Δεν έχουν κανένα ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας: Kατάσχουν σχολικά επιδόματα και βοηθήματα αναπηρίας


Η διάλυση όμως κάθε ορίου στην κρατική κτηνωδία επιβεβαιώνεται με δύο περιπτώσεις, που φανερώνουν ότι δεν υπάρχει πλέον το παραμικρό έλεος: στην πρώτη οι άτεγκτοι και αμετανόητοι φοροεισπράκτορες κατάσχεσαν σχολικό επίδομα, στη δεύτερη χρήματα που ...
 
προορίζονταν για ακουστικά βαρηκοΐας μαθητή. 

Προ ημερών 60χρονος ενημερώθηκε ότι το σχολικό επίδομα των 300 ευρώ που δίνεται ετησίως σε άπορες οικογένειες και το οποίο προόριζε για να αγοράσει τα απαραίτητα για την κόρη του σχολικά είδη συμψηφίστηκε με οφειλή του! Ο ναυτικός κ. Ανδρέας Πετράκης, κάτοικος Σαλαμίνας και πατέρας ενός 14χρονου κοριτσιού, αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης καθώς είναι νεφροπαθής με αναπηρία άνω του 67%. Είναι άπορος και έχει χάσει το σπίτι του λόγω χρεών. Κατέθεσε αίτηση για να λάβει το σχολικό επίδομα. Παρότι αυτή εγκρίθηκε, τα χρήματα δεν μπήκαν ποτέ στον λογαριασμό του.

Οταν αναζήτησε την αιτία της καθυστέρησης, έμεινε έκπληκτος. Μετά από αναζήτηση ημερών σε διάφορες υπηρεσίες και την τράπεζα ενημερώθηκε ότι η ΔΟΥ κατάσχεσε το επίδομα επειδή είχε χρέος στην Εφορία περίπου 1.800 ευρώ για παλαιότερα νοσήλια νοσοκομείου και μια κλήση της Τροχαίας. Χωρίς να εξετάσει καμία άλλη παράμετρο, η ΔΟΥ εφόρμησε στα 300 ευρώ επειδή οι πολιτικοί εγκέφαλοι δεν φρόντισαν να νομοθετήσουν και για το σχολικό βοήθημα ό,τι ισχύει με το φοιτητικό, το οποίο δίνεται με τη μορφή στεγαστικού επιδόματος και είναι ακατάσχετο.

Τα ίδια έγιναν πριν λίγο καιρό και στη ΔΟΥ Περιστερίου, η οποία κατάσχεσε 1.040 ευρώ που είχαν εγκριθεί για την αγορά ακουστικού για μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού, ο οποίος αντιμετωπίζει νευροαισθητήρια βαρηκοΐα! Οι γονείς αγόρασαν οι ίδιοι το ακουστικό του παιδιού τους -συνολικού κόστους 1.400 ευρώ- και μέσω αίτησης που κατέθεσαν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ορίζει η διαδικασία, περίμεναν να τους επιστραφεί το ποσό (1.040 ευρώ) που δικαιολογεί σε τέτοιες περιπτώσεις το κράτος. Σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση, ο συγκεκριμένος μαθητής, εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης, θα χρειαστεί και δεύτερο ακουστικό βαρηκοΐας.

Λόγω οφειλής του πατέρα του παιδιού συνολικού ύψους 2.100 ευρώ, η ΔΟΥ επέδειξε τη... γνωστή της ευαισθησία βυθίζοντας την οικογένεια σε απόγνωση.