«Φερετζές» του συστήματος η Χρυσή Αυγή

 
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΥΣΤΑΪΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ"ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ" http://www.paratiritis-news.com/
Τελικά αρχίζει και έχει ενδιαφέρον αυτή η ιστορία με τη Χρυσή Αυγή. Στην αρχή δεν έδινα σημασία γιατί θεωρούσα φυσιολογικό να βγούνε κάποιοι να κλαίνε και να οδύρονται σαν τις μωρές παρθένες που μπήκαν οι λύκοι στο μαντρί και πάει η καημένη η Δημοκρατία μας. Μετά, όσο μεγάλωνε η ένταση άρχισα να νοιώθω άβολα και αμήχανα. Βρε, λέω, μήπως δεν πήρε η Χρυσή Αυγή μόνο 7% και έκανα λάθος; Μήπως τελικά πάρουν τη Κυβέρνηση και δεν έχουμε πού να κρυφτούμε; Βεβαιώθηκα ότι το 93% των ψηφοφόρων είχαν ψηφίσει όλα τα Δημοκρατικά κόμματα και ηρέμησα. Στην πορεία άκουσα και είδα όμως πολλούς περίεργους να βγαίνουν και να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τη Χρυσή Αυγή και τη Δημοκρατία που πλέον...
ζεί περίεργες στιγμές και άρχισα πάλι να ζορίζομαι Μήπως κάτι παραπάνω ξέρουν όλοι αυτοί και εγώ ο αφελής δεν έχω πάρει μυρωδιά για τον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα, το Έθνος, η Δημοκρατία; Όταν μάλιστα διάβασα ότι γνωστή τραγουδίστρια ευχήθηκε να πεθάνουν οι Χρυσαυγίτες και αυτοί που την ψήφισαν τότε κατάλαβα ότι το θέμα είναι μεγάλο. Ο κίνδυνος είναι τρομερός. Λυπήθηκα φυσικά για το Μήτσο στη γειτονία μου που μου είπε ότι ψήφισε Χρυσή Αυγή γιατί ήθελε να ταπεινώσει και να πονέσει το σύστημα, όπως έκανε αυτό στη ζωή του. Λυπήθηκα επίσης και για την ψιλικατζού την κυρά Μαρία, που μου είπε ότι μέχρι να σοβαρευθεί το Κράτος και να δώσει αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες αυτή θα συνεχίσει να ψηφίζει του «έξω από εδώ» αλλά ….. τι να κάνουμε… Αν είναι να σωθεί η Δημοκρατία, ο τόπος και τα Εθνικά συμφέροντα ας πεθάνουν. Μετά από την τραγουδίστρια με την άποψη ήρθε όμως και η άποψη του Ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος,  που δήλωσε ότι όταν υψώνονται ακραίες φωνές, εμείς ,(όταν λέμε εμείς εννοούμε όλοι εμείς) οι Δημοκράτες έχουμε καθήκον να δείχνουμε τόλμη!!! Είδα και κάτι συζητήσεις που είχαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων και άρχισα να κατανοώ ότι όλοι είναι καλοί εκτός από τη Χρυσή Αυγή. Ότι το ζήτημα μας είναι να φύγει η Χρυσή Αυγή. Μάλιστα σκέφτηκα να κάνω και μία ομάδα στο facebook ΝΑ ΠΕΘΆΝΟΥΝ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ-ΑΣ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ (Με το τελευταίο θα έδειχνα ότι έχω και ένα σεβασμό στον εχθρό μου).
Όμως όλα αυτά ακυρώθηκαν από μια μικρή είδηση:
Στο 21,7% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας το Φεβρουάριο του 2012, έναντι 15,2% που ήταν το Φεβρουάριο του 2011 και 21,3% τον Ιανουάριο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 318.435 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 (αύξηση 42,3%) και κατά 14.237 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (αύξηση 1,3%) και διαμορφώθηκαν σε 1.070.724
Ξύπνησα από τον λήθαργο που με είχε ρίξει όλο αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι, όπου στραβοί – κουτσοί είχαν κάτι να πούνε για να κερδίσουν Δημοκρατικοφροσύνη, δημοσιότητα και ό,τι άλλο μπορούσε να φαντασθεί κανείς.
Ξαναέβαλα τις σκέψεις μου σε μία τάξη , κοίταξα τους απλήρωτους λογαριασμούς και είπα μέσα μου: Απέναντι στις ακραίες πολιτικές όλοι εμείς οι Δημοκράτες πρέπει να έχουμε τόλμη. Το ζήτημα των εκλογών δεν ήταν και δεν είναι ναι ή όχι στη Χρυσή Αυγή. Είναι ναι ή όχι στο δικαίωμα της ζωής με αξιοπρέπεια. Είναι ναι ή όχι στο δικαίωμα των παιδιών μας να μπορούν να ζήσουν και να δημιουργήσουν μέσα στη χώρα τους. Μια χώρα που για να κτισθεί χρειάσθηκαν πολλά χρόνια αγώνα ενός λαού και για να γκρεμισθεί λίγα χρόνια διοίκησης από πολιτικούς που ήταν κατώτεροι των προσδοκιών και των απαιτήσεων που υπήρχαν. Ανάξιοι, χωρίς όραμα χωρίς στόχους χωρίς στρατηγική και κυρίως με την πεποίθηση ότι τα πρόβατα δεν θα άφηναν ποτέ το μαντρί.
Αυτή η μεγάλη ειρηνική επανάσταση της 6ης Μαΐου ξάφνιασε το σύστημα. Το αποδιοργάνωσε για λίγο. Και τώρα αντεπιτίθεται. Έχει για… «φερετζέ» τη Χρυσή Αυγή και πίσω από αυτήν προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε πόσο «λίγοι» είναι και πόσο επικίνδυνοι για τις ζωές μας και για το μέλλον του τόπου . Εμείς πρέπει να τους αγαπάμε γιατί είναι… «Δημοκράτες».
Και παράλληλα να ζούμε μέσα στον φόβο και στην αγωνία.  Και είναι τόσο ζαλισμένο το σύστημα, που αδυνατεί και να αντιδράσει πλέον με ορθολογισμό. Φυσικά και δεν θέλει να δώσει απαντήσεις σε όλα όσα μας απασχολούν και προσδοκά ότι με μαγικά επικοινωνιακά βότανα θα σταθεί στα πόδια του.
Προσδοκά να ξεχάσουμε, μεταφέροντας την ατζέντα της συζήτησης στις… Αυγές αντί για τις νύχτες του Αγίου Βαρθολομαίου που ζούμε. Το σύστημα νομίζει ότι μιλώντας ατελείωτα χωρίς να λέει τίποτα θα μας πείσει. Μα εμείς εδώ και πολύ καιρό πλέον δεν ακούμε. Κουφαθήκαμε ξαφνικά. Το σοκ μας έκανε να ακούμε μία φωνή μόνο. Αυτή της επιβίωσης, της αξιοπρέπειας και ό,τι αφορά το μέλλον των παιδιών μας, που ματώνει την καρδιά μας.  Όλα τα άλλα είναι μια δική σας υπόθεση, του μικρόκοσμου της πολιτικής. Και μην κάνετε το λάθος να ρωτήσετε: «εσείς τι θα κάνατε» γιατί απλά εμείς δεν ζητήσαμε να πολιτευθούμε. Εμείς απλά διαπιστώσαμε ότι δεν είστε άξιοι για να πάρετε πάλι την εντολή να διοικήσετε!…
Γιώργος Ν. Μουσταΐρας
Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Ιδιοκτητών
Επαρχιακού Τύπου

ΥΓ1. Κύριοι εκπρόσωποι των κομμάτων που διοικήσατε τον τόπο: Επειδή έχετε πάψει να έχετε επαφή με την κοινωνία, σας ενημερώνουμε ότι ο απλός πολίτης πιστεύει ότι για τα μεγάλα ποσοστά της Χρυσής Αυγής μοναδικός υπεύθυνος είστε εσείς που αδιαφορήσατε πολλά χρόνια και στη συνέχεια όταν νοιώσατε απειλή κάνατε του κόσμου τους θεατρινισμούς, που δεν έπεισαν κανένα.
ΥΓ2. Αλήθεια πώς γίνεται, όποιον κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται με απροσδόκητα υψηλά ποσοστά;