίζουν τα… όργανα, με ρεπερτόριο «Ο εσωκομματικός πόλεμος κατά του Άρη», όπως είναι ο τίτλος δηλητηριώδους ανάρτησης της διαδικτυακής φωνής του φον Αντωνάκη (antinews). Ιδού:
«Παρασκηνιακά καρφιά, υπονοούμενα και πολλές επιθέσεις δέχεται ο Άρης Σπηλιωτόπουλος από ορισμένους νοεδημοκράτες της Α΄ και της Β΄ Αθηνών. Ο Άρης που αγνόησε τις κακές μετρήσεις επέδειξε θάρρος σε μια στιγμή που πολλοί κρύφτηκαν και μπήκε στην μάχη. Αντί να τον στηρίξουν ορισμένοι, κάνουν ότι είναι δυνατόν να τον υπονομεύσουν. Προ ημερών χρειάστηκε να τηλεφωνήσουν από το πρωθυπουργικό γραφείο στον Κώστα Καραμανλή για να πει σε ορισμένους καραμανλικούς, όπως τον Προκόπη Παυλόπουλο να αλλάξουν στάση. Η απάντηση ήταν: «Μα δεν μπορούμε. Ο Προκόπης είναι φίλος με τον Νικήτα και μισεί τον Άρη χρόνια».
Και να ήταν μόνο ο Πάκης; Η Ντόρα τι κάνει; Τίποτα και τηρεί ίσες αποστάσεις, ενώ ο αδελφός της, ο Κυριάκος δεν θέλει να ψηλώσει ο Άρης γιατί θα μπει ξανά με αξιώσεις στην μάχη της διαδοχής μελλοντικά.
Η Όλγα, η πασιονάρια του Κολωνακίου και του Ψυχικού που αρνήθηκε να μπει στην μάχη, δεν θέλει να τον βλέπει τον Άρη γιατί φαντάζεται και αυτή τον εαυτό της δελφινάκι και σκέπτεται ότι όταν έρθει η ώρα ο Σπηλιωτόπουλος εάν κερδίσει τον δήμο θα είναι δυνατός παίκτης.
Το ίδιο σκέπτονται και άλλοι, ενώ κάποιοι όπως ο Κικίλιας έχουν υποχρέωση στον Κακλαμάνη, και καταλαβαίνετε τι γίνεται. Η μόνη ειλικρινής είναι η Πιπιλή που μπορεί να είπε ότι θα ήθελε για υποψήφιο κάποιον που γεννήθηκε και ξέρει καλά την Αθήνα, αλλά θα πειθαρχήσει και θα τρέξει για τον Άρη. Οι άλλοι; Ας μην ανοίξουμε τον κατάλογο γιατί θα μεγαλώσει…».

(ΥΓ): Τώρα μας πείσατε!









ethnikismos.net