ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ;


Γράφει ο Αντίοχος
Όπως είναι γνωστό, η χουντάρα του δικτατορίσκου φον Αντωνάκη όρισε την 18η Μαΐου ως ημερομηνία διεξαγωγής του Α΄ Γύρου των δημοτικών/περιφερειακών εκλογών και την 25η Μαΐου του Β΄ Γύρου, μαζί με τις ευρωεκλογές. Δε θέλει πολύ μυαλό για να δούμε την πρόθεση της ....

κατοχικής ψευτοκυβέρνησης στον ορισμό των ημερομηνιών αυτών. Είναι προφανές, ότι η χουντάρα φοβάται μεγάλο στραπάτσο, ειδικά στις ευρωεκλογές και προσπαθεί να το περιορίσει όσο μπορεί δια της… αποχής. Όχι της συνειδητής αποχής, αλλά της… υποχρεωτικής! Τι θέλω να πω; Την πρώτη Κυριακή, κουτσά-στραβά, πολλοί ετεροδημότες θα πάνε στους τόπους καταγωγής τους από υποχρέωση, για να ψηφίσουν τον συγγενή, τον φίλο, τον γνωστό τους, που θα «κατεβαίνει» στις δημοτικές/περιφερειακές εκλογές. Με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, πόσοι απ’ αυτούς θα ξαναπάνε στα μέρη τους και την επομένη Κυριακή; Σίγουρα ελάχιστοι!
Λες κι έχω μπροστά μου αυτή τη στιγμή τον λόγο του φον τη νύχτα της 25ης Μαΐου: «Η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα του ελληνικού λαού. Μήνυμα που εκφράστηκε με την πρωτοφανή στα εκλογικά χρονικά αποχή. Η πλειοψηφία του λαού απείχε, λοιπόν, από τις εκλογές, γιατί ήθελε να στείλει διπλό μήνυμα. Και προς τα κόμματα της συγκυβέρνησης αλλά και προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία δεν εμπιστεύθηκε. Εμείς το πήραμε το μήνυμα και συνεχίζουμε προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης. Να το πάρουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να στηρίξουν την κοινή εθνική προσπάθεια, για να βγούμε από την κρίση». Αυτά, σε γενικές γραμμές, σκοπεύει να πει ο φον Αντωνάκης εκείνη τη νύχτα (αν προλάβει και δεν τον έχουν καταργήσει…).
Υπάρχει όμως ένα… μυστικό με τις ημερομηνίες, που καθιστά ΑΚΥΡΕΣ τις δημοτικές/περιφερειακές εκλογές!
Ψάχνοντας τον περιβόητο νόμο Καλλικράτη (Ν. 3852/ 2010), στο άρθρο 9 παράγραφος 1 και 2 διαβάζουμε τα εξής:
«Ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι σύμβουλοι της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας εκλέγονται κάθε πέντε (5) χρόνια με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία.
Η εκλογή στα ανωτέρω αξιώματα γίνεται την ίδια ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων
».

Συνεπώς ο πρώτος γύρος των δημοτικών/περιφερειακών εκλογών δεν πρέπει να γίνει στις 18, αλλά στις 25 Μαΐου, μαζί με τις ευρωεκλογές (όπως αυτές έχουν οριστεί από τις Βρυξέλλες και δεν μπορεί να αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής τους), και ο δεύτερος γύρος να διεξαχθεί τη 1η Ιουνίου.
Βέβαια, χούντα-χουντάρα έχουμε, νόμοι και Συντάγματα κομματιάζονται και ποδοπατούνται, για πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία Αρχηγός και βουλευτές του δευτέρου (ή μήπως του πρώτου;) κόμματος της χώρας βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές ως πολιτικοί κρατούμενοι. Θα γίνουν αυτά που πρέπει, προς την κατεύθυνση της εφαρμογής του νόμου και της αλλαγής των ημερομηνιών των εκλογών, αλλά μην είστε καθόλου σίγουροι ότι θα βγάλουμε άκρη μ’ αυτούς τους σάπιους. Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τις υπάρχουσες ημερομηνίες. Υπάρχει αντίδοτο στην υποχρεωτική αποχή που πάνε να επιβάλλουν οι χουντάρες; Ασφαλώς και υπάρχει!
Στις ευρωεκλογές (όπως και στις εθνικές εκλογές) λειτουργούν σε κάθε πόλη ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών, στα οποία μπορούν να ψηφίσουν όσοι αδυνατούν να πάνε στους τόπους καταγωγής τους. Ποιοι έχουν αυτό το δικαίωμα; Όλοι, αρκεί να το δηλώσουν εγκαίρως. Επιπροσθέτως, δικαίωμα ψήφου στις ευρωεκλογές (αλλά όχι στις εθνικές εκλογές…) έχουν και όσοι Έλληνες διαμένουν σε χώρες της Ε.Ε. (παλαιότεροι και νέοι μετανάστες –λόγω Μνημονίου-, φοιτητές κ.λπ.), όπως και οι ναυτικοί που θα βρεθούν σε ευρωπαϊκά λιμάνια την παραμονή της ημέρας των εκλογών (η συγκεκριμένη ψηφοφορία θα γίνει το Σάββατο 24 Μαΐου, στις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία). Αρκεί βεβαίως αυτοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν, να το δηλώσουν εγκαίρως (εκτός των ναυτικών, που ψηφίζουν με επίδειξη του ναυτικού τους φυλλαδίου).
Η συνήθης προθεσμία υποβολής των σχετικών δηλώσεων, είναι συνήθως έως την 31η Μαρτίου. Ωστόσο, επειδή όπως προείπα χούντα έχουμε και τίποτα δεν είναι σίγουρο, τις επόμενες ημέρες το Κίνημα θα σας ανακοινώσει με ειδική ανακοίνωσή του τις ακριβείς προθεσμίες καθώς και το που πρέπει να καταθέσετε τις δηλώσεις σας και ποια δικαιολογητικά χρειάζονται. Οπότε, επιβάλλεται να αρχίσετε από τώρα το… ψηστήρι. Ακόμα κι αν εσείς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές δεν είστε ετεροδημότες ή ομογενείς σε χώρες της Ε.Ε., σίγουρα έχετε συγγενείς, φίλους, γνωστούς κ.τ.λ., που είναι. Πείστε τους, λοιπόν, ότι η συμμετοχή όλων μας στις εκλογές είναι άκρως απαραίτητη. Γιατί αυτό που στην πραγματικότητα φοβούνται οι υπεύθυνοι της δυστυχίας μας, δεν είναι οι μεμονωμένες φωνές οργής και αγανάκτησης, αλλά το μαζικό μαύρισμα στις εκλογές!