ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΠΕΠΕ ΓΚΡΙΛΟ


Δεν πρόλαβε να ρεύσει το «Ποτάμι» του Στ. Θεοδωράκη και οι εταίρες δημοσκοπήσεων το εμφανίζουν σκανδαλωδώς ως… τέταρτο κόμμα, με ποσοστά της τάξης του 6-7% (που αντιστοιχεί σε 400-450.000 ψηφοφόρους – πότε πρόλαβε;). Την ίδια ώρα, που το νέο αυτό «κόμμα» δεν έχει δώσει καν στίγμα πολιτικό, για να γνωρίζει ο κόσμος περί τίνος πρόκειται, δεν έχει οργάνωση, δεν έχει ...

στελέχη, δεν έχει γραφεία, δεν έχει τίποτα. Είναι, λοιπόν, φανερό ότι το σύστημα σπρώχνει αυτό το κατασκεύασμα, εν όψει των προσεχών ευρωεκλογών.

Τι είναι, λοιπόν, το «Ποτάμι»; Πρόκειται για την ελληνική έκδοση του κόμματος του «κωμικού» Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία! Θυμηθείτε, ότι αμέσως μετά την επιτυχία αυτού του κλόουν, τα ντόπια ΜΜΕ αναζητούσαν εναγωνίως τον «Έλληνα Πέπε Γκρίλο». Μάλιστα, είχαν ριχτεί και κάποια ονόματα, με επικρατέστερο αυτό του Λαζόπουλου. Ωστόσο, δεν προκρίθηκε τελικά ο Λαζόπουλος, αλλά ο «πρωταγωνιστής» Θεοδωράκης. Οι λόγοι είναι προφανείς: Ο Λαζόπουλος θεωρείται (και δηλώνει) αριστερός. Ένας ακόμα αριστερός. Θα έπαιρνε, λοιπόν, αντίστοιχο κομμάτι από την πίττα. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, άντε και από τη ΔΗΜΑΡ. Αλλά το σύστημα δε θέλει να αποδυναμώσει την αριστερά. Κάθε άλλο, το συμφέρει μια ισχυρή αριστερά.

Αντίθετα, ο Θεοδωράκης δεν έχει δώσει (κι ούτε πρόκειται να δώσει…) σαφές πολιτικό στίγμα. Ήταν βέβαια άνθρωπος του σημιτικού «εκσυγχρονισμού» και του ευρύτερου ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν έχει ταυτιστεί μαζί του. Μπορεί, λοιπόν, να παίξει πειστικότερα το ρόλο του Γκρίλο και με τις θολές πολιτικές θέσεις να ψαρέψει στα θολά νερά, προς άγραν κάθε είδους και πολιτικής προελεύσεως απογοητευμένου ή αγανακτισμένου.

Επιπλέον, εάν πετύχει το εγχείρημα (χλωμό το βλέπουμε…), ο «θολός» Θεοδωράκης μπορεί κάλλιστα να συνεργαστεί (σε μια μελλοντική συγκυβέρνηση) και με τη μία (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και με την άλλη πλευρά (ΣΥΡΙΖΑ). Αλλά και με τις δύο μαζί (τη λεγόμενη «μεγάλη συγκυβέρνηση ιστορικού συμβιβασμού» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ), ως… τσόντα.

Και όσοι αγανακτισμένοι Έλληνες παρασυρθούν από τη θολούρα του, να κλαίνε μετά την ψήφο τους. Αλλά, ως γνωστόν «μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»…


ethnikismos.net