Το κόμμα του Λαού (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) και το κόμμα του συστήματος (ΚΚΕ)

Γράφει ο Αντίοχος
Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, ο αρχικουκουές Κουτσούμπας, λέει το ίδιο… ποίημα: πως η Χρυσή Αυγή είναι «όργανο του συστήματος» κ.τ.λ. Χωρίς βέβαια να μπορεί να εξηγήσει πως γίνεται να είναι όργανο του συστήματος ένα κόμμα του οποίου ο Αρχηγός και 5 βουλευτές είναι στη φυλακή (για την οποία ετοιμάζονται και οι υπόλοιποι…), με αστείες κατηγορίες, ενώ ο ίδιος και οι λοιποί κουκουέδες σουλατσάρουν ελεύθερα σ’ όλη τη χώρα, για να κηρύξουν την…
 
επανάσταση!!!  
Εκεί, όμως, που… ζορίζονται ακόμα περισσότερο οι κουκουέδες, είναι στο να εξηγήσουν πως γίνεται υπό συνθήκες φτώχειας και δυστυχίας, να επιλέγει ο ελληνικός λαός την Χρυσή Αυγή κι όχι τα κόμματα της αριστεράς, που (δήθεν) σκίζονται για το λαό και τα συμφέροντά του.
Με την ευκαιρία, λοιπόν, προεκλογικής του ομιλίας στην Καλαμάτα, ο αρχικουκουές έδωσε συνέντευξη σε τοπικό ΜΜΕ και στην ερώτηση «Θα περίμενε κανείς ότι τα συνεχή αντιλαϊκά μέτρα, σε βάρος των ασθενέστερων οικονομικά κοινωνικών τάξεων, θα λειτουργούσαν συσπειρωτικά για το αριστερό κίνημα. Ωστόσο, διαπιστώνει κανείς την ανάδειξη – αναβίωση ακροδεξιών σχημάτων, όπως η “Χρυσή Αυγή”. Γιατί συμβαίνει αυτό, νομίζετε;», έδωσε την εξής «απάντηση»:
«Η ΧΑ είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση, γεννιέται και θρέφεται από το ίδιο το σύστημα. Αν δεν τη δούμε ως τέτοια θα δυσκολευτούμε να ερμηνεύσουμε τόσο το άπλωμά της από το σύστημα, όσο και την προσπάθεια -σ’ αυτή τη φάση- να τη μαζέψει εν μέρει. Η αντιλαϊκή επίθεση δεν οδηγεί αυτόματα και σε συσπείρωση στο λαϊκό κίνημα, πολύ περισσότερο όταν συσκοτίζεται ο χαρακτήρας της επίθεσης, αλλά και η κατεύθυνση της πάλης. Ευθύνες λοιπόν, έχουν όσοι έδωσαν κάλυψη στη ΧΑ και μαζί έδιναν κάλυψη στην πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων, εμποδίζοντας το λαϊκό κίνημα να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, να αντεπιτεθεί. Ευθύνες φυσικά έχουν όσοι για χρόνια την ανέχτηκαν, πρόβαλαν τη θεωρία των δύο άκρων και τον αντικομουνισμό. Αλλά και όσοι τώρα προσπαθούν να τη βάλουν στο παιχνίδι αναμασώντας τα περί β’ γύρου και μάλιστα σε μια στιγμή που, από πουθενά, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο».
Βλέπετε εσείς καμιά απάντηση στο ερώτημα; Αν βλέπετε, να μας την εξηγήσετε και σε μας!
Ποια είναι η σωστή απάντηση; Την έδωσε ο… Πρετεντέρης, όταν προ δύο εβδομάδων στην εκπομπή του ανέλυε τα χαρακτηριστικά όσων ψηφίζουν Χρυσή Αυγή και διαπίστωσε ότι η Χρυσή Αυγή είναι το «κόμμα του λαού» (του «λαουτζίκου», όπως είπε επί λέξει). Το δε ΚΚΕ –εξ’ όσων γνωρίζουμε από παλαιότερες μετρήσεις- το ψηφίζουν όλοι οι βολεμένοι και οι κονομημένοι. Γιατί αυτό είναι το κατ’ εξοχήν κόμμα του σάπιου συστήματος!