Κλέβεις 700 εκατομμύρια, αλλά τα χαρίζεις στους πολιτικούς; Ε, ταλαιπωρείσαι λίγο αλλά αφήνεσαι ελεύθερος - Είσαι Χρυσαυγίτης; Κανένα έλεος!

Άνοιξε το κελί του Λαυρεντιάδη με 500.000 ευρώ…
Δεκαεννιά μήνες μετά τη σύλληψή του για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μένει ελεύθερος – ίσως και εντός της ημέρας – αμέσως μόλις…πληρώσει τα 500.000 ευρώ που όρισε ως εγγύηση το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών προκειμένου να ...

αποφυλακιστεί για λόγους υγείας. 
Του επιβλήθηκαν, επίσης, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και τακτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
To βούλευμα κάνει δεκτό το αίτημα του επιχειρηματία που στηριζόταν, κυρίως, στα σοβαρότατα προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζει. Τον τελευταίο καιρό ο Λαυρεντιάδης νοσηλευόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση στο ψυχιατρείο κρατουμένων του Κορυδαλλού.
Προ ημερών, ο εισαγγελέας Εφετών είχε προτείνει – λόγω παρέλευσης του 18μηνου της προσωρινής κράτησης – να αποφυλακιστεί με αυστηρούς όρους για την υπόθεση των επισφαλών δανείων, ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ, απο την Proton Bank, όμως ο Λαυρεντιάδης παρέμεινε στη φυλακή καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του και η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, τον Ιούνιο του 2012.
Έτσι, υποβλήθηκε νέο αίτημα, που αφορούσε το 18μηνο προσωρινής κράτησης γι αυτή την υπόθεση, το οποίο έγινε δεκτό απο το Συμβούλιο Εφετών.