Βάλτε το στικάκι εκεί που έχετε βάλει το Σύνταγμα !

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Έσπασε το ρεκόρ του Κουτσόγιωργα ο Παπακωνσταντίνου. Παραπέμφθηκε με 265 ψήφους, ενώ ο Μένιος είχε παραπεμφθεί με ...
 
 
 
247 [για παράβαση του νόμου περί ευθύνης υπουργών: 238 υπέρ της παραπομπής, για υπόθαλψη εγκληματία σε βαθμό κακουργήματος: 235 υπέρ της παραπομπής, για παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος: 247 υπέρ της παραπομπής, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος από ιδιοτέλεια σε βαθμό κακουργήματος: 240 υπέρ της παραπομπής]. Συμπέρασμα: το ηθικότερο από συστάσεως ελληνικού κράτους κόμμα δεν χαρίζεται ούτε στους δικούς του. Όλα στο φως του συρταριού.
Το μόνο που μου προκάλεσε και πάλι αλγεινή εντύπωση από όλες τις ασχήμιες που έγιναν χθες στη Βουλή, αφού έχω πλέον εθισθεί σ’ αυτές, είναι η παραβίαση του Συντάγματος από τους βουλευτές για πολλοστή φορά. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι υπουργοί και οι βουλευτές, αλλά και όλοι οι αναλαμβάνοντες θέση επαγόμενη την άσκηση δημόσιας εξουσίας, ομνύουν όρκο για να φυλάττουν το Σύνταγμα και τους νόμους. Όμως τόσο το Σύνταγμα που επιβάλλει τον όρκο φαίνεται πως αποτελεί νόμο ατελή, όπως μαθαίναμε στο πρώτο έτος της Νομικής. Δηλαδή δεν προβλέπει κυρώσεις για την παραβίαση του όρκου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας π.χ. που υπογράφει σωρηδόν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, μολονότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις, τις οποίες ορίζει το Σύνταγμα για την έκδοσή τους, δεν υφίσταται οποιαδήποτε κύρωση. Απόκειται στον πατριωτισμό του, τον οποίο, ως φαίνεται, δεν διαθέτει κι’ ας έχει παραπονεθεί που τον αποκάλεσαν «προδότη». Το ίδιο ισχύει και για τους βουλευτές που ενώ ο Κανονισμός της Βουλής, ήτοι νόμος που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει, ορίζει ότι είναι μυστική η ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής προς διερεύνηση ποινικών ευθυνών υπουργών [άρθρο 155§5], επέλεγαν σε ποιά κάλπη θα ρίξουν ψήφο, ψηφίζοντας, έτσι, φανερά ΟΧΙ για τη σύσταση Επιτροπής ως προς τα πρόσωπα στα οποία αφορούσαν οι κάλπες, τις οποίες απαξίωσαν να επισκεφθούν. Μπράβο στον Καραμανλή που ψήφισε και στις τέσσερις, ουαί στον Σαμαρά που ψήφισε στη μία.
Και μετά έχουν απαίτηση αυτοί οι άνθρωποι από τον απλό πολίτη να είναι νομοταγής. Αυτόν που όταν ορκίζεται ως μάρτυς ή διάδικος και ψεύδεται, υφίσταται τις ποινικές κυρώσεις του νόμου για ψευδορκία ή ψευδομαρτυρία.
Ας είναι. Στις επόμενες εκλογές θα επανεκλεγούν και αυτοί που ψήφισαν φανερά, επειδή όλο και κάτι θα έχουν να υποσχεθούν στους ψηφοφόρους τους, κύρια δεξαμενή των οποίων είναι το υπαλληλίκι στον Δημόσιο Τομέα. Απόσπαση, μη μετάθεση, μετάθεση, διάσωση σε πειθαρχικό κ.λπ. Τοιούτοι άρχοντες αρμόζουν ημίν.
Σωτήριος Καλαμίτσης
taxalia.blogspot.com