Τα «Νέα» ξεπλένουν την αποστασία και παρακαλάνε για νέες προδοσίες


Ένα τουλάχιστον «περίεργο» κείμενο έχουν τα σημερινά «Νέα» στο πρωτοσέλιδό τους, όπου κάτω από τον τίτλο «Τα αποκαλυπτήρια της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» γράφουν τα εξής:


«Θετική εξέλιξη αποτελεί αναμφίβολα η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Λάρισας της Χρυσής Αυγής και μάλιστα με μία επιστολή που ισχυροποιεί το κατηγορητήριο περί εγκληματικής οργάνωσης και επιβαρύνει τη θέση των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης. Η έντονη - και με το γνωστό, χυδαίο ύφος - αντίδραση των αμετανόητων της Χρυσής Αυγής στη στάση του βουλευτή δείχνει απλώς τον πανικό που προκαλεί στις τάξεις τους το ενδεχόμενο να βρεθούν και άλλοι που θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του, προκειμένου να ελαφρύνουν τη θέση τους. Σε κάθε περίπτωση, βεβαίως, η Δικαιοσύνη έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να κρίνει τον βαθμό συμμετοχής του καθενός στην εγκληματική δράση της οργάνωσης. Ωστόσο, είναι προφανές ότι εκεί έχουν βρεθεί και άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν εμπλακεί στις παράνομες δραστηριότητές της όσο τα πρωτοπαλίκαρα του κ. Μιχαλολιάκου. Αλλά το ζητούμενο ήταν και παραμένει ένα: να ξηλωθεί το πουλόβερ της Χρυσής Αυγής!»

Αυτό που παρατηρεί όποιος διαβάσει το κείμενο είναι μια σαφή τάση υπεράσπισης της επαίσχυντης πράξης του συγκεκριμένου βουλευτή. Ειδικά η φράση «Ωστόσο, είναι προφανές ότι εκεί έχουν βρεθεί και άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν εμπλακεί στις παράνομες δραστηριότητές της όσο τα πρωτοπαλίκαρα του κ. Μιχαλολιάκου», πέρα του ότι είναι φανερό ότι προσπαθεί να λειτουργήσει ως «πλυντήριο» για την απαράδεκτη ηθικά και πολιτικά πράξη του εν λόγω βουλευτή, προσπαθεί να δημιουργήσει ταυτόχρονα και τις προϋποθέσεις εκείνες για να υπάρξουν κι άλλοι που θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του, κάτω από την φτηνή λογική «διαχώρισε την θέση σου, αν θέλεις να γλυτώσεις».
Η θλιβερή συλλογιστική των «Νέων», τα οποία ξέρουν πολύ καλά από δοσιλογισμό και συνεργασίες τόσο με τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής (ως «Αθηναϊκά Νέα») όσο και με το καθεστώς της 21ης Απριλίου, φιλοδοξεί ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένας, έστω και περιορισμένος, αριθμός ανθρώπων που «θα τσιμπήσουν» και θα σπεύσουν να διαχωρίσουν την θέση τους από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, μην τυχόν και θεωρηθούν ως «μέλη της εγκληματικής οργάνωσης».
Αντί το αμαρτωλό συγκρότημα του ΔΟΛ να ψάχνει μάταια για «δηλωσίες» και «μετανοημένους», ας συνεχίζει να στηρίζει την προδοτική κυβέρνηση του μνημονίου και φυσικά να φροντίζει το προφίλ του νέου αγαπημένου του συστήματος Σταύρου Θεοδωράκη. Μια ματιά έξω στον κόσμο, στον «λαουτζίκο», όπως περιφρονητικά αποκαλεί τον Ελληνικό Λαό ο υπάλληλος του Πρετεντέρης, θα πείσει τον ΔΟΛ ότι η πράξη αποστασίας που συνετελέσθη το μεσημέρι του Σαββάτου μόνο καλό έκανε τελικά στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και όχι κακό.

Γιώργος Μάστορας

Υ.Γ. Ξέρουν πολύ καλά από αποστασίες στον ΔΟΛ. Το 1965 το απέδειξαν περίτρανα, με αποτέλεσμα ο κόσμος να καίει επιδεικτικά τα έντυπα του συγκροτήματος.