Ποιος είπε ότι οι ΟΝΝΕΔίτες είναι "κότες" και δεν κατεβαίνουν στο πεζοδρόμιο; - Κατεβαίνουν και πολλοί μάλιστα, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους… στον αυθαίρετο διορισμό του νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης


Γύρω στις 20:00 χθες το απόγευμα, 700 και πλεόν ΟΝΝΕΔίτες της πόλης βρέθηκαν στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης για να εκφράσουν την αντίθεσή τους…

στον αυθαίρετο διορισμό του νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, χωρίς εκλογές από τη βάση της οργάνωσης της πόλης. Οι ΟΝΝΕΔίτες παρέμειναν στο δρόμο, κλείνοντας την οδό Μητροπολίτου Ιωσήφ για περίπου 2 ώρες ενημερώνοντας για τους λόγους της διαμαρτυρίας τους τον πρόεδρο αλλά και όλα τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια.
«Εφόσον υπάρχει αντικατάσταση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, πρέπει σίγουρα να ερωτηθούμε και να αναδείξουμε δημοκρατικά τον διάδοχό του»
«Είναι απαράδεκτο, σε όλες τις οργανώσεις της ΟΝΝΕΔ ανά την Ελλάδα ο εκάστοτε πρόεδρος ΟΝΝΕΔ να εκλέγεται από τη βάση και στη Θεσσαλονίκη να διορίζεται από τον πρόεδρο ΟΝΝΕΔ Ελλάδος ανάλογα με τα κέφια του.»
«Η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης ανήκει στους ΟΝΝΕΔίτες της πόλης και όχι στους ευνοούμενους ΟΝΝΕΔίτες του εκάστοτε προέδρου ΟΝΝΕΔ Ελλάδος. Αποτελεί τη μεγαλύτερη οργάνωση στην Ελλάδα και μια σφραγίδα δεν είναι δυνατό να ορίζει αυθαίρετα τον εκπρόσωπο τον Θεσσαλονικέων ΟΝΝΕΔιτών.»
Αυτοί είναι όπως φαίνεται και οι κύριοι λόγοι της διαμαρτυρίας τους, όπως διαβάζουμε μέσα από το φυλλάδιο που μοιράστηκε.


Εντύπωση έκανε δε, ένα άλλο 25 σέλιδο φυλλάδιο που μοιράστηκε, όπου στο εξώφυλλό του είχε τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά για ανατροπή των μηχανισμών και άμεση δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα του κόμματος της ΝΔ:
"Ανατροπή του συστήματος των μηχανισμών. Aυτή είναι η ΝΔ του αύριο. Είναι το σύστημα της κοινωνίας. Είναι το σύστημα της βάσης. Είναι το αύριο. Το χθες ήταν οι μηχανισμοί".
Αντώνης Σαμαράς, 16/11/2009
Οι βουλευτές που άκουσαν τους ΟΝΝΕΔίτες τάχθηκαν υπέρ της συμμετοχής της βάσης και της άμεσης δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα εντός της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ.



taxalia.blogspot.com