Νέο ρεσιτάλ ψεμάτων από τον Βορίδη κατά της Χρυσής Αυγής


Θρασύς, όπως πάντα, ο Μάκης Βορίδης επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, για μια ακόμη φορά, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό «Επίκαιρα».
Παραθέτουμε την ερώτηση του περιοδικού και την απάντηση του Βορίδη που παραπέμπουν στη ...

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
«Παρά τις δικαστικές διώξεις και την επικοινωνιακή ένταση κατά της Χρυσής Αυγής, το κόμμα αυτό δημοσκοπικά φαίνεται ότι αντέχει και αρκετοί εκτιμούν  ότι στις ευρωεκλογές μπορεί ακόμα και να απειλήσει τη Νέα Δημοκρατία. Εξάλλου οι ίδιοι μιλούν για πολιτική δίωξη…
Δεν ξέρω, τι εννοείτε «αντέχει»; Οι δημοσκοπήσεις που βλέπω εγώ τα λένε διαφορετικά. Αλλά την εκλογική επίδοση της ΧΑ θα τη δούμε, όπως και των άλλων κομμάτων εξάλλου. Αλλά το να απειλήσει τη Νέα Δημοκρατία, θα μου επιτρέψετε να σας πω, με όλο το σεβασμό σε ό, τι αποφασίσουν οι πολίτες, ότι δημοσκοπικά δεν υφίσταται. Όσο για τα περί δικαστικής δίωξης που δήθεν είναι πολιτική και δεν είναι πολιτικά αποτελεσματική, δύο μόνο κουβέντες για να μην επαναλάβω τα γνωστά: η μόνη ενέργεια που έκανε η κυβέρνηση είναι η διαβίβαση τριάντα και πλέον δικογραφιών με εγκληματικές ενέργειες που έκαναν μέλη της Χρυσής Αυγής στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της διερευνήσεως της τελέσεως του εγκλήματος της συγκροτήσεως εγκληματικής οργανώσεως. Δεν έπρεπε; Δηλαδή ο αρμόδιος υπουργός έπρεπε να βλέπει να έχει τελεστεί μία ανθρωποκτονία, περίπου έξι ή επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας, βαριές σημαντικές βλάβες σκοπούμενες, σωρεία πλημμελημάτων, πολλά από αυτά μπροστά στην τηλεόραση, και να θεωρεί ότι όλα αυτά ναι μεν τελούνται από μέλη και φίλους και στελέχη της ΧΑ, ναι μεν έχουν πολιτικά χαρακτηριστικά, αλλά η ΧΑ δεν έχει καμία σχέση με αυτά; Υπάρχει κάποιος από αυτούς που ισχυρίζονται ότι είναι πολιτική η δίωξη που λέει στα σοβαρά ότι αυτή η ενέργεια του υπουργού Δημοσίας Τάξεως δεν έπρεπε να γίνει; Από κει και πέρα η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης, έχουν δε επιληφθεί της υποθέσεως πάνω από δεκαπέντε δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι όλοι ομονοούν ως προς το συμπέρασμά τους. Και μπροστά σε όλα αυτά και εν πάση περιπτώσει, αντί να σεβαστούμε την κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, μπαίνουμε στη συζήτηση ότι είναι πολιτική η δίωξη; Και, τέλος, ποιος είπε ότι η ΧΑ αντιμετωπίζεται πολιτικά με την ποινική δίωξη; Η όποια πολιτική επιρροή της ΧΑ αντιμετωπίζεται πολιτικά. Η δίωξη όμως της αφαιρεί, όπως και της αφαίρεσε, τη δυνατότητα να τελεί εγκληματικές πράξεις ατιμώρητα, την υποχρεώνει να συμμορφωθεί με όσα ορίζουν οι νόμοι μιας συντεταγμένης Πολιτείας. Και αυτό από μόνο του είναι εξαιρετικά σημαντικό».
Το κακό με το Βορίδη δεν είναι τόσο το ότι ψεύδεται ασύστολα, αλλά στο ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων με τα όσα εξωφρενικά υποστηρίζει. Καταρχάς στη σαφή ερώτηση του περιοδικού ότι η ΝΔ απειλείται εκλογικά από τη Χρυσή Αυγή ο Βορίδης απαντά ευρισκόμενος «στην κοσμάρα του». Όταν αποφασίσει να ξεπεζέψει το καλάμι, κατέβει από τα σύννεφα και αντικρύσει κατάματα την κοινωνική πραγματικότητα θα διαπιστώσει την τραγική κατάσταση του κόμματος στο οποίο βρίσκεται σήμερα (το τέταρτο στη σειρά στην πολιτική του σταδιοδρομία. Και έπεται συνέχεια…).
Από εκεί και πέρα, όμως, είναι γνώριμος ο τρόπος με τον οποίο ψεύδεται ισχυριζόμενος ότι υπάρχει δικαστική δίωξη και όχι πολιτική. «Ξέχασε» ότι ο ίδιος ο προϊστάμενός του, ο Σαμαράς, είχε παραδεχθεί στον Πρετεντέρη ότι πήρε τηλέφωνο από την Αμερική για να κρατηθούν οπωσδήποτε, ως προφυλακισμένοι, ο Αρχηγός της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Χρήστος Παππάς, μετά το φιάσκο με τις περιπτώσεις των Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Νίκου Μίχου;
«Ξέχασε» την ομολογία Αθανασίου, ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τους ανακριτές κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων; «Ξέχασε» το ότι το πόρισμα των εφετών ανακριτριών έχει ξεκάθαρα πολιτικό και όχι ποινικό περιεχόμενο, ως προς τις κατηγορίες που αποδίδονται; «Ξέχασε», πολύ περισσότερο, το ρόλο του ιδίου; Όταν από το βήμα της Βουλής είχε ουσιαστικά προαναγγείλει τις διώξεις και τις προφυλακίσεις του Αρχηγού και των Βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ; «Ξέχασε» τις συνεντεύξεις του σε ραδιόφωνο και τηλεοράσεις όπου έλεγε ότι είναι απόφαση του πρωθυπουργού τι θα γίνει με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και καλούσε για μια συνολική πολιτική απόφαση απαγόρευσης του κόμματος πριν αποφανθεί οριστικά η Δικαιοσύνη;
Εντάξει, εδώ ο εξωμότης αυτός του Εθνικισμού «ξέχασε» τι έλεγε το 1988, το 1990, το 1994, το 1998, το 2003, το 2005, το 2009, το 2010, με θέσεις που άνετα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «ρατσιστικές», «φασιστικές», «ξενοφοβικές», «αντιδημοκρατικές». Θα θυμηθεί τι έλεγε πριν λίγους μήνες; Αν κάποιος δεν σέβεται την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι ο ίδιος και η θλιβερή του παρέα, που εξυπηρετούν ως ανδρείκελα τις επιθυμίες και τις αποφάσεις των διεθνών τοκογλύφων, και γι’ αυτό το λόγο παρεμβαίνουν ανήθικα και παράνομα στο έργο της, με το να επιζητούν την εξόντωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα στενά συντηρητικά κομματικά συμφέροντα των πολιτικών υπαλλήλων της Τρόικα.
Όσο κι αν πασχίζει ο «γενίτσαρος» αυτός, όσες μηχανορραφίες κι αν σκαρφιστεί, όση αυθαιρεσία κι αν χρησιμοποιήσει δεν μπορεί να σταματήσει τον επερχόμενο θρίαμβο των Εθνικιστικών Δυνάμεων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στις 18 και στις 25 Μαΐου. Τότε που αυτός, με τη ΝΔ υπό διάλυση, θα ψάχνει τον επόμενο (πέμπτο κατά σειρά) κομματικό φορέα που θα στεγάσει την ακόρεστη φιλοδοξία του για πολιτικαντισμό.

Γιώργος Μάστορας