Συνέντευξη του πολιτικού κρατούμενου Γ. Γερμενή στην εφημερίδα "Εμπρός": «Οι ψευδείς κατηγορίες κατά της Χρυσής Αυγής θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος!»


Ο βουλευτής Β΄ Αθήνας της Χρυσής Αυγής, Συναγωνιστής Γεώργιος Γερμενής, ο οποίος κρατείται παράνομα στις φυλακές Κορυδαλλού, έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη στην εθνική εφημερίδα "Εμπρός"
Κύριε Γερμενή, μετά από αναμονή τριών μηνών τελικά προφυλακιστήκατε από την ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη ως ύποπτος νέων αδικημάτων. Ποια είναι τελικά αυτά τα ...
 
αδικήματα;
Ανεξάρτητη; Πιστεύω πως και ο πιο αδαής, φίλος ή εχθρός του Λαϊκού Συνδέσμου έχει πεισθεί ότι η Δικαιοσύνη δυστυχώς στην Ελλάδα καθοδηγείται από σκοτεινά ή μάλλον πλέον από φανερά, κέντρα αποφάσεων. Αυτό που λέω, αποδεικνύεται από την ερώτηση που έκανε στην Βουλή ο κ. Κασιδιάρης προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου. Απαίτησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του υπουργού Δικαιοσύνης για να αποκαλυφθεί ότι την ώρα της ανάκρισης του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής καλούσε επιμόνως στο τηλέφωνο την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Αθηνών Τσάμη, που προΐστατο των Ανακριτών, κάτι που ο κ. Αθανασίου παραδέχτηκε λέγοντας ότι δήθεν «έπαιρνα τηλέφωνο για να ενημερωθώ για την πορεία της ανάκρισης»!
Είχε προηγηθεί η παραδοχή του πρωθυπουργού σε μεγάλο ιδιωτικό κανάλι πως και αυτός είχε τηλεφωνήσει για να πιέσει για τις προφυλακίσεις των συναγωνιστών μου και βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Χρήστου Παππά, Ιωάννη Λαγού αλλά και του αρχηγού του κόμματος Νικόλαου Μιχαλολιάκου. Ως εκ τούτου λοιπόν δεν μπορούμε να μιλάμε για ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Το κατηγορητήριο εναντίον μας είναι σαθρό και γελοίο και θέλω να πιστεύω πως όταν έρθει η ώρα και βρεθούμε μπροστά στο δικαστήριο, όλες οι ψευδείς κατηγορίες θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος και ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή θα βγει και από αυτή την μάχη νικητής!
- Οι ανακρίτριες ελέγχονται μετά από μήνυση συγκατηγορούμενού σας για παράβαση καθήκοντος και παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν με σταλινικές μεθόδους να ανακρίνουν και να προφυλακίζουν Εθνικιστές. Εσάς πώς σας φάνηκαν και πώς κύλησε η επτάωρη κατάθεσή σας.
Η Κλάπα, η Δημητροπούλου και ο Ντογιάκος πρέπει να έχουν παγκόσμια πρωτοτυπία στην ανάκριση, μιας και έπειτα από 7ωρη ανάκριση απέναντι σε εκλεγμένο βουλευτή από τον Ελληνικό λαό, δεν του έκαναν ούτε μισή ερώτηση που να αφορά το κατηγορητήριο για το οποίο, βρε αδερφέ, διώκομαι! Αρκέστηκαν στο να μου ζητούν επίμονα να σχολιάσω ομιλίες συναγωνιστών μου, που έκαναν οι άνθρωποι σε εκδηλώσεις που ήταν ανοιχτές για να τις παρακολουθήσει ο οποιοσδήποτε. Ένιωσα λες και βρίσκομαι σε κάποιο μεσημεριανό κους-κους. Παρόλα αυτά με έκριναν προφυλακιστέο αρνούμενοι το δικαίωμα μου να εκτελώ τα καθήκοντά μου για τα οποία εκλέχτηκα. Αρκέστηκε να μου αναφέρει τελείως κυνικά η Κλάπα πως «Αρκεί κ. Γερμενή που είστε βουλευτής της Χρυσής Αυγής, δεν χρειάζεται να έχετε διαπράξει κάποιο αδίκημα εσείς». Βγάλτε εσείς συμπέρασμα τώρα! Σε πρόσφατο ταξίδι που είχε κάνει βουλευτής μας στην Ρωσία σε συνέδριο Εθνικιστών, του είπαν οι Ρώσοι Εθνικιστές πως αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν γινόντουσαν ούτε επί Σοβιετικού καθεστώτος. Όπως καταλαβαίνετε, πέρα από μια δόση χιούμορ που θέλω να κρατάω μέσα μου για να στέκομαι όρθιος απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις που μας συμβαίνουν, τα πράγματα στην Πατρίδα μας είναι πάρα πολύ σοβα ρά και επικίνδυνα.
Υπάρχουν πολύ σοβαρά ερωτήματα, όπως για παράδειγμα, πώς έχει διαρρεύσει υλικό φωτογραφικό, και μέρη της δικογραφίας στα Μ.Μ.Ε.; Όταν ακόμη και εμείς οι κατηγορούμενοι δεν είχαμε προλάβει να πάρουμε στα χέρια μας! Πώς είναι δυνατόν, για παράδειγμα, να γίνεται «ανθρώπινο σφάλμα» στα έγγραφα προφυλάκισης με ημερομηνία 9 Ιανουαρίου, ενώ εγώ απολογήθηκα στις 11 Ιανουαρίου; Αλλά εγώ να δεχτώ πως έγινε ανθρώπινο λάθος στην δική μου προφυλάκιση. «Ανθρώπινο λάθος» είναι επίσης και στην προφυλάκιση του κ. Ηλιόπουλου; Και τρίτο «ανθρώπινο λάθος» την επόμενη μέρα στον κ. Μπούκουρα; Σαν πολλά «ανθρώπινα λάθη» δεν μαζεύτηκαν... Πρόκειται περί κακοστημένης και άθλιας σκευωρίας εις βάρος μας και θα πρέπει γρήγορα σε αυτόν τον τόπο να υπάρξει μια δικαιοσύνη εθνική και αμόλυντη, ώστε να φέρει στο φως την αλήθεια, δηλαδή την σκευωρία που έχει στηθεί ενάντια στο Λαϊκό Σύνδεσμο, που είναι κατ’ επέκταση σκευωρία κατά της Ελλάδος, γιατί η Χρυσή Αυγή είναι η ίδια η καρδιά της Ελλάδος.
- Τι επίπτωση έχει για σας η προφυλάκισή σας όχι μόνο σε οικογενειακό επίπεδο αλλά και σε ψυχικό;
Λογικό είναι να υπάρχει μια αναστάτωση σε εμένα και στην οικογένειά μου, αλλά μέχρι εκεί. Για εμάς δεν υπάρχουν, δεν τους βλέπουμε, είναι μικροί, τιποτένιοι, δεν είναι ικανοί να μας αγγίξουν ούτε εμένα ψυχικά, ούτε την οικογένειά μου. Είναι ένα ΤΙΠΟΤΑ και ένα ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να με βλάψει!
- Πιστεύετε στην βία; Θα επιβάλετε τις ιδέες σας με βία;
Κοιτάξτε να δείτε, έπειτα από μία βόμβα μεγάλης ισχύος που είχε μπει στα γραφεία μας, στην οδό Σωκράτους και τα διέλυσε ολοκληρωτικά, και όταν ακόμη ο αέρας μύριζε μπαρούτι, εμείς ανακοινώσαμε την κάθοδό μας στις δημοτικές εκλογές. Αποφασίσαμε πως με αγώνα θα φέρουμε θετικά αποτελέσματα ώστε και με τη βοήθεια του Θεού κάποια στιγμή να κρατάμε εμείς το τιμόνι αυτής της χώρας στα χέρια μας. Η απόφασή μας αυτή επιβραβεύτηκε όταν εκλέξαμε έναν δημοτικό σύμβουλο. Έναν χρόνο αργότερα στις εθνικές εκλογές καταφέραμε και εκλέξαμε 21 βουλευτές. Δεν πρέπει να υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο άλλο κόμμα που να έχει εις βάρος του τόσες βομβιστικές επιθέσεις. Μάλιστα μία από τις πολλές στα γραφεία μας στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου είχε αναλάβει την ευθύνη με προκήρυξή της η γνωστή τρομοκρατική οργάνωση ΕΛΑ. Όμως ποτέ δεν κάλεσαν κάποιον από εμάς για να καταθέσει. Τον Νοέμβριο είχαμε τις άνανδρες δολοφονίες δυο μελών του Κινήματός μας, του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη. Η βία είναι εις βάρος μας 20 χρόνια τώρα.
Η μοναδική «βία της Χρυσής Αυγής» είναι οι δεκάδες διανομές τροφίμων για τους Συνέλληνές μας. Η εγκληματική οργάνωση Σαμαρά - Βενιζέλου έχει κάνει τον Έλληνα ζητιάνο στην ίδια του τη χώρα. Η «βία της Χρυσής Αυγής» συνεχίζεται στο ότι έχουμε φτιάξει ένα δίκτυο εύρεσης εργασίας. Έχουμε καταφέρει την αλληλεγγύη μεταξύ των Ελλήνων.
- Ένα διάστημα της ζωής σας ασχοληθήκατε με την σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική. Επιτρέψτε μου να σας πω μια μουσική μακράν της παράδοσης και της Ελληνικής μουσικής. Η σχέση σας με την μουσική είναι μονοδιάστατη;
Η μουσική που υπηρετούσα εγώ είναι η παρεξηγημένη στην Ελλάδα μουσική «Heavy Metal». Αυτή η μουσική είναι σε μεγάλο βαθμό η μοναδική εξαγώγιμη μουσική της χώρας μας και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό. Πολλά Ελληνικά συγκροτήματα του είδους προωθούν μέσω αυτής της μουσικής το ένδοξο παρελθόν μας, υμνούν π.χ. το έπος του 1821. Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψή μου ξένο συγκρότημα του είδους να υμνεί τα κατορθώματα του Ελληνικού στρατού το 1940.
- Έχετε μία κορούλα 2 ετών. Μάλιστα, η μικρή γιόρτασε πρόσφατα τα γενέθλιά της με τον πατέρα της στην φυλακή. Απ’ ό,τι ξέρουμε σας επισκέπτεται. Τι σας λέει;
Δεν είναι ακόμη σε θέση λόγω ηλικίας να καταλάβει και να της εξηγήσουμε την αλήθεια γιατί απουσιάζει ο μπαμπάς από το σπίτι, οπότε την παραμυθιάζουμε, λέγοντάς της πως ο μπαμπάς είναι στη δουλειά. Ελπίζω να μην μείνω πολύ καιρό ακόμη στη φυλακή και να μπορώ να την ξαναπάω σύντομα στον Ζωολογικό κήπο και στις κούνιες, που είναι οι αγαπημένες της βόλτες.
- Ποιο το μήνυμά σας στους συναγωνιστές σας της Χρυσής Αυγής αλλά και τους αναγνώστες του «ΕΜΠΡΟΣ».
Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι πως δεν θέλω να βλέπω κανέναν σκυθρωπό, να μην νιώθει κανένας ένοχος επειδή έχει την γαλανόλευκη στην καρδιά του. Είμαστε άνθρωποι ανάμεσα στα ερείπια, τελευταίοι πιστοί σε έναν κόσμο που σαπίζει και χάνεται, πρώτοι όμως σε έναν άλλο κόσμο όπου μόλις ανατέλλει η αυγή. Όπως όταν αντίκριζαν οι Αχαιοί στα τείχη της Τροίας μια ροδαυγή, όπως αναφέρει ο Όμηρος στην Ιλιάδα στο θείο έπος των Ελλήνων, ανοικοδομούμε μια νέα πολιτεία. Τώρα βρισκόμαστε στο βαθύτερο σκοτάδι της νύχτας που είναι λίγο πριν την Αυγή, την δικιά μας Εθνική Αυγή, την Χρυσαυγή του Έθνους μας.