Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΞΕΣΗΚΩΝΕΙ ΘΥΕΛΛΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΡΜΑΧΩΝ ΤΗΣ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ” ΚΑΙ ΤΗΣ “ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ”, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΝΤΙΜΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗ

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου
Σήμερα, θα προσπαθήσουμε στο μέτρο του δυνατού να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικοί γίνεται, απαλλαγμένοι από συναισθηματισμούς και ιδιοτέλεια. Επειδή πάντα μέσω αυτής της στήλης ότι αναφέρουμε και για ότι κατηγορούμε, το πράττουμε βάσει στοιχείων και γεγονότων και όχι βάσει «ανωνύμων μαρτύρων», με γνώμονα τις δηλώσεις στο fb του κυρίου Θεόδωρου Καρυπίδη και την ...

θύελλα που ξέσπασε λόγω της επιλογής του από τον Αλέξη Τσίπρα ως Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, θα αναλύσουμε για μια εις έτι φορά την πολιτική σήψη και τον «δημοκρατικό αυταρχισμό», όλων αυτών που αυτοαποκαλούνται προοδευτικοί και πλουραλιστές.
Ποιες όμως ήταν αυτές οι δηλώσεις και τι αφορούσαν; Τις παραθέτουμε αυτούσιες.
«Τώρα που η Χρυσή Αυγή μπήκε στην στενή, ο Ελληνικός λαός θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας, θα έχει λύσει όλα τα προβλήματα του και ευτυχισμένος θα απολαμβάνει την σωτηρία της δημ(ι)οκρατία τους. Οι φόροι θα μειωθούν δραστικά, οι μισθοί θα γίνουν βιώσιμοι, οι θέσεις εργασίας θα έρχονται κατά χιλιάδες, (ο Βενιζέλος υποσχέθηκε… 900.000 θέσεις εργασίας ), τα νοσοκομεία θα ανοίξουν για τον κόσμο και όχι μόνο για τους λαθρομετανάστες, τα σχολεία θα έχουν αρκετούς καθηγητές για να διδάξουν και προπαντός τα Εθνικά μας θέματα θα επιλυθούν με τον καλύτερο τρόπο. Καλό μεσημέρι!»
Ο κύριος Καρυπίδης, ασχέτως των ιδεολογικών και θεωρητικών διαφορών μας, ως ένας σώφρων και υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος, ως ένα άτομο που κρίνει βάσει αντικειμενικών και όχι κομματικών ή ιδεολογικών κριτηρίων απεφάνθη, απλά και μόνο, το ηλίου φαεινότερο.
Ότι δηλαδή η αιτία για την εξαθλίωση  της Ελληνικής κοινωνίας δεν είναι η Χρυσή Αυγή, ούτε ότι οι συλλήψεις στελεχών της θα δώσουν τις πολυπόθητες λύσεις στα γιγάντια προβλήματα του Ελληνικού Λαού. Λύσεις όπως η ελάφρυνση της απάνθρωπης φορολογίας, το σταμάτημα του κουρέματος μισθών και συντάξεων, η μείωση των υψηλών ποσοστών της ανεργίας, η  αναβάθμιση της Υγείας και της Παιδείας και η επίλυση των Εθνικών θεμάτων προς όφελος της Χώρας. Επίσης η αναφορά του στον όρο δημ(ι)οκρατία, αντικατοπτρίζει απόλυτα την άποψη του για το άθλιο και διεφθαρμένο αστικό καθεστώς.
Κατόπιν λοιπόν της επιλογής του από τον κύριο Τσίπρα, ως υποψήφιο Περιφερειάρχη άνοιξε ο ασκός του Αιόλου.
Όλοι οι εμπνευσμένοι υπέρμαχοι της «δημοκρατίας», της «ελευθερίας» και της «πολυφωνίας», όλοι οι «μαχητές» της κατοχύρωσης του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου, του επιλεκτικού λόγου, όλοι αυτοί τέλος πάντων που από την μια μας κατηγορούν για εγκληματίες και ναζιστές και από την άλλη ανάβουν κεριά στην μνήμη του Στάλιν, του Τσαουσέσκου και του Πόλ Πότ, εξεμάνησαν και αντέδρασαν σε αυτή την απόφαση.
Συγκεκριμένα.
Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μετέδωσε και ο επίσημος διαδικτυακός τόπος της “Αριστερής Πλατφόρμα” “Iskra” τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Πάνος Λάμπρου και Μάνια Μπαρσέφσκι φέρονται να ζητούν την έκτακτη σύγκληση του κομματικού οργάνου με σκοπό να θέσουν θέμα, κάτω από τα «νέα δεδομένα», που, όπως φέρονται να λένε, έχουν προκύψει, για τις υποψηφιότητες που αφορούν τους περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, στις οποίες πρόσφατα κατέληξε δια πλειοψηφίας η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεδρίασή της το περασμένο Σαββατοκύριακο. Φυσικά την κυρία Μάνια (κατά κόσμον Άννα Μαρία) Μπαρσέφσκι όλοι την θυμόμαστε. Καταρχάς είναι η συνιδρύτρια μαζί με τον κύριο Νίκο Γιαννόπουλο της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ «ΡΟΖΑ» (Ρόζα Λούξεμπουργκ και οργάνωση Σπάρτακος), η οποία το 2003 στην δίκη για την 17Ν κατέθεσε ως μάρτυς υπερασπίσεως της  Αγγελικής Σωτηροπούλου γυναίκας του Σάββα Ξηρού, ενώ ο κύριος Γιαννόπουλος είχε καταθέσει ως μάρτυς υπερασπίσεως του Δημήτρη Κουφοντίνα. Όσο για τον κύριο Λάμπρου είναι αυτός που υπεραμύνεται των δικαιωμάτων των Ρομά και φυσικά εννοούμε των δικαιωμάτων τους για διαρρήξεις, κλοπές, εμπορία ναρκωτικών, λαθρεμπόριο, επαιτεία, καθώς επίσης και είναι μέλος της πρωτοβουλίας για την τέλεση γάμων ομοφυλοφίλων στην Τήλο.  
Εκτός όμως των προαναφερομένων «εξαίρετων» προσώπων ξεσπάθωσε και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ κύριος Δημήτρης Καρύδης, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι προκειμένου να καταλάβει την εξουσία, δεν τον σταματάει τίποτα. Δεν έχει κανένα πολιτικό και ιδεολογικό φραγμό.
Και όσο για αυτό συμφωνούμε απόλυτα μαζί του. Εγκρίνουμε και επαυξάνουμε. Αλλά να μιλούν για ηθική και για φραγμούς, οι ανήθικοι, οι εθνοπροδότες, οι οικονομικοί εγκληματίες, οι καταχραστές, οι χρηματιζόμενοι, με μια λέξη τα πλέον ευτελή πολιτικά λαμόγια που εμφανίστηκαν ποτέ στο Ελληνικό κοινοβούλιο, ε, αυτό είναι άνω ποταμών.
Συνοψίζοντας λοιπόν θα θέλαμε να εκφράσουμε για μια ακόμη φορά την απέραντη χαρά μας, που έστω και άθελά μας δημιουργήσαμε εντάσεις και τριβές στο άθλιο πολιτικό κατεστημένο της Χώρας. Αλλά εδώ γεννάται ένα σοβαρότατο ερώτημα.
Αλήθεια σε αυτή την Χώρα, με αυτό το χυδαίο και ανήθικο πολιτικό καθεστώς, με αυτή την δοσίλογη και διεφθαρμένη αριστερά, που πραξικοπηματικά επικαρπώνεται τους όρους δημοκρατία, ελευθερία, πολυφωνία, παρερμηνεύοντας και διαστρεβλώνοντας τους, ένα δημόσιο πρόσωπο, έχει το δικαίωμα να πει ελεύθερα την γνώμη του, αν δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των προαναφερομένων γλοιωδών τρωκτικών δεξιών και αριστερών; Όχι βέβαια!!!
Αμέσως χαρακτηρίζεται και περιθωριοποιείται.
Φυσικά διευκρινίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν συνηγορούμε υπέρ του κυρίου Καρυπίδη, ο οποίος μπορεί να βρεθεί και για το παρόν κείμενο υπόλογος στο «κομματικό δικαστήριο»  και υπέρ της παραμονής του ως υποψηφίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές , γεγονός που μας αφήνει παντελώς αδιάφορους,  αλλά επικροτούμε την ελεύθερη και έντιμη άποψη ενός ανθρώπου, έστω και ιδεολογικού μας αντίπαλου.
Διότι καλύτερα είναι να έχεις απέναντι σου έναν έντιμο ιδεολογικό αντίπαλο, παρά δίπλα σου έναν ανέντιμο σύντροφο. Όπως καλή ώρα συμβαίνει καθημερινά και συνεχώς στις τάξεις των ανδρείκελων των και καλά δημοκρατικών και αριστερών πολιτικών  κομμάτων, όπου η άνοδος του ενός, προϋποθέτει την πτώση του άλλου.