Ο Βενιζέλος «καλύπτει» τον Παπανδρέου για το «μαύρο ταμείο» του ΠΑΣΟΚ. Η Δικαιοσύνη τι κάνει;


Η ρύση «διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο» ταιριάζει απόλυτα στα όσα συμβαίνουν στο πολιτικό σκηνικό της Χώρας εδώ και αρκετούς μήνες. Την ώρα που ποινικοποιείται  η νόμιμη και έντιμη πολιτική δράση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ μένουν εντελώς ατιμώρητα τα σκάνδαλα και οι κομπίνες που χαρακτηρίζουν τους συστημικούς φορείς του «συνταγματικού τόξου». Ένα ...

ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της αήθους κατάστασης που αναδύει όλη τη δυσωδία που εκπέμπεται από τον καθεστωτικό βόθρο είναι και «το πάγωμα» της υπόθεσης για το «μαύρο ταμείο» στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικό για το παραπάνω είναι τα όσα αναγράφονται σε εφημερίδα, η οποία ασχολούμενη με την εσωτερική διαμάχη στο πράσινο (από)κομμα μεταξύ Βενιζέλου και Παπανδρέου γράφει, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, τουλάχιστον 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ευθυγραμμίστηκαν με τον κ. Παπανδρέου και προχώρησαν σε μποϊκοτάζ της συνδιάσκεψης για την παράταξη της Κεντροαριστεράς «Ελιά», αποστασιοποιούμενοι από τις παραινέσεις του κ. Βενιζέλου. Είναι δηλαδή σχεδόν δεδομένο ότι ο κ. Παπανδρέου ελέγχει μια συμπαγή ομάδα περίπου 11 βουλευτών, χωρίς την ψήφο των οποίων το νομοθέτημα για τις τράπεζες δεν μπορεί να υπερψηφιστεί. Η θέση του πρώην πρωθυπουργού είναι ότι διαφωνεί με τη μεθόδευση της ανακεφαλαιοποίησης  και επισημαίνει ότι κάποιοι θα καρπωθούν σημαντικές υπεραξίες. Στις προειδοποιήσεις του κ. Παπανδρέου η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απαντά ότι είναι προς το συμφέρον όλων να μην πέσει η κυβέρνηση. Λέγεται ότι το μήνυμα που έχει σταλεί στον πρώην πρωθυπουργό είναι ότι αν επιμείνει, τότε ενδέχεται να «αξιοποιηθεί» το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ που δείχνει ότι επί των ημερών του κ. Παπανδρέου έγιναν μεγάλες σπατάλες που εκτόξευσαν τα χρέη του κόμματος σε ύψος άνω των 100 εκατ. ευρώ».
Με απλά λόγια το δημοσίευμα παραδέχεται ευθέως ότι το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ είναι ποινικά αξιοποιήσιμο, δεν προχωρά όμως παραπέρα η υπόθεση επειδή παίζονται εσωκομματικά παιχνίδια εκβιασμών! Το να πάει, δηλαδή, το θέμα στην Δικαιοσύνη άπτεται της διάθεσης που έχει ο νυν αρχικαρεκλάρχης του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον προκάτοχό του. Εάν υπάρχει Δικαιοσύνη στην Χώρα πρέπει να κινηθεί ΑΜΕΣΑ ασκώντας ποινική δίωξη τόσο στον Τζέφρυ, για την «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, καθώς πρόκειται για χρήματα από το υστέρημα του Ελληνικού Λαού, όσο και στον «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ, για την απόκρυψη στοιχείων που αφορούν οικονομικό έγκλημα. Φαίνεται, όμως, ότι τα αντανακλαστικά της «ανεξάρτητης δικαιοσύνης» εξαντλούνται στην ποινικοποίηση του πολιτικού λόγου και του φρονήματος του νόμιμου και κυρίως εντίμου κόμματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Γιώργος Μάστορας