Έχει καμιά αξιοπιστία ο Τσίπρας;


Σοβαρό έλλειμμα αξιοπιστίας του Τσίπρα δείχνουν τόσο η αγνόηση των αποφάσεων του Ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε καίρια ζητήματα πολιτικής όσο και η συμπεριφορά του στα πρόσφατα επεισόδια Όλι Ρεν, Ότμαν Κάρα και Καρυπίδη-Βουδούρη…

1. Ο Tσίπρας, λίγους μήνες μετά το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, υπόσχεται για τα Μνημόνια, το Χρέος και το Ευρώ πράγματα διαφορετικά από εκείνα που το Συνέδριο του κόμματός του έχει αποφασίσει.
(α) Η Πολιτική Απόφαση του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
- “Ακυρώνουμε τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Επαναδιαπραγματευόμαστε τις δανειακές συμβάσεις και ακυρώνουμε τους επαχθείς όρους τους, θέτοντας ως πρώτο θέμα τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, πραγματοποιώντας λογιστικό έλεγχο”.
- “Όπως συμπυκνώνει το σύνθημα ‘καμιά θυσία για το ευρώ’, απόλυτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, όχι η υποταγή σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν άλλοι, υποθηκεύοντας τη χώρα. Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε, ενώ είμαστε ήδη έτοιμοι να αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη”
(β) Ο κ. Τσίπρας, λίγους μόλις μήνες μετά το Συνέδριο, δηλώνει:
Θα ζητήσουμε “την επαναδιαπραγμάτευση του αποτυχημένου μνημονίου” και τη διαγραφή “ενός μέρους του χρέους των χωρών της νότιας Ευρώπης”.
- “Μια έξοδος (από την ευρωζώνη) δεν θα ωφελήσει κανέναν. Αντίθετα, θα πυροδοτήσει σοβαρά νέα προβλήματα… Για τον λόγο αυτόν και μόνο η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δεν θα εξέλθει από την ευρωζώνη”.
Ο Τσίπρας αποφεύγει να ανακοινώσει τι ακριβώς συζήτησε, τον Δεκέμβριο 2013, με τους Όλι Ρεν,  Μάρτιν Σουλτς και Ότμαν Κάρας...

Διαβάστε την συνέχεια στο Εθνικισμός.net