Ο ανύπαρκτος υπουργός Δένδιας, που άφησε ελεύθερους όλους τους τρομοκράτες, μιλά για αναδιάρθρωση των σωμάτων ασφαλείας


Περί των σωμάτων ασφαλείας ο λόγος στη Βουλή και στόχος η δημιουργία του ελληνικού… FBI από τον πιο αποτυχημένο υπουργό προστασίας του πολίτη σε ολόκληρη την μεταπολίτευση. Σε μία αποστροφή της συζητήσεως ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή  Αυγή έθεσε ενώπιον του κοινοβουλίου την απάθεια και την αδιαφορία με την οποία οι κυβερνώντες αντιμετωπίζουν, επί 70 συναπτά έτη, το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Η απάντηση του θαμώνα στοών και συναγωγών στο συγκεκριμένο ζήτημα πραγματικά κατέβασε το ...

επίπεδο της συζήτησης σε επίπεδο νηπιαγωγείου.
«Χρήζει ιστορικής ειρωνείας ότι η Χρυσή Αυγή, οι υμνητές του Χίτλερ και του ναζισμού, εγκαλούν την κυβέρνηση γιατί δεν ζητεί αποζημιώσεις. Ως ιδιότυπη τραγική αίσθηση του χιούμορ ή ειρωνεία μπορώ να το εκλάβω» τόλμησε να εκστομίσει ο υπουργός, αποφεύγοντας το όλο φλέγον ζήτημα και πετώντας ουσιαστικά την «μπάλα στην εξέδρα». Αρνούμενος για άλλη μία φορά να απαντήσει επί της ουσίας χρησιμοποιεί την μπαρούφα που έχει γίνει μόδα σε ΜΜΕ – εργολάβους – κλεπτοκράτες και λοιπούς κλέφτες και απατεώνες, προκειμένου να αποφύγει τα καίρια και καυτά ερωτήματα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Αυτό που πραγματικά «χρήζει ιστορικής ειρωνείας», Δένδια, είναι να μιλά για αναδιάρθρωση των σωμάτων ασφαλείας, για «ευνομία παντού» και για «νόμο και τάξη», ο «ιπτάμενος» υπουργός. Ο λόγος φυσικά για τον Δένδια κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου ως υπουργού Δικαιοσύνης (και συνεπώς υπεύθυνου για τις φυλακές) απέδρασε με ελικόπτερο ο Παλαιοκώστας. Ο λόγος φυσικά για τον Δένδια κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου ως υπουργού Προστασίας του Πολίτη έχει απελευθερωθεί από το καθεστώς μία ολόκληρη σειρά από τρομοκράτες. Ο λόγος φυσικά για τον Δένδια κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου ως υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τρομοκράτες έριξαν ολόκληρη αντιαρματική ρουκέτα και οι "αρμόδιοι" το κατάλαβαν έναν ολόκληρο μήνα μετά, αφού προηγήθηκε προκήρυξη των δραστών.
Εν κατακλείδι ο Δένδιας αν θέλει να αντιληφθεί τι εστί «ιστορική ειρωνεία» και «τραγική αίσθηση του χιούμορ», ας κοιτάξει τα αποτελέσματα της θητείας τόσο του ιδίου ως υπουργού, όσο και της κυβερνήσεως των δοσίλογων στην οποία μετέχει. Γιατί αποτελεί «ιστορική ειρωνεία» και «τραγική αίσθηση του χιούμορ» το να μιλά, ακόμα, η κυβέρνηση των  μνημονίων, των 5000 αυτοκτονιών, του χαρατσιού, των μαγκαλιών και της απελπισίας για «ανάπτυξη».