Παράνομες αντισυγκεντρώσεις: Ο... δημοκρατικός τρόπος για να πολεμηθούν οι "φασίστες" της Χρυσής Αυγής


Για να βάλουμε τον αναγνώστη στο πνεύμα του άρθρου θα πρέπει να θυμίσουμε ότι το 1963 στη Θεσσαλονίκη, μία μη αποτραπείσα αντισυγκέντρωση στάθηκε η αιτία να δολοφονηθεί ένας Έλληνας. Ο άνθρωπος αυτός ήταν ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιατρός στο  επάγγελμα και συνάμα βουλευτής του τότε αριστερού κόμματος της ΕΔΑ. Είχε ανεβεί στην Θεσσαλονίκη για να ...

πραγματοποιήσει μία ομιλία με θέμα την ύφεση και την Ειρήνη. Για τον σκοπό αυτό είχε λάβει και την απαιτούμενη νόμιμη άδεια.
Έξω όμως από το χώρο της ομιλίας είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς ομάδες ιδεολογικών αντιπάλων της ΕΔΑ και του Λαμπράκη με σκοπό να τρομοκρατήσουν ηθικά όλους όσους προσέρχονταν για να ακούσουν τον ομιλητή ή (και γιατί όχι) να ματαιώσουν αν μπορούσαν με αυτόν τον τρόπο την ομιλία. Θεωρούσαν δηλαδή φυσιολογική την εγκληματική τους αυτή ενέργεια να παρεμποδίσουν έναν ιδεολογικό τους αντίπαλο να πραγματοποιήσει μία καθ'όλα νόμιμη συγκέντρωση και ομιλία. Θεωρούσαν σωστό το να προσέλθουν στον χώρο, δημιουργώντας ουσιαστικά αντισυγκέντρωση απέναντι σε μία καθ'όλα νόμιμη συγκέντρωση και ομιλία.
Η τότε αστυνομία είχε δείξει εγκληματική ανοχή με το να επιτρέψει εκείνη την αντισυγκέντρωση. Η ανοχή βεβαίως στη συνέχεια και μετά τη δολοφονία του Λαμπράκη μετετράπη  σε εγκληματική ενοχή. Θεωρήθηκε υπεύθυνη και ένοχη η αστυνομία της Θεσσαλονίκης της εποχής εκείνης και δικαίως, αφού με την στάση της και την συμπεριφορά της στάθηκε αιτία να χάσει την ζωή του ένας άνθρωπος.
Περιττό να σημειώσουμε ότι το γεγονός της δολοφονίας του Λαμπράκη από παρακρατικούς  της εποχής εκείνης έγινε από την Αριστερά σημαία και λάβαρο που τα ανέμιζε σε διαδηλώσεις και πορείες κατά της τότε δεξιάς του Πρωθυπουργού Καραμανλή, ο οποίος έντρομος από την κατακραυγή και τις διαδηλώσεις της κεντροαριστεράς, έφθασε στο σημείο να αναφωνήσει και να αναρωτηθεί χρησιμοποιόντας εκείνη την περιβόητη φράση το: "Ποιός επιτέλους κυβερνάει αυτόν τον τόπο".
Το "λάβαρο" της δολοφονίας Λαμπράκη η κεντροαριστερά το κράτησε για χρόνια  (και μέχρι σήμερα θα λέγαμε) ,ψηλά στην επικαιρότητα και σε κάθε ευκαιρία το ανέμιζε κατά της δεξιάς και θύμιζε στον λαό πόσο κακιά ήταν. Μιλούσαν και έγραφαν για χρόνια όχι μόνον κατά των φυσικών αυτουργών αλλά και κατά των ηθικών εννοώντας βέβαια τον Καραμανλή και την δεξιά κυβέρνησή του. Κεντρικό σύνθημα της ατελείωτης και ανελέητης εκείνης προπαγάνδας ήταν (και είναι ακόμη) το: "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά".
Από τότε μέχρι σήμερα χύθηκε ανυπολόγιστο μελάνι για τον θάνατο του αδικοχαμένου Λαμπράκη. Γράφτηκε μέχρι και βιβλίο από τον Βασίλη Βασιλικό με τον τίτλο "Z" . Το "Ζ" στη συνέχεια ο Κώστας Γαβράς το έκανε ταινία με ομώνυμο τίτλο. Ο θάνατος του Λαμπράκη για την τότε αντιπολίτευση του Γεωργίου Παπανδρέου στάθηκε απρόσμενη ευκαιρία μέσα από την οποία αναζωογόνησε τον "ανένδοτο αγώνα" που είχε κηρύξει κατά του "φασισμού" της δεξιάς με αποτέλεσμα να επιφέρει  μέσα στο χρόνο την πτώση του Καραμανλή.
Κάναμε μία ιστορική αναφορά σε μία συγκέντρωση και αντισυγκέντρωση του παρελθόντος καθώς και στο αποτέλεσμα αυτών που ήταν ο θάνατος ενός ανθρώπου.
Την ιστορική αυτή αναφορά την κάναμε για να οδηγήσουμε τον αναγνώστη από το τότε στο σήμερα, για γίνει και  μία σύγκριση και για να διαπιστώσουμε με ποιόν "δημοκρατικό" τρόπο πολιτεύεται και συμπεριφέρεται σήμερα η αριστερά.
ΙΔΟΥ: δεν προλαβαίνει να προγραμματίσει, να ανακοινώσει, να πάρει άδεια και να οργανώσει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  μία καθ'όλα νόμιμη συγκέντρωση και αμέσως ετοιμάζονται οι πάσης φύσεως αριστεροί και οργανώνουν μία καθ'όλα παράνομη αντισυγκέντρωση δίπλα και απέναντι στην νόμιμη! Θαυμάστε τους Δημοκράτες
Θαυμάστε το δημοκρατικό ήθος και την " συνέπεια " δημοκρατικών λόγων και πράξεων! Δοξάστε τους Ηρακλείς της Δημοκρατίας και του προοδευτισμού. Αναπνεύστε "άρωμα δημοκρατικών λουλουδιών". Καμαρώστε τούς "δασκάλους" που δίδασκαν και νόμο δεν εκράτουν!
Αυτό συμβαίνει σχεδόν σε όλες της συγκεντρώσεις της χρυσής Αυγής. Ξεκινάει από αριστερή και "δημοκρατικη" "λογική" ότι οι "φασίστες" της Χρυσής Αυγής δεν δικαιούνται να συνέρχονται και συναθροίζονται και ας είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
Γιατί το κάνουν; ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ και ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!
Με την ανοχή της Αστυνομίας πλησιάζουν τις συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής σε απόσταση αναπνοής. Αλήθεια, δεν φοβούνται την αντίδρασή της όταν μάλιστα αυτή έχει χαρακτηριστεί επισήμως εγκληματική οργάνωση; Όχι,αντίθετα ! Αντισυγκεντρώνονται σε κάθε της συγκέντρωση.
Φορούν κράνη, κρατούν καδρόνια και στυλιάρια, προκαλούν βρίζουν και χυδαιολογούν απένατι στους Χρυσαυγίτες οι οποίοι μάλιστα μέχρι τώρα έχουν κρατήσει την ψυχραιμία τους και τους έχουν ανεχθεί με υπομονή σε όλες τις περιπτώσεις.  Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι δεν ιδρώνει το αυτί κανενός αρμόδιου για το τι μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή με αυτές τις προκλητικές συμπεριφορές του αριστερού ωρυόμενου όχλου.
Δεν έχει γραφεί ποτέ ούτε μία λέξη σε καμία "προοδευτική" φυλλάδα ή  άλλο έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο που να αναφέρεται σε αυτές τις προκλητικές ενέργειες,πόσο μάλον δεν έχει βρεθεί ποτέ κανένας "προοδευτικός" δημοσιογράφος να τις καταδικάσει, ή να προειδοποιήσει ότι η ανοχή από μέρους της αστυνομίας η συνέχιση και η αποθράσυνση των παραβατών  πιθανότατα μπορεί και να έχει τραγικές συνέπειες στο μέλλον. Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι την κυβέρνηση και τα κόμματα τα αυτοπροσδιοριζόμενα ως κόμματα του Δημοκρατικού τόξου δεν μιλά κανείς και συμπεριφέρονται όλοι σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Δεν έχει βγει ποτέ ένας επίσημος φορέας και να τους πεί ότι αυτό που κάνετε είναι προκλητικό είναι διχαστικό και κυρίως είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ. Εκείνο που προκαλεί όμως κατάπληξη είναι ότι δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα ΕΝΑΣ σοβαρός αριστερός που να βγεί και να πει: Γιατί τα κάνετε αυτά σύντροφοι;  Τι έχετε πάθει; Μην έχετε πάθει αμνησία; Γιατί κάνετε αυτά που στο παρελθόν τα καταδικάζατε;  Γιατί  βρε σύντροφοι προκαλείτε τους ιδεολογικούς σας αντιπάλους με αντισυγκεντρώσεις; Δεν βλέπετε ότι αυτά που κάνετε είναι τα ίδια για τα οποία κατηγορούσαμε και καταγγελαμε στο παρελθόν τους αντιπάλους μας;
Ξεχνάτε ότι εμείς οι αριστεροί διατυμπανίζουμε διαχρονικά σε όλους τους τόνους ότι οι ιδέες όλων πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερες; Ξεχάσατε ότι στο παρελθόν η αριστερά υπήρξε θύμα τέτοιων προκλητικών συμπεριφορών που είναι και καταδικαστέες στην συνείδηση του Ελληνικού Λαού; Ξεχνάτε τον άδικο χαμό του Λαμπράκη; Είναι δυνατόν να είσθε τόσο υποκριτές; Δυστυχώς βρέθηκε κανείς να τα πει αυτά δημόσια και αμφιβάλλουμε αν θα βρεθεί στο μέλλον και πριν θρηνήσουμε θύματα.
Αμφιβάλλουμε επίσης ότι όσα ερωτήματα και αν τεθούν στους αριστερούς γι'αυτό το θέμα,απάντηση δεν θα λάβουμε. Είναι τέτοια η αμνησία και κυρίως η υποκρισία τους διακρίνει που δεν έχει νόημα να τους ρωτάμε. Αυτοί είναι και αυτοί ήταν ανέκαθεν η νοοτροπία που τους χαρακτήριζε. ΔΥΣΤΥΧΩΣ! Αλλά ας πάμε και στην αντίπερα όχθη. Στην όχθη των Χρυσαυγιτών.
Παρακολουθώντας κανείς την συμπεριφορά τους παρατηρεί ότι είναι οπλισμένοι με τεράστια υπομονή και ψυχραιμία σε σημείο που πια έχουν σταματήσει ακόμη και να καταγγέλλουν την προκλητική συμπεριφορά των αντισυγκεντρώσεων των αντιπάλων. Αντιμετωπίζουν μία καθημερινή προκλητική συμπεριφορά λες και είναι κάτι το φυσιολογικό!
Αυτό φαίνεται να ξεκινάει με εντολή από την κορυφή της ηγεσίας και απλά πειθαρχημένοι, καθώς είναι υπακούουν. Ως πότε όμως θα πειθαρχούν και θα υπακούουν όλοι τυφλά στις εντολές της ηγεσίας; Ως πότε θα ανέχονται ΟΛΟΙ να υβρίζοννται να προπηλακίζονται και να προκαλούνται από τις αριστερές ορδές χωρίς να βρεθούν έστω δύο τρείς και να αντιδράσουν;
Αρκεί βέβαια και ο ένας που θα βρεθεί και θα αντιδράσει βίαια, για να γίνει το κακό. Νέα παιδιά είναι, βράζει το αίμα τους και η σύνεση από ορισμένους απουσιάζει. Πώς να το κάνουμε; Ορισμένοι νέοι είτε το θέλουμε είτε όχι, έχουν παρορμητικό και εκρηκτικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου μπορεί να είναι και απρόβλεπτοι.
Το θέμα και το ερώτημα τελικά είναι τι κάνει αυτό το προδοτικό κράτος για να προλάβει πιθανές οδυνηρές καταστάσεις; ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. Απλά αν συμβεί κάτι, θα βρεί τρόπο να ενοχοποιήσει την "εγκληματική οργάνωση" τους Χρυσαυγίτες που είναι και "φασίστες" που είναι "ναζιστές" και που είναι είναι και "δολοφόνοι".
Εμείς μέσα από τις γραμμές αυτού του κειμένου κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και συνιστούμε να ληφθούν μέτρα πριν είναι αργά. ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Νικόλαος Η. Σκαντζός