ΑΛΗΘΕΙΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;

Πέρασε τελικά από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η υποψηφιότητα του… περιπλανώμενου (από το ΠΑΣΟΚ στην ΔΗΜΑΡ κι από κει στον ΣΥΡΙΖΑ) Οδυσσέα Βουδούρη (ο οποίος είχε ψηφίσει το Μνημόνιο), για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με την ειδησεογραφία των καθεστωτικών ΜΜΕ, η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του «Αριστερού Ρεύματος», που ...

έφτασε μέχρι τα όρια της… διάσπασης.
Μάλιστα, δημοσιεύθηκε και κάποιος διάλογος μεταξύ Τσίπρα και Λαφαζάνη, με τον Τσίπρα να ρωτά τον Λαφαζάνη: “Θα δώσουμε μαζί τη μάχη στις εκλογές ή θα απέχετε;” για να πάρει την απάντηση “Θα απέχω”.
Μην τσιμπάτε και δεν πρόκειται να διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ («δε θα προβούμε σε μονομερείς ενέργειες», «το επαχθές χρέος είναι μόνο 5%», κ.τ.λ.), ο Λαφαζάνης παίζει το ρόλο της «αριστερής εσωκομματικής αντιπολίτευσης», μόνο και μόνο για να βαστάει τους ακροαριστερούς στο μεγάλο μαντρί του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δε τόσο ιδεολόγοι οι συριζαίοι, που όλοι οι «πρωτοκλασάτοι» αρνήθηκαν να δώσουν τη μάχη των δημοτικών/περιφερειακών εκλογών, για να μη χάσουν τα… υπουργεία στην κυβέρνηση που πιστεύουν ότι θα πάρουν εντός του έτους!
Δεν υπάρχει, λοιπόν, κίνδυνος διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ. Όλους τους ενώνει η προοπτική της μεγάλης… μάσας!