Εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Ευγενίδειο θεραπευτήριο


Το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο ιδρύθηκε το 1975 και από τότε μέχρι σήμερα λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία. Στόχος είναι να προσφέρει σε κάθε Έλληνα ασθενή νοσηλεία σε διεθνή πρότυπα. Τα τελευταία χρόνια, ανήκει σχεδόν εξ ολοκλήρου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ...

Αθηνών. Στους χώρους του λειτουργούν πανεπιστημιακές κλινικές και άλλες μονάδες της Ιατρικής Σχολής. Πλαισιώνεται από επιστήμονες διεθνούς κύρους και διαθέτει σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες σε χιλιάδες ασθενείς.
Τα τελευταία χρόνια, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου  βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης, καθώς για ακόμη μια φορά παραμένουν απλήρωτοι. Το πανό διαμαρτυρίας των εργαζομένων «κοσμεί» την κεντρική είσοδο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου εδώ και χρόνια, αποδεικνύοντας πως η ταλαιπωρία τους δεν έχει τέλος. Παρόλα αυτά, οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, πιστοί στον όρκο τους προς τον Ιπποκράτη, παρέχουν τις υπηρεσίες τους νυχθημερόν, αμισθί, προκειμένου να εξυπηρετήσουν όλα τα περιστατικά του νοσοκομείου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι την περίοδο των Χριστουγέννων, οι εργαζόμενοι είχαν τοποθετήσει στην είσοδο του νοσοκομείου κουτί όπου ζητούσαν από τους ασθενείς και τους συνοδούς να αφήσουν ότι μπορούν ως βοήθημα.
Η Χρυσή Αυγή απαιτεί να δοθεί επιτέλους τέλος στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση των εργαζομένων και συγκεκριμένα στο προσωπικό του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου που αν και απλήρωτοι στέκονται στο πλευρό των συμπατριωτών τους που τους έχουν ανάγκη. Το θέμα έχει τεθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τον Συναγωνιστή Γεώργιο Γερμενή.

http://www.xryshaygh.com/assets/images/news/gmsaf1.jpg