ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΑΝΤΟΥ: Δραστηριότητες σε Βόρεια Προάστια Αττικής, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή και Ξάνθη - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Πολυπληθές κλιμάκιο συναγωνιστών πραγματοποίησε εκτενή ενημερωτική δράση στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, και διένειμε μεγάλες ποσότητες έντυπου υλικού , το πρωί του Σαββάτου 15-3-2014. Οι συναγωνιστές και οι συναγωνίστριες έγιναν παντού δεκτοί με ενθουσιασμό από τους...

 διερχόμενους οδηγούς, τους καταστηματάρχες και τον απλό κόσμο της περιοχής , που βλέπει πια στο πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, την μοναδική ελπίδα που έχει να αισθανθεί ξανά νοικοκύρης στον τόπο του.

Οι ενημερωτικές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, προκειμένου και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης να ενημερωθεί για τις θέσεις και το δίκαιο του αγώνα που διεξάγει η Χρυσή Αυγή , παρόλο τον πόλεμο λάσπης και συκοφαντιών που γίνεται εναντίον της.


Ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Βορείων Προαστίων 

Στις 7-3-2014 στα γραφεία της Τ.Ο.Βορείων Προαστίων , πραγματοποιήθηκε ομιλία από την συναγωνίστρια Ελευθερία Σταύρου με θέμα τα κακώς κείμενα της υπάρχουσας Ελληνικής Παιδείας και τις προτάσεις της Χρυσής Αυγής συνολικά προκειμένου η Παιδεία μας να γίνει και πάλι πηγή μάθησης και Ελληνικής διάπλασης της ψυχής των νέων.

Η συναγωνίστρια κατέδειξε στην ομιλία της τις λανθασμένες κατευθύνσεις που οι αριστερίζουσες μορφές εξουσίας έχουν δώσει σε αυτό που κακώς ονομάζουν οι ίδιοι, Ελληνική παιδεία, μια παιδεία που δεν δίνει όραμα στους νέους, φορτώνοντας τους με ανούσιες και άχρηστες πληροφορίες, δημιουργώντας ανθρώπους που μαθαίνουν να μισούν οτιδήποτε εθνικό και ελληνικό έως και την ίδια της σημαία της πατρίδας μας..

Στα νέα παιδιά, συστηματικά αποφεύγεται να διδαχτεί η πραγματική Ελληνική Ιστορία η οποία βρίθει ηρωισμών, ηρωικών μαχών και προγόνων οι οποίοι στο πέρασμα των αιώνων έγραψαν χρυσές σελίδες δόξης και θριάμβων..Η Χρυσή Αυγή , ερχόμενη στα πράγματα δεσμεύεται ότι θα αποκαταστήσει όλες αυτές τις αβελτηρίες του εκπαιδευτικού συστήματος, κάνοντας έτσι το Ελληνικό σχολειό, να γεμίζει φως τις ψυχές των μαθητών που αποτελούν το αύριο και το μέλλον της πατρίδας μας, για να είναι εις θέσιν να αντιμετωπίσουν τα δύσκολα χρόνια που έρχονται και να κρατήσουν την δάδα αναμμένη στο διηνεκές ..

Στις 14-3-2014 στα γραφεία της Τ,Ο.Βορείων Προαστίων , πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον συναγωνιστή Γεώργιο Μ. ενώπιον πλήθους φίλων και μελών της Χρυσής Αυγής , με θέμα την ζωή, την δράση και τις τελευταίες στιγμές , του 18χρονου ήρωα της ΕΟΚΑ, Ευαγόρα Παλληκαρίδη , ο οποίος απαγχονίστηκε από τις Αγγλικές δυνάμεις κατοχής της μεγαλονήσου στις 14-3-1957…

Ο συναγωνιστής στην ομιλία του, έπλεξε το εγκώμιο του ήρωα, που παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, έγραψε μερικές από τις πιο φωτεινές σελίδες του Κυπριακού αγώνα για Ένωση με την Ελλάδα, καθώς και ποιήματα τα οποία αποτελούν μέχρι σήμερα , αξεπέραστα σημεία αναφοράς του ήθους και της στόφας από την οποία ήταν φτιαγμένοι οι ήρωες, όπως ο Αυξεντίου, ο Καραολής, ο Δημητρίου, ο Παλληκαρίδης και τόσοι άλλοι που έδωσαν το αίμα τους για το όραμα τους...
"Θα πάρω μιαν ανηφοριά, θα πάρω μονοπάτια , να βρω τα σκαλοπάτια , που παν στην λευτεριά"

Αντιμετώπισε τον θάνατο στο ικρίωμα της αγχόνης με μοναδικό θάρρος, πέθανε σαν αληθινός Έλληνας και ετάφη ακριβώς δίπλα στον Γρηγόρη Αυξεντίου στα φυλακισμένα μνήματα της Λευκωσίας, ενώ η διεθνής κατακραυγή που ξέσπασε για την καταδίκη του, τον έκανε τον τελευταίο μάρτυρα που απαγχονίστηκε από τους Άγγλους κατακτητές της μεγαλονήσου…
ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
Λ. Ηρακλείου 420, Ν. Ηράκλειο
Παρασκευή 19:00 - 21:00
Τηλ: 210 2810610



Τ.Ο. Κομοτηνής: Ομιλία με θέμα: «1914-2014, 100 Χρόνια από την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου»

Στα πλαίσια των τακτικών ενημερώσεων που πραγματοποιεί η Τ.Ο. Κομοτηνής προς τους φίλους και υποστηρικτές του Κινήματος, την Τετάρτη 12-03-2014  πραγματοποιήθηκε  στα γραφεία της Τοπικής, ομιλία από την συναγωνίστρια Γ. Τσουρνακάκη, με θέμα «100 Χρόνια από την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου».
Κατάμεστα τα γραφεία της Τοπικής, για άλλη μία φορά, από φίλους και υποστηρικτές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή. Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο Γραμματέας της Τοπικής μας και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ροδόπης, συναγωνιστής Νικόλαος Τσουμαρέλης. Ο συναγωνιστής, αναφέρθηκε στο πρόσφατο προδοτικό συμβάν από τα λεγόμενα προοδευτικά κόμματα τα οποία, θέλοντας να εξοικονομήσουν ψηφαλάκια, δεν δίστασαν να δηλώσουν την δουλοπρέπεια τους στον μεγάλο αφέντη το τούρκικο προξενείο. Τοπικοί υποψήφιοι για τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, τύπωσαν στην τουρκική γλώσσα τα προεκλογικά τους έντυπα. Αυτοί είναι οι Ανθέλληνες που διεκδικούν την διακυβέρνηση της Ελλάδας.
Στη συνέχεια ο συναγωνιστής, έδωσε το λόγο στην κεντρική ομιλήτρια, συναγωνίστρια Γ. Τσουρνακάκη.  Η συναγωνίστρια ξεκίνησε την ομιλία της λέγοντας ότι μπορεί η Βόρειος Ήπειρος γεωγραφικά να παραχωρήθηκε στην Αλβανία, αλλά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας. Αυτό αποδεικνύεται ιστορικά και έχει τις ρίζες του στα προϊστορικά χρόνια, όταν οι κάτοικοί της ήταν διάφορα ελληνικά φύλλα. Η περιοχή της Βορείου Ηπείρου αναφέρεται σε αφηγήσεις που ανάγονται στον τρωικό επικό κύκλο και παρά τις επιδρομές από διάφορους λαούς που δέχθηκε αργότερα κατά τα βυζαντινά χρόνια, ο πολιτισμός της περιοχής ήταν στενά συνυφασμένος με τα υπόλοιπα κέντρα του ελληνικού χώρου.
Στη συνέχεια η συναγωνίστρια αναφέρθηκε στην σημερινή εποχή αναλύοντας την άσχημη μεταχείριση που βιώνουν οι Βορειοηπειρώτες από την αλβανική κυβέρνηση αλλά και στην τραγική αδιαφορία της εκάστοτε ελλαδικής κυβέρνησης. Κλείνοντας την ομιλία της η συναγωνίστρια είπε χαρακτηριστικά: «Το βορειοηπειρωτικό ζήτημα εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτό, ηθικά αλλά και νομικά. Η διεκδίκηση των ελληνικών εδαφών της Βορείου Ηπείρου είναι Ιερή. Για να έρθει η λευτεριά στην Βόρειο Ήπειρο και στις υπόλοιπες σκλάβες πατρίδες, πρέπει πρώτα από όλα να υπάρχει στην Ελλάδα Εθνική Ηγεσία και όχι θλιβερά ανδρείκελα πρόθυμα για κάθε είδους προδοσία. Και όταν μιλάμε για Εθνική Ηγεσία, εννοούμε την Χρυσή Αυγή στην εξουσία». 
Η συνάντηση έκλεισε ως είθισται με άπαντες τους παρευρισκομένους σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.
KOMOTHNH:
Σοφοκλέους Κομνηνού 2, 4ος όροφος
Τετάρτη 18.00 - 21.00
Τηλ.: 6983 504758



Τ. Ο. Δράμας: ομιλία «περί πολιτείας, πολιτικής, πολιτικών και πολιτικάντηδων»

Άλλη μια πετυχημένη ομιλία με θέμα «περί πολιτείας, πολιτικής, πολιτικών και πολιτικάντηδων», πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Δράμας, την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 το απόγευμα, από τον συναγωνιστή Τσαπακίδη Κοσμά.
Πρώτος μίλησε ο Γραμματέας της Τοπικής μας, συναγωνιστής Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτική επικαιρότητα. Μίλησε για τον πόλεμο κατά της Χρυσής Αυγής, και τις απεγνωσμένες προσπάθειες να την θέσουν εκτός νόμου ή καλύτερα εκτός εκλογών. Δεν θα βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή ούτε η Ελληνική Αυγή, δεν θα παραδώσουν οι Έλληνες τη χώρα τους στα χέρια των ευρωσιωνιστών, δεν θα ζήσουμε σκλαβωμένοι και ταπεινωμένοι. Η Ελλάδα για άλλη μια φορά θα βγει νικήτρια από αυτόν τον πόλεμο και σε δύο μήνες θα πέσουν όλοι τους στον πολιτικό καιάδα που δημιούργησαν για να ρίξουν την Χρυσή Αυγή.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής Τσαπακίδης Κοσμάς, ο οποίος μίλησε για την σχέση πολιτείας, πολιτικής και πολιτικών. Πολιτεία είναι ο λαός, εγκατεστημένος στα πάτρια εδάφη, εντός ενός κράτους και ασκεί εξουσία. Από τον Αριστοτέλη που έδωσε τον ορισμό έως σήμερα, υπάρχουν στην πολιτεία τρείς θεμελιώδεις εξουσίες του Συντάγματος, που είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ μεταξύ τους: η νομοθετική, η δικαστική και η εκτελεστική. Το Σύνταγμα, ως πρώτιστος κανόνας της πολιτείας ορίζει το είδος του πολιτεύματος, τα όρια των εξουσιών της πολιτείας και τα καθήκοντα και δικαιώματα των πολιτών. Σκοπός της Πολιτείας είναι η κοινωνική ισορροπία, η βελτίωση των όρων ζωής του λαού μέσω της υλικής και πνευματικής κάλυψής του και η προστασία του Έθνους, και όχι των μεμονωμένων ατόμων.
Στην συνέχεια ο συναγωνιστής ανέφερε χαρακτηριστικά πως Πολιτική είναι η τεχνική διακυβέρνηση της χώρας. Ο πολιτικός πρέπει πρώτα να έχει πολιτική ΗΘΙΚΗ, και πρέπει να επιδεικνύεται με τα έργα του προς όφελος του λάου του και όχι με τα λόγια, εκλεγμένος από τον λαό για τον λαό. Αυτή είναι και η διαφορά του πολιτικού με τον «πολιτικάντη».
Ένας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές, ενώ ένας πολιτικός την επόμενη γενεά. Αυτοί που κυβερνούν σήμερα την χώρα δυστυχώς απέχουν μακράν από την έννοια του πολιτικού, απαξιώνουν τον θεσμό της πολιτείας, καθοδηγούν της εξουσίες, άρα μιλάμε για πλήρη κατάργηση του Συντάγματος.
Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τους συναγωνιστές και φίλους να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.
ΔΡΑΜΑ:
Εθνικής Αμύνης 55 - 1ός όροφος
Παρασκευή 19.00-22.00
Τηλ. 6978 83461
1


T.Ο. Ξάνθης: Ομιλία με θέμα την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Άλλη μία τακτική συνάντηση μας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Μαρτίου το απόγευμα, στα γραφεία της Τ.Ο. Ξάνθης, με μία ιστορική ομιλία αναφορικά με την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, από τον Γραμματέα της Τοπικής συναγωνιστή Καπαγερίδη Χρήστο.
Πρωτίστως ο συναγωνιστής μας ενημέρωσε για όλα τα τρέχοντα πολιτικά δρώμενα που αφορούν το Κίνημά μας. Εν συνεχεία προχώρησε στο κύριο θέμα της ομιλίας του λέγοντας ότι ήταν η πρώτη μέρα του Δεκέμβρη του 1913, μια ηλιόλουστη Κυριακή, όταν δύο γηραιοί επαναστάτες, σύμβολα των Κρητικών αγώνων, ο 94χρονος Αναγνώστης Μάντακας και ο 81χρονος Χατζημιχάλης Γιάνναρης, από τους Λάκκους Χανίων και οι δύο, ύψωναν την Ελληνική Σημαία στον ιστό του φρουρίου του Φιρκά. Η ένωση με την Ελλάδα ήταν πλέον ιστορική πραγματικότητα. Μετά από αιώνες κατοχής και σκλαβιάς, αρχικά από τους Ενετούς (1211- 1669) και στη συνέχεια από τους Τούρκους (1669-1898) αλλά και μια δεκαπενταετία τύποις αυτονομίας (οι μεγάλες δυνάμεις στην πραγματικότητα είχαν την κατοχή και ο σουλτάνος διατηρούσε την επικυριαρχία του), η Κρήτη Ελεύθερη πλέον ενωνόταν με το ελληνικό κράτος. Αυτός άλλωστε ήταν ο στόχος όλων των επαναστάσεων του 19ου αιώνα, γι αυτό χύθηκαν ποταμοί αίματος, γι αυτό θυσιάστηκαν χιλιάδες Κρητικοί. Οι Κρήτες επαναστάτες στα λάβαρα τους έγραφαν «Ένωσις ή θάνατος», δεν ζητούσαν μόνο την ελευθερία τους. Αυτός ήταν ο λόγος που ουδέποτε δέχτηκαν το αυτόνομο – υπό τις δυνάμεις και την Τουρκία –πολίτευμα. Στην ουσία η ένωση είχε επιτευχθεί 14 μήνες νωρίτερα, όταν, ξεκινώντας ο πρώτος βαλκανικός πόλεμος, ο Βενιζέλος είχε δεχτεί ως μέλη στην ελληνική βουλή τους Κρήτες αντιπροσώπους. Όπως δεν είχε κάνει δύο προηγούμενες φορές, τον Νοέμβριο του 1911 και τον Μάιο του 1912, υπό τις απειλές των μεγάλων δυνάμεων και της Τουρκίας, που προειδοποιούσε με πολεμική σύρραξη. Τότε μάλιστα ο Κρητικός πρωθυπουργός βρέθηκε αντιμέτωπος με τους παλιούς συμπολεμιστές του. Την πρώτη φορά ο Βενιζέλος, υπό το βάρος της διεθνούς πίεσης, διακήρυττε ότι όσο θα ήταν πρωθυπουργός δεν θα γινόταν η ένωση!
Μάλιστα οι Κρήτες βουλευτές που επιχείρησαν να μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου να παρακαθίσουν στη συνεδρίαση της βουλής και να επιβάλλουν de facto την ένωση, συνελήφθησαν στο λιμάνι της Σούδας από το ναυτικό των μεγάλων δυνάμεων και κρατήθηκαν σε πλοίο μέχρι τα Χριστούγεννα. Τη δεύτερη φορά, τον Μάιο του 1912, χτυπήθηκαν από το στρατό, έξω από τη βουλή.
Την 1η Οκτωβρίου του 1912, όμως, ο Βενιζέλος δεν είχε να φοβηθεί καμιά απειλή, αφού ξεκινούσε ο πόλεμος με την Τουρκία. Έτσι κάλεσε ο ίδιος τους πληρεξουσίους του νησιού να γίνουν μέλη της ελληνικής βουλής. Όμως για τη διεθνή κοινότητα το πρόβλημα της ένωσης τυπικά δεν είχε λήξει ακόμη.
Η οριστική αποκατάσταση του εθνικού θέματος για την Κρήτη ήλθε στα τέλη της άνοιξης του επόμενου χρόνου, του 1913, με τη συμφωνία του Λονδίνου, την οποία επικύρωσαν την ίδια χρονιά οι συμφωνίες του Βουκουρεστίου, τον Αύγουστο, και της Αθήνας, τον Νοέμβριο.
Η συνάντησε ολοκληρώθηκε με τους συναγωνιστές να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.
ΞΑΝΘΗ:
Τσιμισκή 2 - 3ος όροφος
Σάββατο 18.00 - 21.00
Τηλ. 6984 784013



Τ. Ο. Καβάλας: διαμαρτυρία ενάντια στο χαράτσι

Σε συνέχεια των δυναμικών παρεμβάσεων της Χρυσής Αυγής σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ενάντια στα χαράτσια και την φορομπηχτική πολιτική, κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο. Καβάλας πραγματοποίησε την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 το μεσημέρι, διαμαρτυρία μπροστά από τα γραφεία της ΔΕΗ Καβάλας, διανέμοντας φύλλα της εφημερίδας μας, καθώς και έντυπο ενημερωτικό υλικό.
Στόχος της διαμαρτυρίας αυτής ήταν η παράλογη φορομπηχτική πολιτική της προδοτικής συγκυβέρνησης των μνημονίων που διαρκώς εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό και το μόνο που εξυπηρετεί είναι οι διεθνείς τοκογλύφοι.
Η Χρυσή Αυγή είναι ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές αντίθετη με το σταδιακό ξεπούλημα της ΔΕΗ σε ιδιώτες. Η ΔΕΗ αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού, είναι κερδοφόρα και δεν έχει κανένα δικαίωμα η όποια κυβέρνηση να την πουλήσει, ολόκληρη ή μέρος της.
ΚΑΒΑΛΑ:
Δαγκλή 10, 5ος όροφος
Τρίτη: 18.30-21.30
Τηλ. 6931 087003, 2510 220706



Δραστηριότητες Τοπικής Οργάνωσης Αλεξανδρούπολης

Συναντήσεις του υποψηφίου Περιφερειάρχη ΑΜΘ, συναγωνιστή Κιτσόπουλου Χρήστου
Στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης των προβλημάτων που μαστίζουν την ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας ΑΜΘ αλλά και συγκεκριμένα το νομό Έβρου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, συναγωνιστής Κιτσόπουλος Χρήστο,ς βρέθηκε την Τρίτη 11 Μαρτίου, στην Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων που βρίσκεται στο κτήριο που στεγάζεται η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. - Περιφερειακή ενότητα Έβρου - Διεύθυνση Τεχνικών Έργων στην Αλεξανδρούπολη.
Αυτή είναι η απάντησή μας στους βανδαλισμούς που δέχονται τα γραφεία μας από αντιπάλους, των οποίων οι πράξεις μόνο άνανδρες μπορούν να χαρακτηριστούν. Όσο αυτοί θα ασχολούνται με μπογιές εμείς θα ενημερώνουμε και θα αφυπνίζουμε τους πολίτες για τις θέσεις του Κινήματος. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να μάθουν την αλήθεια, μια αλήθεια που μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να πει. Απέναντι λοιπόν από τα τσοντοκάναλα που μόνο στόχο έχουν την παραπληροφόρηση και την διαστρέβλωση της αλήθειας, απέναντι σ΄αυτούς που προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν ένταση, θα βρισκόμαστε πάντα εμείς, έξω στο δρόμο, πόρτα-πόρτα, να πληροφορούμε τους πολίτες και να αποκαθιστούμε την αλήθεια.
Τίποτα δεν μας τρομάζει, τίποτα δεν μας λυγίζει. Πιστοί στον αγώνα και στον Αρχηγό μας θα συνεχίσουμε απτόητοι μέχρι τέλους.

Επίσκεψη στο Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων με διαταραχές αυτιστικού τύπου  
Ενημερωτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ της Ελληνικής Αυγής, συναγωνιστή Κιτσόπουλο Χρήστο, την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014, στο Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων με διαταραχές αυτιστικού τύπου.
Η Διευθύντρια και οι υπεύθυνοι του Κέντρου, ενημέρωσαν για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου και εξέθεσαν τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση. Το κουράγιο και η θέληση αυτών των ανθρώπων συγκλονίζει. Η δύναμη της ψυχής τους μας ωθεί να ταχθούμε στο πλευρό τους και να βοηθήσουμε με ό,τι μέσο διαθέτουμε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ:
Μαζαράκη 34 -1ος όροφος
Δευτέρα 19.00 - 22.00
Τηλ. 6947 179504, 25510 53353