"Qui Bono?" - Ο Ξηρός, η κυβέρνηση και η πιθανή διασύνδεση συμφερόντων


Οι «πληροφορίες», οι σχολιασμοί και οι εικασίες είναι το επακόλουθο της εξαφάνισης του Χριστόδουλου Ξηρού και της επανεμφάνισής του με το γνωστό «τρομοβίντεο». Πέρα του ότι το όλο σκηνικό εύλογα δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά, αναμφίβολα συμβαίνουν διάφορα πράγματα, «πίσω από την κουρτίνα», τα οποία ο πολύς κόσμος δεν μπορεί να γνωρίζει για ευνόητους ...
 
λόγους. Τον Ιούλιο του 2002, που άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της 17Ν, ή για την ακρίβεια αυτό που επίσημα παρουσιάστηκε προς τα έξω ως 17Ν, ένας από τους πιο πρόθυμους «συνομιλητές» με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ήταν ο Χριστόδουλος Ξηρός. Αν μετά άλλαξε ρότα και παρίστανε τον «αμετανόητο» είναι άλλου είδους συζήτηση.
Γιατί τα λέμε αυτά; Στην ιστοσελίδα Antinews, η οποία ουσιαστικά εκφράζει τον «πυρήνα» των νεοδημοκρατικών σκέψεων, ξετυλίγεται ένα κείμενο με τον τίτλο «Ποιους βολεύει η απόφαση Ξηρού;», το οποίο παρά τις όποιες διακλαδώσεις του φανερώνει κάποιες ξεκάθαρες σκέψεις:
α) ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν συνεργάτης των αστυνομικών αρχών, όταν συνελήφθη το 2002 και πιθανώς παραμένει ακόμη.
β) ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης του ανεκδιήγητου Δένδια με το υπουργείο Δικαιοσύνης του επίσης ανεκδιήγητου Αθανασίου βρίσκονται σ΄έναν «υπόγειο πόλεμο» μεταξύ τους για λόγους που δεν χρειάζεται να εξετάσουμε επί της παρούσης.
γ) ότι παίζεται ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι στο όνομα της Δικαιοσύνης, κάτι που η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ το έχει νιώσει έντονα στο πετσί της με όλα αυτά τα νομικά τερατουργήματα των τελευταίων μηνών εναντίον της. Η επιχείρηση «κάθαρσης», η οποία υποτίθεται ότι έχει ξεκινήσει, είναι εξ αρχής αναιμική, για να μην πούμε ανύπαρκτη, καθώς περιορίζεται σε ξοφλημένους και «μαρίδες» του πολιτικού κόσμου, την ίδια ώρα που τα τρανταχτά ονόματα τα οποία είναι ηλίου φαεινότερον ότι είναι μπλεγμένα σε διάφορα σκάνδαλα (Χρηματιστήριο, Siemens, υποβρύχια, λίστα Λαγκάρντ  κ.λ.π.) παραμένουν στο απυρόβλητο.
δ) ότι το σκάνδαλο με τα «περίεργα» δάνεια έχει περιοριστεί μέχρι στιγμής αποκλειστικά στο Τ.Τ. και από πλευράς επιχειρηματιών μόνο στον Κοντομηνά, την ίδια στιγμή που συγκεκριμένα κόμματα, επιχειρηματίες και ΜΜΕ χρωστάνε απίστευτα ποσά με δάνεια τα οποία πήρανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Ξαφνικά, λοιπόν, μέσα σ΄αυτόν τον ορυμαγδό του πολιτικού σκηνικού, με την κοινωνική αναταραχή στα ύψη και την Λαϊκή οργή να ξεχειλίζει, έρχεται η απίστευτη ιστορία του Ξηρού να στρέψει πάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Και το ζητούμενο, φυσικά, δεν είναι τα τετριμμένα λεγόμενά του μέσω «ότο κιου», η γελοία εμφάνισή του και ο ακόμα πιο γελοίος τρόπος με τον οποίο «διαβάζει» το μανιφέστο του. Το ζητούμενο είναι ποιος ωφελείται απ΄αυτήν την Ιστορία. Αν θα έχουμε μια νέα περίπτωση Μπακογιάννη, με κάποιο θύμα από το κυβερνητικό στρατόπεδο, έτσι ώστε σ΄αυτήν την δύσκολη για την κυβέρνηση Σαμαρά συγκυρία να δημιουργηθεί ένα «αυθόρμητο» κύμα συμπάθειας, το οποίο εννοείται πως θα το κατασκευάσουν και θα το σερβίρουν με την γνωστή «συναισθηματική» έξαρση τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Ο φερόμενος ως αρχηγός της 17Ν Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι ξεκάθαρος ως προς τα λεγόμενά του, ότι η εξαφάνιση του Ξηρού έγινε «από την αντιτρομοκρατική, την ΕΥΠ και άρα από την κυβέρνηση που την εποπτεύει», όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει.
Ας σκεφτούμε, λοιπόν, ένα ενδεχόμενο πιθανό σενάριο: ο Ξηρός «χτυπάει» έναν πολιτικό στόχο από το κυβερνητικό στρατόπεδο. Το θύμα δεν αποτελεί κραυγαλέα περίπτωση πολιτικού, ο οποίος να συνδέεται με κάποιο από τα σκάνδαλα. «Την πληρώνει», όμως, γιατί ακριβώς ανήκει στην κυβέρνηση. Αυτόματα, τα ΜΜΕ με την αφομοιωτική δύναμη που διαθέτουν, έστω και αρκετά μειωμένη σε σχέση με το παρελθόν, και με την ανάλογη τέχνη της προπαγάνδας θα επιχειρήσουν να δώσουν «άφεση αμαρτιών» στην κυβέρνηση με τις γνωστές διακηρύξεις «ενωμένοι ενάντια στην τρομοκρατία», «Είμαστε όλοι Έλληνες» και άλλα παρόμοια «συγκινητικά». Αν, μάλιστα, ο Ξηρός πεθάνει κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ή αργότερα ακόμη καλύτερα θα είναι, καθώς   θα έχει «εξουδετερωθεί» ένας επικίνδυνος τρομοκράτης και αυτή την φορά δεν θα έχει τη δυνατότητα νέων «συζητήσεων» με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ…
Όλα αυτά, βεβαίως, είναι υποθέσεις, οι οποίες, όμως, βασίζονται πάνω σε γραφόμενα και σκέψεις των ιδίων των ανθρώπων της κυβέρνησης («Antinews») και που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθούν ως υπερβολές. Θα μπορούσαμε να επεκτείνουμε ακόμη περισσότερο την συλλογιστική μας, αλλά δεν χρειάζεται. Ας γνωρίζουν, όμως, πως σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε νέα δολοφονική ενέργεια του Ξηρού θα μας οδηγήσει «να φάμε το παραμύθι» για δήθεν ανάγκη «εθνικής ομοψυχίας». Τίποτα το κοινό και κανενός είδους σύγκλιση δεν μπορούμε να έχουμε με τους εντολοδόχους των διεθνών τοκογλύφων, οι οποίοι ξεπουλούν την Πατρίδα μας και παίζουν βρώμικα παιχνίδια προσπαθώντας να εξοντώσουν τον μοναδικό αρνητή της εξουσίας τους, δηλαδή την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ακόμη και αν χρειαστεί να «θυσιάσουν» κάποιον αναλώσιμο εκπρόσωπό τους η αντεθνική και αντιλαϊκή διάσταση των αποτρόπαιων πράξεών τους σε βάρος της Πατρίδας και του Λαού παραμένει αναλλοίωτη.

Γιώργος Μάστορας