Τρώγονται στον Σύριζα για το παιδί του κομματικού σωλήνα, Γαβριήλ Σακελλαρίδη


Το έχει η μοίρα των διαφόρων αριστερών αρχηγών, υποψηφίων, στελεχών, να μην έχουν την παραμικρή σχέση με τον Εργαζόμενο Λαό, καθώς δεν έχουν εργαστεί για ούτε ένα δευτερόλεπτο στην ζωή τους. Μετά τον ανεπάγγελτο και παιδί του κομματικού σωλήνα Κουτσούμπα του ΚΚΕ, η νέα περίπτωση «κηφήνα» αφορά τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα Γαβριήλ ...

Σακελλαρίδη, ο οποίος αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του βρέθηκε αμέσως να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως επιστημονικός συνεργάτης του Γιάννη Δραγασάκη και του Παναγιώτη Λαφαζάνη νωρίτερα, χωρίς προφανώς να έχει εργαστεί προηγουμένως στο ελάχιστο.
Βεβαίως, είναι τόσο… καλοδεχούμενη η υποψηφιότητα του Σακελλαρίδη, ώστε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 για τον Δήμο Αθηναίων Ελένη Πορτάλιου βγάζει το παράπονό της. Το «Ποντίκι» της Πέμπτης κάτω από τον τίτλο «Αιχμές από την “Ανοιχτή Πόλη”» γράφει τα εξής:«Δεν είναι πάντως όλοι ευχαριστημένοι, όχι με την ίδια την υποψηφιότητα, αλλά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» και δημοτική σύμβουλος Ελένη Πορτάλιου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της στην Κ.Ε. για το γεγονός ότι, όπως λέει η ίδια, η απόφαση της γνωστοποιήθηκε τελευταία στιγμή, το απόγευμα της Παρασκευής. Παρόλο που-συμπλήρωσε- «εξ όσων αντιλαμβάνομαι, είχε σχεδιαστεί έναν χρόνο πριν» (η επιλογή να μην είναι εκείνη υποψήφια).
Εμφανείς, στο κλείσιμο της ομιλίας της, η πικρία και οι αιχμές της: «Ως επικεφαλής της “Ανοιχτής Πόλης” αγωνίστηκα για να είναι προβεβλημένη η “Ανοιχτή Πόλη” και όχι η επικεφαλής της.(…) Αυτό το υπόδειγμα (σ.σ.: συλλογικής λειτουργίας) κι εγώ προσωπικά φαίνεται ότι δεν χωρούμε στο εν εξελίξει σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση που επιδιώκει να πάρει και την πολιτική την οποία θα εφαρμόσει». Από την Κουμουνδούρου, πάντως, αναφέρουν ότι η απόφαση να μην είναι υποψήφια η ίδια, αλλά άλλο στέλεχος, της είχε γνωστοποιηθεί ενάμιση μήνα πριν. Το θέμα είναι ότι η υποψηφιότητα Σακελλαρίδη έχει τα εχέγγυα για τη συσπείρωση του δημοτικού σχήματος και της κομματικής βάσης – παρ΄ότι είχε αρχίσει συλλογή υπογραφών για τη στήριξη της Πορτάλιου. Ωστόσο, υπάρχει δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η δημοτική κίνηση στερήθηκε το δικαίωμα απόφασης ή τουλάχιστον έγκαιρης ενημέρωσης και γνωμοδότησης και η απόφαση της επιβλήθηκε…».
Έχουμε, λοιπόν, έναν τύπο ανεπάγγελτο ουσιαστικά, ο οποίος έχει εσωκομματικές αντιδράσεις (εάν τέλος πάντων ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θεωρηθεί ως κανονικό κόμμα με ενιαία γραμμή) και απ΄ότι φαίνεται θα έχει τον ρόλο της Ιφιγένειας. Θα δεχθεί, δηλαδή, να θυσιαστεί να χρεωθεί την ήττα στον Δήμο Αθηναίων για να μην την χρεωθεί συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι δικαιολογίες είναι γνωστές εκ των προτέρων: «Ήταν νέος και άπειρος», «δεν ήταν προβεβλημένο κομματικό στέλεχος», ενώ θα γλυκάνουν την πίκρα με ατάκες όπως «πολύ καλή παρουσία για πρώτη φορά», «επένδυση για το μέλλον» και τα συναφή.
 Όσο και να «σπρωχτεί» ο τύπος αυτός η Δημαρχία της Αθήνας ανήκει στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!
Γιώργος Μάστορας
Υ.Γ.: «Φοίτησε στην Ευαγγελική Σχολή, σπούδασε στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά στο πανεπιστήμιο New School της Νέας Υόρκης. Η επαγγελματική και κομματική του πορεία… διαπλέκονται, καθώς από τη Νεολαία του ΣΥΝ (μέλος της Γραμματείας) κι αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του βρέθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως επιστημονικός συνεργάτης του Γιάννη Δραγασάκη και του Παναγιώτη Λαφαζάνη νωρίτερα». Αυτά ακριβώς γράφει «το Ποντίκι» για τον Σακελλαρίδη. Αυτά, για να μην θεωρηθεί πως το ότι ουσιαστικά είναι ανεπάγγελτος αποτελούν δική μας εφεύρεση.