Τζιτζικώστας, Ιωαννίδης ή κανένας από τους δυο;


Ο Α. Τζιτζικώστας, στον οποίο προτάθηκε προχθές να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και όχι περιφερειάρχης, ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως επικεφαλής της παράταξης, με τίτλο: «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Σύγχρονη Ανθρώπινη ...
 
Μακεδονία».
Σήμερα, μετά το «πράσινο» φως που πήρε από Μαξίμου και Συγγρού, ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα του για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο βουλευτής Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Γ. Ιωαννίδης, καταδεικνύοντας ότι η Ν.Δ. έχει αποφασίσει να φτάσει στα άκρα τη σύγκρουση με τον κ. Τζιτζικώστα.
Το όλο θέμα δε φαίνεται να είναι άσχετο με την ανομολόγητη επιθυμία της Ν.Δ. να υποστηρίξει έμμεσα τον Μπουτάρη ως δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο ο Τζιτζικώστας φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε συνεργάτες του ότι «Με θέλανε να παίξω το ρόλο της Ιφιγένειας στο δήμο. Δε θα τους αφήσω να με κάψουν 100 μέρες πριν τις εκλογές».
Σα να μη φτάνουν λοιπόν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΝΔ σε κεντρικό επίπεδο, της προέκυψε και το πρόβλημα στην περιφέρεια και όπως φαίνεται μπορεί να ελπίζει μόνο σε "φιλική συμμετοχή" στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Μετά την καταδίκη και την έκπτωση του Ψωμιάδη, επέβαλαν τον προερχόμενο από οικογενειακά «τζάκια» Τζιτζικώστα, που δεν στάθηκε ιδιαίτερα ευέλικτος στη διαχείριση της "συγκυβέρνησης", αποκαλώντας «εγκληματική οργάνωση» το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ας μην ξεχνάμε ότι κανονικά ο κος Τζιτζικώστας δεν θα μπορούσε να διαδεχθεί τον Ψωμιάδη, αφού, ως αντιπεριφερειάρχης, είχε εκλεγεί χωρίς σταυρό και χρειάστηκε νομοθετική αλλαγή, προκειμένου να γίνει δυνατή η αντικατάσταση. Από την άλλη ο Γ. Ιωαννίδης πέρα από καλός μπασκετάνθρωπος έχει αποδεχτεί μάλλον λίγος στη πολιτική. Μονίμως απών από τη Θεσσαλονίκη και επιρρεπής στις πολιτικές γκάφες, μοιάζει έτοιμος «να παραδώσει για άλλη μια φορά το σακάκι του».
Η δυναμική της "Ελληνικής Αυγής για την Κεντρική Μακεδονία" με επικεφαλής τον Ν. Χρυσομάλλη εξηγείται λοιπόν εύκολα ως μοναδική επιλογή και ελπίδα. Νέοι και άφθαρτοι άνθρωποι με ήθος και όραμα για την Ελλάδα διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο.


Περιφερειακή Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας