Αποκάλυψη: Το ίδρυμα Αττατούρκ στρατολογεί πράκτορες στα νησιά του Αιγαίου


Γράφει ο Λάζαρος Ελευθεριάδης
Τον τελευταίο καιρό εμφανίζονται συχνά πλέον "οργανώσεις" στην Ελλάδα, κυρίως στην Θράκη και στο Β.Α. Αιγαίο οι οποίες μέσα από κάποιες συνεργασίες τους με... “μικρές ομάδες φίλων Τούρκων”, γίνονται αποδέκτες τίς προπαγάνδας του Υπουργείου των Εξωτερικών της Τουρκίας διαστρεβλώνοντας μνήμες, Ιστορικά στοιχεία, προσβάλλοντας βάναυσα την κρίση μας και τις μνήμες μας. 
Και αυτά στην πιο αθώα τους έκφανση γιατί στην χειρότερη, κατά το παρελθόν από ανάλογες διαδικασίες η Τουρκία είχε στρατολογήσει πράκτορες στην Ελλάδα!

Αποκαλύπτουμε σήμερα, ότι στην Μυτιλήνη σε εκδήλωση μιας ΜΚΟ, οι αναφορές σε προσκλήσεις-φυλλάδιά τους, καλούν τους Λέσβιους σε μια εκδήλωση όπου η πρόσκληση αποκαλεί τον Κεμάλ Ατατούρκ, ως “διαφωτιστή” ! ...

Δηλαδή καλεί τους κατοίκους της ακριτικής Λέσβου, να δεχτούν την διαφώτιση του σφαγέα του Μικρασιατικού Ελληνισμού, και να μάθει για τούς ... "ανταλλαγέντες" (υπονοεί εκουσίως ανταλλαγέντες) Μικρασιάτες πρόσφυγες και όχι στους σφαγιασθέντες και εκδιωχθέντες πρόσφυγες Έλληνες. Πρόκειται για μια αισχρή προπαγάνδα εντός των συνόρων, καλώντας τους ακρίτες να υπακούσουν στα κελεύσματα του Ατατούρκ! Αν δεν είναι αυτό μια αισχρή και απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ της Τουρκίας, εντός μάλιστα ενός ευαίσθητου ακριτικού νησιού, τότε τι είναι;

Σε αυτήν την προπαγάνδα του ΕΠΙΣΗΜΟΥ Τουρκικού κράτους, στην προσπάθεια παραποίησης της πρόσφατης Ιστορίας μας, μέσα από “μία ομάδα Τούρκων φίλων αποφοίτων του ’80 της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Κωνσταντινούπολης” μόνον ανόητοι και αμαθείς Έλληνες πολίτες, μπορούν να συνδράμουν.

Είναι κάτι ανάλογο της “ξενάγησης” στα Αρχαία Ελληνικά μνημεία τα οποία ευρίσκονται στις Αρχαίες Ελληνικές πόλεις στα παράλια της Μ.Ασίας, σε κάθε “group”. Ρίξτε μια ματιά στην πρόσκληση και φρίξτε με την προπαγάνδα των Τούρκων 
 

και η πίσω σελίδα


Η Ελληνικότητα των μνημείων και των χώρων διαστρεβλώνεται "οικτρά", όπως και τα Ιστορικά στοιχεία, μερικές φορές δε, οικειοποιούνται από τους Τούρκους τα Ελληνικά μνημεία, αποφεύγοντας επισταμένα και την αναφορά της λέξης, “Ελληνικό”, Ελλάδα, κλπ.

Ο Ελληνικός πολιτισμός για τούς Τούρκους, όπως και ο Βυζαντινός πολιτισμός, απλά δεν υφίσταντο.

Βέβαια οι κωλοτούμπες και τα φοβικά σύνδρομα απέναντι των Τούρκων με συνεχείς υποχωρήσεις, οι οποίες τείνουν να αναγορευτούν σε “αξιωματικό βίωμα”, τα καθιέρωσε ως Ελληνική Εξωτερική πολιτική ο ΓΑΠ, και οι “κηπουροί” του και βέβαια τα απανταχού αργυρώνητα “τσιράκια” του.

Κάποια στιγμή, κάποιοι εδώ στην Ελλάδα, πρέπει να αιτιολογήσουν και τα εισοδήματά τους ως “δημοσιογράφοι” ή ως “αρθρογράφοι”, ειδικότερα δε αυτοί, οι οποίοι ανέλαβαν προκλητικά και κατ`εργολαβία, την υπεράσπιση της προπαγάνδας έναντι αδράς ώς φαίνεται αμοιβής.

Φέτος κλείνουν 90 χρόνια από την τραγωδία του Ελληνισμού, της Μικρασιατικής Καταστροφής του Σεπτέμβρη του 1922, οι εικόνες όπως και οι μνήμες είναι ακόμη νωπές.

Σημειώνω μόνον για λόγους Ιστορικής Αλήθειας, ότι τής Ανταλλαγής πληθυσμών, η οποία συνέβη το 1923, κατόπιν του συμφώνου το οποίο υπεγράφη στις 30 Ιανουαρίου 1923, έπεται και οριστικοποιείται ως συμφωνία (η Ανταλλαγή πληθυσμών), με την υπογραφή της συνθήκης της Λοζάννης στις 11 Ιουλίου του 1923.(σ.σ. επ`αυτού θα επανέλθω σύντομα).

Σε ότι δε, αφορά τον “διαφωτιστή” Κεμάλ Ατατούρκ, η γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων συνετελέσθη και αναφέρεται σε σφαγές και εκτοπισμούς εναντίον αμιγών Ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή του Πόντου και της Μ.Ασίας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα των Νεοτούρκων (Κεμάλ Ατατούρκ) κατά την περίοδο 1914-1923.

Εκτιμάται ότι στοίχισε τη ζωή σε περίπου 213.000-368.000 Ελλήνων Ποντίων, μόνον.

Αυτή είναι η Ιστορική αλήθεια και καταδεικνύει το ότι, πολύ πρίν το 1922 ο Ατατούρκ “διαφώτιζε”, σφάζοντας τους Ελληνικούς πληθυσμούς της Μ.Ασίας, και κατόπιν, το 1923, έγινε η Ανταλλαγή πληθυσμών, απο αυτούς οι οποίοι απέμειναν και γλίτωσαν από το “μαχαίρι” του “διαφωτιστή” Ατατούρκ.

Ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Χουριέτ» στις 13 Μαΐου 2011.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών είχε γράψει ότι «η θέση της Τουρκίας για το Αιγαίο δεν έχει αλλάξει.

Τα ζητήματα αυτά εξετάζονται, στο πλαίσιο όλων των "προβλημάτων" του Αιγαίου, στις διερευνητικές επαφές μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. Η φάση αυτή δεν είναι η ενδεδειγμένη για ανακοίνωση σχετικά με το νομικό καθεστώς των εν λόγω νησιών».

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Σελτσούκ Ουνάλ στίς 19 Μαίου 2011 δήλωνε : “Υπάρχουν στο Αιγαίο ζητήματα αλληλένδετα.

Η θέση της χώρας μας για τη θάλασσα του Αιγαίου είναι ξεκάθαρη και γνωστή σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές. Επιθυμούμε να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών”.

Παραθέτω την εφημερίδα της Κυβέρνησεως στην οποίαν αποτυπώνεται η πολιτική "ενδοτισμού" στο μεγαλείο της, υπογράφων ο ΓΑΠ.


Η καταστροφή της Σμύρνης και η κατάκτηση της από τους Τούρκους πριν από 90 ακριβώς χρόνια είναι «γιορτή» για τους "γείτονες", και ήδη πραγματοποιήθηκαν μεγάλες τελετές σε διάφορα σημεία της Πόλης.

Βέβαια σ’αυτούς τους «πανηγυρισμούς» τους, οι Τούρκοι φτάνουν σε σημείο γελοιότητος.
Τούρκοι ηθοποιοί ανέβηκαν στην ταράτσα της Νομαρχίας της Σμύρνης και ύψωσαν την τουρκική σημαία .
Τον Σεπτέμβριο του 1922 τούρκος αξιωματικός είχε ανέβει στο ίδιο κτίριο, είχε υποστείλει την σημαία της Ελλάδας και είχε υψώσει την τουρκική σημαία.

Οι τούρκοι ακόμη και 90 χρόνια μετά, προσπαθούν να "φανατίσουν" το λαό τους εναντίον των Ελλήνων.

Περιστατικά όπως του κ. Στρατή Αναγνώστου, του ιστορικού, οι δηλώσεις του οποίου, σύμφωνα με τούς Τούρκους, για τη πυρπόληση της Σμύρνης προκάλεσαν θόρυβο στην Ελλάδα, πριν από μερικές ημέρες.

Ο οποίος με μήνυμά του (ο κ. Αναγνώστου) σήμερα προς το Onalert, εξηγεί πολλά: βάζει τα πράγματα στη θέση τους κι εξηγεί ότι τα όσα παρουσιάστηκαν ως δηλώσεις του σε ντοκιμαντέρ των Τούρκων, δεν ήταν οι ολοκληρωμένες θέσεις του, αλλά φράσεις οι οποίες συγκολλήθηκαν και παρουσιάστηκαν μετά από "μοντάζ".

Λέει ο κ. Αναγνώστου μεταξύ άλλων, " Μετά από πρόσκληση της Κίνησης «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», δέχθηκα να δώσω συνέντευξη σε Τούρκο σκηνοθέτη, στα πλαίσια ενός ντοκιμαντέρ για λογαριασμό του δήμου Σμύρνης, στο οποίο θα καταγραφόταν και η άποψη ενός Έλληνα ιστορικού για τον εμπρησμό της Σμύρνης το 1922.

Η συνέντευξη δόθηκε πριν από δυο-τρεις μήνες περίπου στη Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης, παρουσία μαρτύρων και διήρκεσε σχεδόν πάνω από 30 λεπτά,...Η εκδοχή ότι τη φωτιά την έβαλαν οι Έλληνες στρατιώτες δεν ευσταθεί, γιατί ό ελληνικός στρατός είχε εγκαταλείψει τη Σμύρνη, τρεις μέρες πριν από την έναρξη της πυρκαγιάς...Κατά τη γνώμη μου, τη φωτιά την έβαλαν Τούρκοι τσέτες...".

Αυτή η προκλητική προσπάθεια παραποίησης των δηλώσεων ενός Έλληνα Ιστορικού και των Ιστορικών στοιχείων περιλαμβάνεται στην προσπάθεια της Τουρκικής προπαγάνδας να στρεβλώσει και να παραποιήσει την Νεότερη Ιστορία μας.
(http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=18076).

Στους δρόμους της πόλης πραγματοποιήθηκαν τελετές «εορτασμού της απελευθέρωσης της Σμύρνης» όπως αποκαλούν οι Τούρκοι την κατάκτηση της όμορφης αυτής Ελληνικής πόλης από τους ίδιους .

Το θράσος όμως ορισμένων απο την συγκεκριμένη ΜΚΟ, οι οποίοι “επιθυμούν” κατά έναν "περίεργο" τρόπο, την συνύπαρξη των λαών στο Αιγαίο, είναι το ότι μοιράζουν και κάρτες του “ιδρύματος Ατατούρκ” εις την Τουρκικήν, με τηλέφωνα και υπευθύνους, σε όσους Έλληνες επιθυμούν να "διαφωτιστούν" πέραν του κανονικού ή να γίνουν μέλη επι τιμή, αυτού του Ιδρύματος.

Δεν ντρεπόμαστε λίγο κύριοι, μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσει και ο απλός Έλληνας πολίτης, δεν φτάνει η “τραγωδία” την οποίαν υφιστάμεθα, ώς λαός και ώς κοινωνία, ώς κράτος, πρέπει να υποστούμε και τούς νέους “Εφιάλτες” ;;;

Στην προγραμματισμένη εκδήλωση την ημέρα της καταστροφής της Σμύρνης στην Μυτιλήνη στις 14 Σεπτεμβρίου 2012, οι Τούρκοι “επισκέπτες” του ιδρύματος Ατατούρκ και επίσημοι προσκεκλημένοι της ΜΚΟ “συνύπαρξη στο Αιγαίο”, τί θα γιόρταζαν, ή τί γιορτάζετε στις 14 Σεπτεμβρίου του 2012 κύριοι, με συνοδεία τα σαντούρια και τούς ζουρνάδες, την καταστροφή ή την "απελευθέρωση" της Σμύρνης ;;;

Πώς μια ημέρα πένθους για τούς Έλληνες, ημέρα μνήμης της καταστροφής της Σμύρνης, θα την μεταλλάξετε, σε ημέρα γιορτής και δή κατάκτησης της Σμύρνης απο τούς καταστροφείς της Τούρκους, και πως θα συνεορτάζουν ΘΥΤΕΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ;;;

Πώς μπορεί αυτά τα δύο να "παντρευτούν", Θύτες και Θύματα να συνεορτάζουν το ίδιο γεγονός, από νοήμονες ανθρώπους ;;;

Αυτό μόνον μιά ΜΚΟ αναλόγου “συνυπαρξιακής αντίληψης” θα μπορούσε να το κατορθώσει.

Η χρηματοδότηση των Μ.Κ.Ο ήταν πάντα πεδίο συζήτησης και προβληματισμού, όχι πάντα χωρίς λόγο όπως αποδεικνύει η παρέμβαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Μερικές από τις πηγές χρηματοδότησης υπήρξαν διεθνείς οργανισμοί όπως η Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank Group) , εθνικοί οργανισμοί όπως η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς αλλά και οργανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από πολλούς εκφράζονται επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για τους σκοπούς και τις δράσεις πολλών από τις Μ.Κ.Ο.

Χαρακτηριστική είναι η άποψη του φιλοσόφου Peter Hallward ο οποίος δηλώνει πως η δράση των Μ.Κ.Ο είναι ένας αριστοκρατικός τύπος άσκησης πολιτικής, και πως σε κάθε περίπτωση, η διεθνής "δικτύωση" των Μ.Κ.Ο είναι πλέον εκτενής.

Ανεξάρτητα από τη γνώμη την οποίαν μπορεί να έχει ο καθένας, ένα είναι βέβαιο, πως δεν μπορεί και δεν πρέπει να παίζουν το ρόλο του κράτους, ούτε να υποκαθιστούν κρατικές λειτουργίες.
Ούτε να λειτουργούν ως "αφετηρία" για να μπορούν κάποιοι να πλουτίζουν, ή για να μπορούν οι "κυβερνητικοί παράγοντες", να διορίζουν την εκλογική τους πελατεία σε μια περίοδο κατά την οποίαν δεν μπορούν να διορίσουν με την ίδια ευκολία στο δημόσιο τομέα όπως πριν από μερικά χρόνια.


aegeantimes.gr