Άγχος της Τουρκόφωνης εφημερίδας Birlik για τις πορείες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΓΡΑΦΕΙ: ¨ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ, ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ!¨

  
"DURDURUN BUNLARI BATI TRAKYA΄DA KAN AKACAK!"
Η Τουρκόφωνη εφημερίδα της Κομοτηνής Birlik (η αγαπημένη του Τουρκικού προξενείου), αγχομένη για τις πορείες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Χ.Α., με πολλές φωτογραφίες (τόσες δεν βάζει ούτε η κεντρική ιστοσελίδα της Χ.Α.) και τιτλο: 
"DURDURUN BUNLARI BATI TRAKYA΄DA KAN AKACAK!" 
Δηλαδή: ¨ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ  ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ, ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ!¨
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ>>>>

Μεταξύ άλλων γράφει:
Βάζουν δυναμίτη στα θεμέλια της ειρήνης, της γαλήνης, της φιλίας και της ανεκτικότητας. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής κάνουν ότι μπορούνε για να χυθεί αίμα στην Δυτική Θράκη. Άρχισαν να ζορίζουν τα νεύρα. Μηχανοκίνητες ομάδες με φορτηγά και αυτοκίνητα περνάνε μπροστά από καφενεία τουρκικών χωριών εκτοξεύοντας απειλές και βρισιές. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης διατηρούν την σιωπή τους και την αρχοντιά τους περιμένοντας και περιμένουν από το κράτος στο οποίο ανήκουν και εμπιστεύονται να πάρει μέτρα, αλλά μέχρι πότε ; Από την άλλη αναφέρεται πως δεν φοβούνται τίποτε. Λέγεται πως σε χωριά και πόλεις ο κόσμος είναι ανήσυχος, ενώ οι νέοι είναι έτοιμοι να εξεγερθούν για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Η κατάσταση όσο πάει εντείνεται.