Έρχονται νομοσχέδια ΣΟΚ: Ξεπούλημα ΔΕΗ - ΕΥΔΑΠ μέσα στο καλοκαίρι


Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει πολλά από τα προαπαιτούμενα μέσα από τα θερινά τμήματα της Βουλής, που αποδεικνύονται πανάκεια για πολλά από τα προβλήματα της συγκυβέρνησης του μνημονίου. Από την μία κλείνοντας την Βουλή, ο Σαμαράς κάλυψε οριστικά το σκάνδαλο με τα υποβρύχια και από την άλλη θα περάσει νομοσχέδια – αίσχος, χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις, αφού τα θερινά τμήματα είναι ελεγχόμενα και δεν λαμβάνουν δημοσιότητας, ιδιαιτέρως από τα ...

αργυρώνητα ΜΜΕ, που συνεχώς λειτουργούν ως γραφεία τύπου του μνημονίου και των διεθνών τοκογλύφων.
Εν αρχή έρχεται η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και συγκεκριμένα της «μικρής ΔΕΗ», που θα περιλαμβάνει το 30% της συνολικής επιχείρησης και θα δοθεί σε ιδιώτη. Κοινώς 2 εκατομμύρια καταναλωτές, 11 μονάδες παραγωγής, έξι ορυχεία λιγνίτη και περίπου 3000 εργαζόμενοι θα περάσουν στην λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ» που θα ιδιωτικοποιηθεί.
Η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος πέρα από κοινωνικό αγαθό μεγίστης σημασίας είναι ένα αγαθό που άπτεται της εθνικής ασφαλείας της χώρας. Αν, παραδείγματος χάριν, κατά «διαβολική σύμπτωση» υπήρχε «μπλάκ άουτ» λίγη ώρα προ ενός θερμού επεισοδίου, αυτό θα ήταν καταστροφικό για την χώρα. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση εσωτερικών ταραχών, όπου η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τις υπηρεσίες ασφαλείας είναι ζωτικής σημασίας. Επιπροσθέτως όλων των παραπάνω, φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η εν λόγω εταιρία πέραν των ανθρώπων και των θεσμών που εξυπηρετεί, διαθέτει και πλειάδα εργαζομένων, ποσοστό των οποίων θα προστεθούν στην μακρά λίστα των ανέργων, ενώ οι καταναλωτές θα αγοράζουν το ρεύμα ακριβότερα.
Παρόμοια σχέδια υπάρχουν και για την ΕΥΔΑΠ, η οποία αναμένεται να περάσει στα χέρια ιδιωτών, γεγονός που συνεπαγωγικά θα φέρει την αύξηση της τιμής ενός αγαθού, το οποίο είναι καίριας σημασίας για την ποιότητα διαβίωσης όλων μας.
Η κυβέρνηση του μνημονίου ετοιμάζεται να εκχωρήσει σημαντικές δομές του Ελληνικού Κράτους πριν καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Μέσα στις διακοπές του καλοκαιριού θα επιχειρήσει το πλήρες ξεπούλημα, ώστε να αρχίσει από Σεπτέμβρη τις ψεύτικες εξαγγελίες της και την παροχολογία, ώστε να οδηγηθεί με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στις αναπόφευκτες πρόωρες εκλογές.