ΜΠΡΑΒΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΠΑ, μια χαρά τους τα είπες: «Ως περιοδεύων θίασος ήρθατε στις φυλακές Κορυδαλλού, καλά κάνετε, γιατί σε πολλούς από εσάς θα σας χρειαστεί από τώρα να γνωρίζετε τους χώρους των φυλακών»!


Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς απολογήθηκε σήμερα στην επιτροπή Δεοντολογίας στις φυλακές Κορυδαλλού.
Ο Συναγωνιστής ζήτησε να τοποθετηθεί στην αρχή, αλλά τον διέκοψε ο Μαρκογιαννάκης για να του απαγγείλει την κατηγορία ως είθισται. Ο Μαρκογιαννάκης του είπε ότι κατηγορείστε για «ένα βιβλίο», για να πάρει την απάντηση από τον Συναγωνιστή Παππά πως δεν πρόκειται για ένα βιβλίο, αλλά για το Ιερό Ευαγγέλιο. Ο Χρήστος Παππάς τόνισε πως οι αποφάσεις της επιτροπής ...

είναι προειλημμένες και οι διώξεις καθαρά πολιτικές.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Για κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα στο παρελθόν η Βουλή δεν προχώρησε στην άρση ασυλίας βουλευτών του «συνταγματικού τόξου».
Το κοινοβουλευτικό σύστημα, τόσο η επιτροπή όσο και η Ολομέλεια στέρησε τη δυνατότητα διερεύνησης και απόδοσης ευθυνών και δεν έχει άρει την ασυλία σε αυτούς που καταχράστηκαν κα κατάκλεψαν το δημόσιο χρήμα. Μπράβο σε όλους σας για την ερμηνεία που δίνετε στην ισονομία και την ισότητα απέναντι στην δικαιοσύνη.
Ο λαός λέει χαρακτηριστικά: «Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Σε ότι αφορά το Εθνικιστικό Κίνημα της Χρυσής Αυγής γνωρίζετε ότι είμαστε αθώοι. Ακολουθείτε όμως με προσήλωση τους σκευωρούς, τους εκπροσώπους του κλεπτοκρατικού τόξου και εννοώ την συγκυβέρνηση ΝΔ – Πασόκ. Για την Νέα Δημοκρατία δεν εναντιώνεστε δημόσια και εμφανίζεστε να επικροτείτε την πολιτική μας δίωξη. Παρόλο που πολλοί βουλευτές και εκπρόσωποι του κόμματος σας σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις σε διαδρόμους και γραφεία της Βουλής παραδέχεστε το άδικο και την ατιμία που έχετε διαπράξει όχι μόνο εναντίον του Κινήματος, αλλά και εκατοντάδων χιλιάδων του ελληνικού λαού.
Ό,τι και να επινοήσουν οι χειραγωγούμενοι δικαστικοί εναντίον του νομίμου Λαϊκού πολιτικού Κινήματός μας, η αλήθεια θα λάμψει. Αυτό που κάνετε στην παρούσα φάση, είναι να περιφρονείτε την θέληση του ελληνικού λαού. Πολύ σύντομα και προτού την διεξαγωγή της δίκης θα έρθουν στο φως οι αποκαλύψεις σχετικά με την σκευωρία, το παρασκήνιο του διωγμού μας. Αυτές θα είναι καταιγιστικές και πολλοί από τους αξιωματούχους των κομμάτων σας θα τρέχουν να κρυφτούν.
Επί της παραγγελίας των δικαστικών αρχών που ζητά από το Κοινοβούλιο να προχωρήσει στην άρση της ασυλίας μου με πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες, δεν έχω να σας πω τίποτα και δεν έχω την διάθεση να απολογηθώ σε τίποτα.
Σε ότι αφορά μόνο την κατοχή του ιερατικού κειμηλίου και εννοώ του Ιερού Ευαγγελίου του παππού μου, του Παπα – Χρήστου που άφησε όνομα στην περιοχή Λίπας Δωδώνης Ιωαννίνων και στην ευρύτερη περιοχή Λάκκας Σουλίου, και το οποίο φέρει την υπογραφή του, δεν έχω να απολογηθώ σε σας.
Η κατηγορία είναι γελοία. Δεν σας δίνω κανένα δικαίωμα και δεν είστε άξιοι να προσβάλλετε την μνήμη του παππού μου, την ίδια στιγμή που κάποιοι επίορκοι και εγκάθετοι δικαστικοί θέλουν να με διώξουν προς δημιουργία εντυπώσεων και δεν έχουν διωχθεί επιχειρηματίες και πρώην πρωθυπουργοί με συλλογές Κρητομυκηναϊκών αρχαιοτήτων, προϊόντων λαθρανασκαφών.
Ό,τι έχω να πω, θα το πω στην Ολομέλεια και στους υπόλοιπους 299 βουλευτές. Βάσει του κανονισμού της Βουλής αυτοί είναι αρμόδιοι να αποφασίζουν σύμφωνα με την αρχή της πλειοψηφίας. Η στέρηση αυτής της δυνατότητας προς εμένα θα καταστήσει την διαδικασία άκυρη και παράνομη. Αύριο κιόλας με ανοιχτή ημερομηνία, όποτε κι αν εσείς αποφασίσετε να φέρετε το θέμα στην Ολομέλεια, εγώ θα αιτηθώ την παρουσία μου όπως σύμφωνα με τον νόμο ορίζεται.
Σε εσάς τα μέλη της Επιτροπής που ως περιοδεύων θίασος μπήκατε στον κόπο να έρθετε στις φυλακές Κορυδαλλού, καλά κάνετε, γιατί πολλοί από εσάς και τους συναδέλφους, όλους εσάς που καταστρέψατε την χώρα, θα σας χρειαστεί από τώρα να γνωρίζετε τους χώρους των φυλακών. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα.
Αποχωρώ για το κελί της Τιμής και του Αγώνα. Κρατώ την Πίστη και την Τιμή μου, την Τιμή της οικογένεια και του παππού μου».
Ο Συναγωνιστής Παππάς δεν δέχθηκε καμία άλλη ερώτηση, σηκώθηκε, τράβηξε ηχηρά την πόρτα πίσω του και αποχώρησε