Ένας-ένας εγκαταλείπουν τον Μπουτάρη οι εκλεκτοί του…


Την ίδια στιγμή που όλα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής είναι κατάμεστα από κόσμο, που στηρίζει παρά τις διώξεις  το ελληνικό εθνικιστικό κίνημα, τα κόμματα της μνημονιακής χούντας Σαμαρά-Βενιζέλου χάνουν όλο και περισσότερους ψηφοφόρους και συμβούλους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μπουτάρης, ο οποίος ...
 
συνεχίζει να χάνει δημοτικούς συμβούλους από την παράταξή του.

Την αρχή, έκανε ο Στάθης Αβραμίδης, ο οποίος είχε εκλεγεί ως δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Πρωτοβουλία» του Μπουτάρη στις δημοτικές εκλογές του 2010. Μάλιστα, τη πρώτη περίοδο θητείας του Γιάννη Μπουτάρη είχε διατελέσει Αντιδήμαρχος καθαριότητας, μέχρι που ο Μπουτάρης τον απομάκρυνε από τη θέση του. Στις 14 Οκτωβρίου του 2011 ο Αβραμίδης συναντήθηκε με τον Σαμαρά και εκείνη τη μέρα ανακοίνωσε την επιστροφή του στη Ν.Δ. Παρόλο που ο Αβραμίδης δεν έχει αποχωρίσει επισήμως από την «Πρωτοβουλία», αποτελεί τη πρώτη έριδα ανάμεσα στο Μπουτάρη και τους συμβούλους του. Ακολούθησε η Δήμητρα Αγκαθίδου τον περσινό Απρίλιο, που προέρχονταν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ και είχε προνομιακές σχέσεις με το πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλο, η οποία αποκαθήλωσε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης καταγγέλλοντάς τον, ότι με μεθοδεύσεις καταργεί το κοινωνικό έργο που προσφέρει ο δήμος. Παραμένει όμως, στη παράταξη πιο αποστασιοποιημένη από πριν.

Στη συνέχεια, ηχηρή ήταν η διαφοροποίηση της Μαρίας Σταυρίδου, εγγονή του Μενελάου Λουντέμη, που από τον Ιανουάριο ορίστηκε από τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης εντεταλμένη «για την εκτέλεση προγραμμάτων και δράσεων για την προώθηση κοινωνικής ενσωμάτωσης διάφορων κατηγοριών ανέργων». Η ανάθεση αυτή δόθηκε μάλλον για να την κατευνάσει, καθώς από το 2010 δεν της είχε ανατεθεί κάποια αρμοδιότητα. Η ίδια στη πρόταση του Μπουτάρη απάντησε «όχι, ευχαριστώ».  Τελευταίος σύμβουλος που ήρθε σε ρίξη με τον δήμαρχο ήταν ο Χρήστος Ελευθεριάδης, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε και έθεσε ζήτημα φιλομνημονιακής πολιτικής της «Πρωτοβουλίας». Ο ίδιος σε επικοινωνία που είχε τόσο με τον Μπουτάρη, όσο και με τον Αβραμόπουλο, τόνισε, πως η «Πρωτοβουλία» νίκησε στις εκλογές του 2010 λόγω της κεντροαριστερής ιδεολογίας της, η οποία τώρα έχασε τη ταυτότητά της, εξαιτίας της ανάδειξης και εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων των μελών της παράταξης. Θεωρεί, επίσης, πως δε δόθηκε λύση σε κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτό των Σκουρίων και της Ε.Υ.Α.Θ. και πως δεν υπήρχε αντίδραση από τη παράταξη στις φιλομνημονιακές πρακτικές των κομμάτων. Δηλώνει ενεργός πολίτης στους δρόμους και φαίνεται να «κλείνει το μάτι» στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Καταρρέει λοιπόν, η κυβέρνηση μνημονίου, όπως καταρρέουν και οι παρατάξεις τους στους δήμους. Ο ελληνικός λαός αδιαφορεί γι’αυτούς, όπως κι αυτοί αδιαφορούσαν και συνεχίζουν να αδιαφορούν και τώρα για τους Έλληνες. Συνεχίζουν τις παράνομες διώξεις κατά των Χρυσαυγιτών, γιατί βλέπουν όλο και περισσότερο μέρος του ελληνικού λαού στις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής και καταλαβαίνουν πως έχει έρθει το τέλος τους και πολύ σύντομα θα βρεθούν αυτοί πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Γιατί εμείς είμαστε περήφανοι Έλληνες, απόγονοι των ένδοξων προγόνων μας και θα δώσουμε στα παιδιά μας μιά Ελλάδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Πιστοί στις Ιδέες μας και τον Αρχηγό μας, συνεχίζουμε αυτόν τον δύσκολο αγώνα μας για ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, αμετανόητοι, περισσότερο ενωμένοι από ποτέ και χωρίς να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω.