Κουίζ: Ποιος είναι ο ψευτόμαγκας της Βουλής;


Από την εφημερίδα "Εμπρός"
• Ποιος «πολλά βαρύς» μυστακοφόρος ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος όταν έβλεπε έναν συγκεκριμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής τον χαιρετούσε, και τον προσφωνούσε με το μικρό του όνομα προσθέτοντας πάντα και την κατάληξη... άρα στο όνομά του; Δηλαδή πώς λέμε Κωστάρα, Γιαννάρα... Χρηστάρα. Προσποιητή οικειότητα; Γούτσου - γούτσου που λέει και ο θηλυκός Ιάκωβος Δανιήλ (μτφ. Jack Daniels) της Νέας Δημοκρατίας; Ή ακόμη ένα μέλος της κυβερνητικής ομάδας ...

κατευνασμού και επαφών που είπε και ο Μπαλτάκος στις συνεντεύξεις του;
«ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ»
• Για τον ίδιο ανώτατο θεσμικό κοινοβουλευτικό που είναι και ιδιαίτερα καλός χρήστης των... γαλλικών. Τι φοβόταν και πού αποσκοπούσε όταν παρακαλούσε πολλές φορές τον ίδιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την πολιτική δεινότητα του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος ανέβαζε συχνά τους τόνους στο Κοινοβούλιο καταγγέλλοντας την συμμορία του «συνταγματικού» τόξου; «Ρε συ, πες του Ηλία πως και 'γω τα ίδια έλεγα πιο μικρός, δεν διαφωνώ. Εγώ ήμουν χειρότερος απ’ αυτόν αλλά σε παρακαλώ να κατέβουν οι τόνοι».
Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ
• «Να κατέβουν οι τόνοι» παρακαλούσε, λοιπόν. Δηλαδή ζητούσε συμβιβασμό. Συμβιβασμός βέβαια δεν υπήρξε (ούτε θα υπάρξει) και οι τόνοι δεν κατέβηκαν και γι’ αυτό άνοιξαν οι θύρες των φυλακών όχι μόνο εκδικητικά αλλά και με στόχο την υφαρπαγή των ψήφων της Χρυσής Αυγής. Ματαίως. Και για τον περί ου ο λόγος ψευτόμαγκα και για όλους τους υπολοίπους της παρέας ΠΟΛΑ-Ν.Δ. Ο Λαός κρατάει. Η Χρυσή Αυγή κρατάει και αυτοί οι άθλιοι μέρες μετράνε.