Η "Χρυσή Αυγή" στην ακριτική Σύμη


Στο νησί της Σύμης, που τον τελευταίο καιρό αποτελεί κέντρο του ενδιαφέροντος λόγω της συσσώρευσης λαθρομεταναστών, βρέθηκαν Συναγωνιστές από την Τ.Ο. Ρόδου.
Η επίσκεψη είχε διπλό χαρακτήρα, αφού στόχος ήταν να βρεθούμε με τους υποστηρικτές και φίλους του κινήματος στη Σύμη, αλλά και να δούμε ιδίοις όμμασι το κέντρο του νησιού που έχει μεταμορφωθεί σε κέντρο αθλιότητας. Ο αναπληρωτής διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σύμης μας ανέφερε πως τα προβλήματα που δημιουργούν οι λαθρομετανάστες, καθώς μεταφέρονται όλο και περισσότεροι κάθε μέρα, είναι πολύπλοκα και δεν διαφαίνεται η άμεση λύση τους. 
Το αστυνομικό τμήμα στελεχώνεται από 5 αστυνομικούς, ενώ ανά εβδομάδα πλέον, λόγω του αυξανόμενου αριθμού αφίξεων λαθρομεταναστών, έρχονται περίπου 10 αστυνομικοί από τη Ρόδο....




ο αστυνομικό τμήμα της Σύμης βρίσκεται στο κέντρο του λιμανιού, με αποτέλεσμα όλοι οι τουρίστες που περνούν από εκεί να αναρωτιούνται τι συμβαίνει, βλέποντάς τους να κοιμούνται ή να στέκονται έξω από το τμήμα. Δεν ήταν λίγα τα παράπονα που ακούστηκαν από τους μαγαζάτορες των γειτονικών καταστημάτων και εστιατορίων, οι οποίοι έχασαν όλη τους την πελατεία, καθώς η μυρωδιά, οι φωνές και γενικά η παρουσία των λαθρομεταναστών προκαλεί άσχημη εικόνα στους επισκέπτες, που τελικά αποφεύγουν τη συγκεκριμένη περιοχή του λιμανιού. Συγκεκριμένα, ιδιοκτήτρια γειτονικού ιστορικού ξενοδοχείου και εστιατορίου "συμβόλου" για το νησί της Σύμης, έκανε παράπονα σε συνεργείο γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού τη στιγμή που βρισκόμασταν και εμείς εκεί.
Το τραγικό είναι πως ανάμεσα στους λαθρομετανάστες βρέθηκαν και 6 με μολυσματικές ασθένειες, ενώ και οι σωλήνες αποχέτευσης του αστυνομικού τμήματος έχουν σπάσει με αποτέλεσμα τα λύματα να κυλάνε στον κεντρικό πλακόσττρωτο δρόμο της Σύμης και η δυσωδία να είναι (λόγω και της ζέστης και της υγρασίας που επικρατούν) ανυπόφορες. OI ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ.
Οι Συναγωνιστές από τη Χρυσή Αυγή Ρόδου βρέθηκαν επίσης και με τον κ. Παπακαλοδούκα, δήμαρχο της Σύμης, γνωστό πλέον στο πανελλήνιο αφού κάλεσε τη Χρυσή Αυγή να "λύσει το πρόβλημα". 
Ο κ. Παπακαλοδούκας εστίασε στο σκάφος του λιμενικού, που παραμένει παρωπλισμένο και ζήτησε τη μεσολάβηση και την πίεση από μέρους της Χρυσής Αυγής όχι μόνο στη διόρθωση των βλαβών του υπάρχοντος, αλλά στην ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΝΕΟ ΣΚΑΦΟΣ, ΑΦΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ. Η έλλειψη λιμενικού σκάφους αναγκάζει τους κατοίκους να πηγαίνουν σε νοσοκομείο στην….Τουρκία !!!
Στη διάρκεια της επίσκεψής μας μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό.
Φυσικά, πριν ακόμα αφήσουμε την ακριτική Σύμη και επιστρέψουμε στη Ρόδο, οι συμιακές ιστοσελίδες των "αλληλέγγυων" και των λαθρομεταναστολάγνων μιλούσαν για τον ερχομό των φασιστών…
Φτάνει που οι Έλληνες της Σύμης μας υποδέχονταν με ελπίδα και ικανοποίηση από την επίσκεψή μας στο εγκαταλελειμμένο από την κρατική αδιαφορία νησί τους.

 

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΡΟΔΟΥ