Δημήτρης Κουκούτσης: Άθλια η κατάσταση της Δημόσιας Διοίκησης στη Χώρα - ΒΙΝΤΕΟ


Ο Συναγωνιστής Δημήτρης Κουκούτσης τοποθετήθηκε επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι σήμερα η κατάσταση στη δημόσια διοίκηση, κυρίως εξαιτίας του καπελώματος και του ελέγχου που ασκεί ασφυκτικά η εκτελεστική ...

εξουσία είναι άθλια. Την επόμενη μέρα των εκλογών θεωρεί η εκάστοτε κυβέρνηση ότι οι υπηρεσίες του δημοσίου είναι ένα φέουδο γι’ αυτούς. Ανατρέπουν το ρόλο τους και ουσιαστικά το σκοπό για τον οποίο υπάρχουν. Αντί, λοιπόν, να υπηρετεί τους πολίτες και την ελληνική κοινωνία υπηρετεί ξεκάθαρα τις πολιτικές των κομμάτων.
Πρόσθεσε ότι έχουμε αλληλοσυγκρουόμενες ρυθμίσεις που η μια ακυρώνει και τροποποιεί την άλλη, χωρίς τελικά κανένας να γνωρίζει τι συμβαίνει στο τέλος και τι ισχύει. Παρατήρησε, επίσης, αδικαιολόγητη καθυστέρηση της νέας τεχνολογίας, ανύπαρκτη επιμόρφωση των στελεχών, δυσλειτουργία και άνιση κατανομή αποδοχών.
Για την Χρυσή Αυγή,  η δημόσια διοίκηση πρέπει να είναι ανεξάρτητη και να λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους του κράτους και με αποκλειστική ευθύνη για ό, τι αφορά στη διοίκησή της. Μιλάμε για πλήρη εκσυγχρονισμό όλων των υπηρεσιών και έτσι ο πολίτης για οτιδήποτε χρειάζεται θα απευθύνεται σε μια υπηρεσία και απ’ αυτή θα παίρνει τα απαιτούμενα έγγραφα χωρίς να είναι υποχρεωμένος να γυροφέρνει από όροφο σε όροφο και από κτίριο σε κτίριο. Η δημόσια διοίκηση πρέπει να απαλλαγεί από το κακό παρελθόν και κυρίως πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του πολίτη.



Δευτερολογία Συναγωνιστή Δημήτρη Κουκούτση