Προεκλογική αθώωση λαμογιών δημάρχων, περιφερειαρχών και εργολάβων από την κυβέρνηση


Πανικός έχει επικρατήσει στην κυβέρνηση. Φοβούνται μη τυχόν και η Χρυσή Αυγή πάρει δήμους και περιφέρειες της χώρας και αρχίσουν τα «αποκαλυπτήρια» της κλεπτοκρατίας, μην αρχίσει δηλαδή ο Ελληνικός Λαός να αντιλαμβάνεται τα δισεκατομμύρια που τρώγαν πίσω από την ...
 
πλάτη του τα πάσης φύσεως και αποχρώσεως λαμόγια που λυμαίνονταν τα δημόσια ταμεία. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ξαφνικά ένας Χρυσαυγίτης δήμαρχος άρχιζε να κοιτάει τις αναθέσεις έργων και έκανε αντιπαραβολή τον αρχικό σχεδιασμό, τον προϋπολογισμό με το τελικό έργο.
Έτσι η κυβέρνηση πριν έρθουν οι εκλογές, οπότε και θα είναι αργά, φροντίζει να αθωώσει από πριν όλα τα λαμόγια για να μην συμβεί κανένα ατύχημα. Έτσι για άλλη μία φορά η κυβέρνηση κατέθεσε άσχετη τροπολογία σε νομοσχέδιο, προκειμένου να κρύψει τις πομπές της. Η τροπολογία αυτή αναφέρει:
«Στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου που νομίμως έχουν συναφθεί κατά τους όρους του άρθρου 6 του Ν 2527/1997 (Α 206) και για τις οποίες το παραδοτέο έργο διαφέρει από το περιγραφόμενο στη σύμβαση αλλά άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα που παρέχει η αναθέτουσα αρχή και η τελευταία το αποδέχεται, δεν δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά νόμο υπεύθυνους για την σύναψη τους»
Κοινώς, αν έχουμε ένα λαμόγιο δήμαρχο, από αυτούς της «λίστας Νικολούδη» και έναν εργολάβο – καναλάρχη, μπορεί να δημιουργηθεί η εξής κατάσταση. Ο δήμαρχος αναθέτει στον εργολάβο την κατασκευή ενός έργου με συγκεκριμένες προδιαγραφές και συνεπώς ένα προϋπολογισμό. Ο εργολάβος κάνει το έργο με τα μισά λεφτά και την διαφορά την μοιράζονται τα δύο λαμόγια. Ακολούθως ο δήμαρχος κάνει μια δήλωση ότι αποδέχεται το έργο και όλα είναι καλά. Με βάση την τροπολογία της κυβέρνησης, τα λεφτά έχουν πάει στις τσέπες και ακόμα και αν κάποιος αντιληφθεί εκ των υστέρων την απάτη, «δεν δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά νόμο υπεύθυνους».