Υπόγειες διεργασίες για συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με εντολή Σαμαρά


Εξόχως αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ της νεοδημοκράτικης εφημερίδας «Παραπολιτικά». Η εν λόγω εφημερίδα παρότι είναι εξαιρετικά αναξιόπιστη σε όλα τα ζητήματα, είναι εκ των έσω πληροφορημένη για θέματα που άπτονται των διεργασιών του Μεγάρου Μαξίμου, έχοντας επαληθευτεί πάμπολλες φορές, λαμβάνοντας επάξια το ψευδώνυμο «υπόγειο του Μεγάρου ...

Μαξίμου».
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ο εξ απορρήτων και εκ αριστερών σύμβουλος του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης, έχει λάβει κάποιες «έξτρα» αρμοδιότητες «με εντολή Σαμαρά». Πριν αναφερθούμε στις εν λόγω αρμοδιότητες, να τονίσουμε ότι αυτές ομοιάζουν εξαιρετικά με τις αρμοδιότητες προσέγγισης που είχε αναλάβει ο Μπαλτάκος, τις οποίες αρνούταν πεισματική η ηγεσία της ΝΔ, αφότου κατέληξαν στο γνωστό φιάσκο με τις αποκαλύψεις για κατάλυση του πολιτεύματος από τη συμμορία της ΝΔ.
Ο Λαζαρίδης, λοιπόν, όντας πρώην κομμουνιστής έχει αναλάβει την «κεντροποίηση» της ΝΔ και την προετοιμασία του εδάφους για την αλλαγή ονόματος της ΝΔ, προκειμένου να φορτώσει τα χρέη της στους Έλληνες πολίτες και να επιχειρήσει να διαφημιστεί ως ένα «νέο» κόμμα αποτελούμενο από τα πιο σαθρά συστατικά του καθεστώτος.
Το άλλο «καθήκον» του Λαζαρίδη είναι να προσεγγίσει τους πρώην συντρόφους του, στον ΣΥΡΙΖΑ, και να δημιουργήσει τις γέφυρες της μελλοντική συγκυβέρνησης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Οι διεργασίες, από ότι φαίνεται «βαίνουν καλώς», όπως φαίνεται από δηλώσεις στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αναδεικνύουν σε ηρωική μορφή τον Στουρνάρα! Ο λόγος που προωθείται αυτή η συγκυβέρνηση είναι η εκλογική επέλαση της Χρυσής Αυγής, που σαρώνει όλο το παλαιοκομματικό - κλεπτοκρατικό κατεστημένο.
Το τελευταίο το ομολογεί εμμέσως η εφημερίδα, γράφοντας: «Ως επιχείρημα βεβαίως προβάλλεται το συμφέρον της χώρας, η οποία στην κατάσταση που βρίσκεται ακόμη δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος μίας παρατεταμένης ακυβερνησίας. Ο προφανής λόγος όμως είναι άλλος.»
Το σενάριο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ είναι η τελευταία επιλογή του καθεστώτος για επιβίωση. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από την εφημερίδα η συγκυβέρνηση ΝΔ - «Ποτάμι» - «Ελιά» είναι ήδη έτοιμη, όμως είναι εξαιρετικά επίφοβο το να μην «βγαίνουν τα κουκιά». Έτσι ετοιμάζεται η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ως εναλλακτική για την περίπτωση που οι «νταβατζήδες» που «σπρώχνουν» το κόμμα Θεοδωράκη αποτύχουν, γεγονός που αναμένεται να είναι βέβαιο.