Η Θεσσαλονίκη γέμισε "βουλγαρόγυφτους" κλέφτες - Κάτι πρέπει να γίνει με το πλιάτσικο

 
Ένα από τα μεγαλύτερα -ίσως το μεγαλύτερο- κοινωνικό πρόβλημα γίνονται οι μικρο-κλέφτες στη Θεσσαλονίκη.
Οι "Βουλγαρόγυφτοι" όπως τους αποκαλούν οι πολίτες και είναι πράγματι στο 90% και άνω, "εισαγόμενοι" από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και ανάμεσά τους πολλές γυναίκες.

Πρόκειται για καινούριο "φρούτο", που εξαπλώνεται ταχύτατα. Πέφτουν σαν ακρίδες και ρημάζουν τα πάντα, επειδή είναι πολλοί. Πάρα πολλοί. Σαρώνουν όλες τις γειτονιές, όλη την πόλη απ΄άκρη σε άκρη και κλέβουν τα χρήσιμα υλικά, κυρίως μέταλλα. Δεν υπάρχει τετραγωνικό μέτρο... 
που να έχουν αφήσει τα ίχνη τους. 
Κλέβουν από τις βρύσες στα πάρκα, μέχρι τις κεραίες των αυτοκινήτων που κάνουν 5 ευρώ. Από τα ανακυκλώσιμα υλικά στους κάδους, μέχρι τα μεταλλικά πιάτα που αφήνουν οι φιλόζωοι για να πίνουν νερό τα αδέσποτα. Από τις μεταλλικές βάσεις στις εισόδους της πυλωτής, μέχρι τους σωλήνες αποχέτευσης.
Ό,τι μεταλλικό μπορεί να ξηλωθεί, ξηλώνεται !

Η κάθε μία ζημία χωριστά είναι μικρή, αλλά η δυσλειτουργίες που προκαλούνται είναι πονοκέφαλος για τους κατόχους και χρήστες των πραγμάτων.

Πολύ μεγάλο είναι το πρόβλημα και για τον δήμο Θεσσαλονίκης, αφού ρημάζουν κάθε βράδυ τα πάρκα και οι δημοτικοί υπάλληλοι τα βρίσκουν  γεμάτα νερά το πρωί, αφού κλέβουν και τα ποτιστικά μπεκ ακόμη !
Κάτι πρέπει να γίνει με το πλιάτσικο !

Και δεν είναι η αξία των κλαπέντων το πρόβλημα, αλλά η ψυχολογία που δημιουργούν στους δημότες. Δεν είναι ζωή αυτή, να φοβάσαι να αφήσεις το ποδήλατό σου για 5 λεπτά, ή το τζάμι του αυτοκινήτου σου για ένα λεπτό ή να σκέφτεσαι ότι θα βρείς το αυτοκίνητό σου, χωρίς τάσια ή την πολυκατοικία σου χωρίς σωλήνες. Μας κάνουν όλους φοβικούς, την ώρα που πριν από 20 χρόνια, κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα. 
Αυτή είναι η μεγάλη ζημιά που κάνουν οι "ακρίδες" και δεν μπορεί να μείνουμε άλλο θεατές !!!