ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ; ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;


Τον στενό συνεργάτη του Κων/νου Καραμανλή, Πέτρο Μολυβιάτη, πρότεινε για νέο Πρόε­δρο της Δημοκρατίας, μέσω του προσωπικού του λογαρι­ασμού στο twitter, ο Βασίλης Κικίλιας.
Ότι του φανεί του Λωλοστεφανή! Γιατί οι εκλογές για πρόεδρο Δημοκρατίας είναι σε έναν χρόνο και έναν μήνα από σήμερα, τον Φεβρουάριο του 2015! Και μέχρι τότε έχουμε τρεις εκλογικές ...

αναμετρήσεις (τέσσερις αν γίνουν και πρόωρες βουλευτικές εκλογές)! Και ίσως το κόμμα του κ. Κικίλια, μετά από τις εκλογικές αναμετρήσεις να ΜΗΝ είναι στην εξουσία! Ενδεχομένως η καινούργια σύνθεση της Βουλής να επιτρέπει εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2015 μια και θα υπάρχει και το επιχείρημα “βρε παιδιά, πριν 10 μήνες κάναμε εκλογές”. Αλλά ίσως το κόμμα του να μην συμμετέχει σε κυβέρνηση συνασπισμού, ή ακόμη και να μην υπάρχει, οπότε η πρόταση τρώει άκυρο!
Άρα; Προς τι η σπουδή της υποψηφιότητας;
Σύμφωνα με το Σύνταγμα:
“O αρχηγός του κράτους εκλέγεται για περίοδο πέντε ετών. Η κανονική λήξη της θητείας του συμπίπτει με τη συμπλήρωση της πενταετίας από την εκλογή του. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως, που περιορίζονται στο θάνατο, την έκπτωση, την παραίτηση και την οριστική αδυναμία άσκησης των καθηκόντων του, η προεδρική θητεία λήγει πρόωρα και ανακύπτει ανάγκη αναπλήρωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας μέχρι την εκλογή του διαδόχου του στο προεδρικό αξίωμα”.
  •  Ξέρεις κάτι και δεν μας το λες;
  • Μήπως προορίζετε τον υπεύθυνο για τους κακούς χειρισμούς των χρημάτων του ειδικού ταμείου εκτάκτων αναγκών, Πέτρο Μολυβιάτη, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, για μεταβατικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας δίνοντας του άφεση αμαρτιών;
Το καθήκον σου το έκανες και κοίτα τώρα να κάνεις και αντιπολίτευση στον Σγουρό που κάνει πάρτυ ανενόχλητος.