Τα χατίρια του Γιάννη Δριβελέγκα, "φρουρού" της νομιμότητας και της Δημοκρατίας


Ο λόγος για τη φωτογραφική διάταξη με την οποία επεδίωξε πριν μερικούς μήνες ο νυν Αντιπρόεδρος της Βουλής και τότε υφυπουργός Δριβελέγκας να αποχαρακτηρίσει δασική περιοχή 17.630 στρεμμάτων και έτσι να ανοίξει ο δρόμος για να χτίσει το ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ...
 
ανενόχλητο τις βιλλίτσες του.
Το προβληματικό όμως εδώ δεν είναι μόνο ότι ο Δριβελέγκας δεν είχε νομικά την αρμοδιότητα να νομοθετεί για δασικές ζώνες, καθότι αρμόδιο πλέον δεν ήταν το Υπουργείο Γεωργίας, αλλά το ότι ξέχασε πως το 2009 έδινε αγώνες για να μην αποχαρακτηριστεί η συγκεκριμένη περιοχή. Και αν αναρωτιέστε προς τι αυτή η διαφοροποίηση, αρκεί να θυμηθείτε ότι τότε ακόμη, δηλαδή το 2009, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολιτευόμενα κόμματα και υποτίθεται πως είχαν πολιτικές διαφορές και διαφοροποιήσεις.
Το χρονικό έχει ως εξής: Από το 1987 ο ιδιοκτήτης του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Κ. Στέγγος ασκούσε πιέσεις προκειμένου να αποχαρακτηριστούν τα 17.630 στρέμματα. Το έτος 2003 το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με ομόφωνη γνωμοδότησή του δεν αφήνει περιθώρια σε Στέγγο και κυβέρνηση και αποφασίζει πως η ζώνη είναι ΔΑΣΙΚΗ.
2008 και πάλι ο Στέγγος επανέρχεται και πιέζει τις αρμόδιες υπηρεσίες."Τα λεφτά ήταν πολλά Άρη" και για αυτό το λόγο το 2009 βγαίνει μια απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία δασικές εκτάσεις και δάση, που έχουν καταπατηθεί με απλά λόγια, χάνουν το δασικό τους χαρακτήρα εφόσον η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι μη αναστρέψιμη.
Τότε, η πρώην προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αρχ. Τσακιστράκη η γαλαζοαίματη, πίεσε να αποχαρακτηριστεί το Δάσος του Μαρμαρά, επικαλούμενη αυτή την απόφαση. Το βαθύ ΠΑΣΟΚ με πρωτοστάτη τον Δριβελέγκα κατήγγειλε την συμπεριφορά της κας Τσακιστράκη, γιατί όπως υποστήριζε δεν είχε καταπατηθεί η ζώνη αυτή και άρα η κατάσταση δεν ήταν μη αναστρέψιμη.
Και ερχόμαστε στο καλοκαίρι του 2013 όπου ο νυν Αντιπρόεδρος της Βουλής, Δριβελέγκας και τότε ακόμη υφυπουργός Γεωργίας, ξεχνώντας τους "αγώνες" που έδινε το 2009, προσπάθησε να περάσει τις αντισυνταγματικές διατάξεις προς όφελος του μεγαλοεπιχειρηματία!
Αυτοί είναι οι... άμεμπτοι πολιτικάντηδες και... φρουροί της Δημοκρατίας!