Καταργούν τον όρο “λαθρομετανάστης” - Θα ποινικοποιήσουν και την χρήση του όρου;


Εκτός τόπου και χρόνου βρίσκονται στο τουμπανιασμένο πολιτικό πτώμα του ΠΑΣΟΚ. Σε τέτοιο σημείο, μάλιστα, ώστε να προκαλούν την θυμηδία με τις αλλοπρόσαλλες πρωτοβουλίες που παίρνουν. Έτσι, λοιπόν, σε καθεστωτική εφημερίδα διαβάζουμε τα εξής:
«Έστω και καθυστερημένα και ενώ μεγάλο μέρος των βουλευτών έχει παρόμοια άποψη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση του όρου «λαθρομετανάστευση» και από τα επίσημα, νομικά κείμενα και τις κανονιστικές πράξεις του ...

υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Τριαντάφυλλος, που είναι και ο αρμόδιος εισηγητής στα θέματα του συγκεκριμένου υπουργείου, ζητάει να μετατραπεί ο όρος σε «παράτυπο μετανάστη» και σημειώνει: «Η χρήση του όρου “λαθραίος” δεν μπορεί να αποτελεί πρώτο συνθετικό μιας σύνθετης λέξης που αναφέρεται σε ανθρώπους. Όροι όπως «λαθρομετανάστευση» και «λαθρομετανάστης», αναφερόμενοι σε συνανθρώπους, υποβιβάζουν τον κοινωνικό και νομικό πολιτισμό της χώρας, απαξιώνουν και υποβιβάζουν ανθρώπους, και δημιουργούν ένα υπόστρωμα επί του οποίου βασίζονται ρατσιστικές ιδεολογίες και συμπεριφορές. Επομένως η απάλειψη πρωτίστως από τη δικαιική και νομική ορολογία τέτοιων προσβλητικών εννοιών είναι απόλυτη αναγκαιότητα».    
Σύμφωνα με την φτηνή, αν όχι ανόητη, λογική του πασόκου πολιτικάντη και αφού ο όρος λαθραίος «δεν μπορεί να αποτελεί πρώτο σύνθετο μιας λέξης που αναφέρεται σε ανθρώπους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, θα πρέπει να καταργηθούν και οι όροι λαθρεπιβάτης, λαθροκυνηγός, λαθραναγνώστης, λαθρέμπορος και γενικότερα ότι συνδέεται με την έννοια του λαθραίου, καταργώντας ουσιαστικά την λέξη αυτή. Με γελοίες νομικίστικες «εξυπνάδες» δεν καταπολεμάται το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης ή όπως αλλιώς θέλει να το ονομάσει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ευθύνεται τα μέγιστα για την κατάντια της Χώρας σε κέντρο διερχόμενων παράνομων αλλοδαπών.
Αναρωτιόμαστε αν το επόμενο στάδιο του ΠΑΣΟΚ και της κυβερνητικής του συνιστώσας της ΝΔ θα είναι η ποινικοποίηση όσων χρησιμοποιούν την λέξη λαθρομετανάστης. Η Χούντα της μνημονιακής συγκυβέρνησης έχει αποδείξει πόσο αδίστακτη είναι, χωρίς να κρατήσει κανένα πρόσχημα στην επιβολή της δικτατορίας της. Η επιχείρηση ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου ενός κόμματος με μεγαλύτερη Λαϊκή απήχηση και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Γιώργος Μάστορας