Η ΓΕΡΑΚΙΝΑ και ο ΑΗΤΟΣ που ΚΑΘΟΝΤΑΝ …. ΨΥΧΟΡΡΑΓΟΥΝ !!


Γράφει ο Βλάσης Γωγούσης
Βρε παιδιά, (άϊντε και… κορασίδες), μια απορία έχω:
Εδώ στην έρμη την Ελλάδα, σ΄όποιο ραδιόφωνο, σε όποια τηλεόραση, σ΄όποιο «καφέ»  κι`αν μπούμε, «ντούμπου-ντούμπου, ντούμπου-ντούμπου»  και εξαλλες κραυγές από αγγλόφωνα λαρύγγια ακούμε !! 

Μια απορία-επαναλαμβάνω-έχω :
Στις άλλες χώρες, διερωτώμαι, η Ελληνική μουσική και η Ελληνική γλώσσα, πόσες ώρες ακούγονται στα σπίτια, στα μαγαζιά, στους δρόμους;
Πόσες; 

Κομπλεξικοί  Ελληναράδες, ελεεινοί επιχειρηματίες παραγωγής δίσκων και C.D. (γελοία υποκείμενα, αμφιβόλου ελληνικής συνείδησης, οι περισσότεροι), τρισάθλιοι ιδιοκτήτες καναλιών και ραδιοφώνων που  - έναντι πινακίου φακής - προωθείτε ό,τι ελεεινότερο  μουσικό σκουπίδι κυκλοφορεί και το αμολάτε στον αέρα, κάνοντας διαρκή πλύση εγκεφάλου, ιδιαίτερα...
 




στους έφηβους !
Γι΄αυτό στον τίτλο γράφω για
την ….εξόντωση της Γερακίνας και του Αητού, που ψάχνουν και δεν βρίσκουν .....χορηγό οι δόλιοι !

Και νάταν μόνο αυτό!


Συχνά ακούω την φίλη μας Αγγέλα (για την..Μέρκελ  λέω) σε άπταιστα Γερμανικά, τις πιο πολλές φορές, να απευθύνετε στους ομολόγους αρχηγούς άλλων κρατών ή σε δημοσιογράφους, το ίδιο και οι Γάλλοι, οι Ισπανοί κι΄οι Ρώσοι !

Και οι δικοί μας; Οι δικοί μας σε  μοντέρνα ….λαζοαμερικάνικα, (ακόμη και η…. μείζων αντιπολίτευση - βλέπε Τσίπρας)  ιδροκοπούν, σε μια προσπάθεια να παραδώσουνε μαθήματα Αγγλικής στους …Αγγλοσάξονες.
Σαν δεν ντρεπόμαστε, αρπάξτε το  μικρόφωνο, ανασφαλείς και κομπλεξάρες και εκφωνήστε σε γνήσια ελληνικά (όσοι … τα ξέρετε) τον λόγο σας, στην μόνη γλώσσα που σε λίγες μόνο λέξεις μπορεί να αποδώσει πλήρες νόημα, στη γλώσσα της λογοτεχνίας και της ποίησης, στη γλώσσα των προγόνων σας.
Πως θα σας καταλάβουν;

Κάποιοι μιλούν καλυτέρα από σας …..ελληνικά (τα μάθανε στα λύκεια της πατρίδας τους, ναι, μην γελάτε), οι άλλοι από τον τέλειο μεταφραστικό μηχανισμό που λειτουργεί σε όλα τα οργανωμένα συνεδριακά κέντρα, στο Ευρωκοινοβούλιο και τις λοιπές αίθουσες ομιλιών και διαλέξεων.
Και όπου δεν υπάρχουνε μεταφραστές, δεν έχουν και πολλά να χάσουν, σας έχουν …ξανακούσει, τα ίδια και τα ίδια πάντα λέτε!
…..Τα είπα και ξεθύμανα, εσείς τι λέτε;;

Δρ Βλάσης
Γωγούσης