Ρατσιστικές προκλήσεις του Ισραηλινού κράτους κατά των Παλαιστινίων


«Η μόνη δημοκρατία της Μέσης Ανατολής», όπως αρκετοί φιλελεύθεροι αποκαλούν το κράτος τους Ισραήλ, έδειξε για μια ακόμη φορά το πώς αντιμετωπίζει τους Παλαιστίνιους.
Με εισήγηση του ακροδεξιού κόμματος Γίσραελ Μπεϊτένιου, ηγέτης του οποίου είναι ο υπουργός Εξωτερικών Αβιγκόρ Λίμπερμαν, άλλαξαν τον εκλογικό νόμο αυξάνοντας από 2% σε 3,25% το ...

ποσοστό των ψήφων που απαιτείται προκειμένου να μπει ένα κόμμα στην Ισραηλινή Βουλή.
Προφανής στόχος αυτής της αλλαγής είναι να βρεθούν εκτός Κοινοβουλίου τα τρία κόμματα που εκφράζουν τους Παλαιστινίους, τα οποία συνήθως συγκεντρώνουν ποσοστά οριακά, λίγο πάνω από το 2%. Με βάση αυτόν το νέο νόμο οι Παλαιστίνιοι δεν προβλέπεται να έχουν καμία κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στο Ισραηλινό Κοινοβούλιο, το οποίο θα προκύψει το 2017, παρότι αποτελούν το 20% του συνολικού πληθυσμού του Ισραήλ.
Στην «μόνη δημοκρατία της Μέσης Ανατολής», λοιπόν, όπου οι σιωνιστές υπουργοί (όπως ο Ναφταλί Μπένετ, υπουργός Οικονομικών) πουλάνε ειρωνεία λέγοντας με προκλητικό τρόπο ότι το Ισραήλ είναι το μόνο κράτος στο οποίο δεν υφίσταται «απαρχάιντ» απέναντι στις μειονότητες, υπάρχει μια ξεκάθαρη προσπάθεια καταπάτησης κάθε ίχνους δικαιώματος απέναντι στους μη εβραίους.
Φυσικά, κανένας Ντέϊβιντ Χάρις, οποίος βλέπει ως «ρατσισμό» μόνο όποιον και ό, τι αμφισβητεί την αυτοδυναμία των σιωνιστών, ή Μουίζνιεκς, που νοιάζεται για τα δικαιώματα των απανταχού λαθρομεταναστών αλλά όχι για τους Παλαιστίνιους, δεν πρόκειται να καταγγείλει την ρατσιστική πολιτική του Ισραηλινού κράτους, για προφανείς λόγους.

Γιώργος Μάστορας