Public Issue: Σταθερά τρίτη δύναμη η Χρυσή Αυγή με διψήφια ποσοστά


Ξεκάθαρα χαλκευμένη είναι η δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της "Εφημερίδας των Συντακτών", η οποία έχει αναλάβει από μακρού χρόνου εργολαβικά την υπεράσπιση των ακροαριστερών τρομοκρατών.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από 8 έως 13 Ιανουαρίου με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και δομημένο ερωτηματολόγιο σε δείγμα 1.005 ατόμων. Στην πρόθεση ψήφου, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή ...
 
Αυγή παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αριστεριστών να τον παρουσιάσουν όσο το δυνατόν χαμηλότερα, βρίσκεται στην τρίτη θέση, με ποσοστό 10%.

Η δημοσκόπηση δίνει πρώτο κόμμα το Σύριζα με 31,5% και ακολουθεί η ΝΔ με 28%. Κάτω από τη Χρυσή Αυγή βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με 6,5%, το κόμμα Καμμένου με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%. Πρόκειται βεβαίως για δημοσκοπική φαρσοκωμωδία επιπέδου «εξαφάνισης» Ξηρού, η οποία στέκεται αδύνατο να πείσει ότι αντικατοπτρίζει την ελληνική κοινωνία.
Στόχος της συγκεκριμένης δημοσκόπησης είναι να παρουσιαστεί το Σύριζα κοντά σε ποσοστά αυτοδυναμίας και η ΝΔ πολύ υψηλά για τα πραγματικά δεδομένα, προκειμένου αφενός να δημιουργηθεί η κίβδηλη και πέρα ως πέρα ψευδής εικόνα του διπόλου ΝΔ-Σύριζα και αφετέρου να περιοριστεί η ραγδαία και ασταμάτητη ροή ψηφοφόρων από τη ΝΔ κυρίως, αλλά και από τα κόμματα της Αριστεράς προς τη Χρυσή Αυγή. Όσο για τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ τα σχόλια περιττεύουν. Όλοι ξέρουν καλά πως αυτό το απόκομμα έχει εξαφανιστεί από παντού στην ελληνική κοινωνία και έχει τοποθετηθεί οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Όσα ψέμματα και να πουν, όσες κάλπικες και αστείες δημοσκοπήσεις και αν παρουσιάσουν, η πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα έρχεται ως αναπόφευκτη καρπαζιά στο σβέρκο των απατεωνίσκων-γελωτοποιών του Καθεστώτος των διεφθαρμένων: η Χρυσή Αυγή γιγαντώνεται γιατί ο Ελληνικός Λαός έχει πλέον συνειδητοποιήσει πως αποτελεί την μοναδική πολιτική δύναμη η οποία είναι ικανή να φέρει την πολιτική κάθαρση και την κοινωνική δικαιοσύνη!
Κανέναν πολιτικάντη δεν εμπιστεύονται οι πολίτες για τη σωτηρία της χώρας

Σε αντίθεση με την εικόνα που προβάλλει η Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά και τα στρατευμένα καθεστωτικά κανάλια και εφημερίδες περί «ανάπτυξης» και κλίματος «αισιοδοξίας», η έρευνα αποκαλύπτει πως οι πολίτες σε ποσοστό 75% αισθάνονται ανασφαλείς εις ότι αφορά το μέλλον τους, ενώ 70% εκτιμά ότι τα πράγματα οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση.
Η έρευνα εξετάζει και τα συναισθήματα των πολιτών τα οποία προκαλούνται από τα όσα βιώνουν το τελευταίο έτος στη χώρα. Οργή/αγανάκτηση εκφράζει το 31%, απογοήτευση το 14%, ανησυχία/άγχος το 13%, ντροπή το 10%, λύπη/στεναχώρια το 7%, αδιαφορία το 2%, τίποτα από όλα αυτά το 2%, όλα αυτά μαζί το 18%. Εκ των ανωτέρω συνάγεται πως το κλίμα στον Ελληνικό Λαό είναι μη αναστρέψιμο και η λαϊκή οργή απευθύνεται στο σύνολο των δυνάμεων του αντισυνταγματικού τόξου.
Τούτο διαπιστώνεται δε κατά τρόπο ξεκάθαρο από το ερώτημα, το οποίο τέθηκε στην έρευνα σχετικά με το ποιά παράταξη μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την κρίση. Καμιά από τις δυο» το 41%, «η Δεξιά» το 25%, «η Αριστερά» το 24%, «το κέντρο» το 1%. Όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται, η χρήση των παραταξιακών και όχι κομματικών όρων «δεξιά» και «αριστερά», αφορά τα κόμματα του αντισυνταγματικού τόξου, από τη μία πλευρά ΝΔ και το απόκομμα Καμμένου και από την άλλη Σύριζα, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ.
Το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει πως ούτε τα δεξιά αλλά ούτε και τα αριστερά κόμματα δεν μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματά τους, συνεπώς ένα πολύ μεγάλο τμήμα του Λαού μας απορρίπτει την πολιτική ατζέντα που επιδιώκει να θέσει η Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά και τα ελεγχόμενα από αυτή μέσα ενημέρωσης, επιλέγοντας να συνταχθεί με την μοναδική αντισυστημική δύναμη, τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή. Δεν σημαίνει βεβαίως αυτό πως το 41% εκείνων που δεν εμπιστεύονται ούτε την δεξιά, ούτε την αριστερά, στηρίζουν Χρυσή Αυγή. Αποτελούν όμως δυνητικούς ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι δεν τρέφουν καμιά προσδοκία από τα κόμματα του αντισυνταγματικού τόξου.
Είναι προφανές πως η καθημερινή προπαγάνδα κομμάτων και μέσων μαζικής ενημέρωσης κατά του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, η οποία βασίζεται αφενός σε παράνομες πολιτικές διώξεις και αφετέρου σε συστηματική λασπολογία και συκοφάντηση των Εθνικιστών, έχει πέσει στο κενό ή για να είμαστε ακριβέστεροι, έχει προκαλέσει αντίθετα των αναμενομένων αποτελέσματα: ο Λαός συμπαρίσταται στη Χρυσή Αυγή και στρέφει την πλάτη του στους νοσηρούς εγκεφάλους του Καθεστώτος οι οποίοι επιχειρούν να την πλήξουν αντιδημοκρατικά, αντισυνταγματικά και ανήθικα.
Για να το θέσουμε λοιπόν με καθαρούς πολιτικούς όρους, όπως επισήμανε και ο Αρχηγός του Κινήματος, Ν. Μιχαλολιάκος: «Δικό μας καθήκον να αντισταθούμε και στο δίλημμα Πατρίδα ή χάος, όπου χάος η παγκοσμιοποίηση των τοκογλύφων, να απαντήσουμε χωρίς δισταγμό και εάν χρειασθεί με αγώνες και θυσίες, να απαντήσουμε με όλη την δύναμη της Ελληνικής μας ψυχής: ΠΑΤΡΙΔΑ»!