Μηνύσεις Κασιδιάρη σε Μπόμπολα (Έθνος) και "Εφημερίδα των Συντακτών"


Ο βουλευτής Αττικής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε μηνυτήριες αναφορές κατά των εφημερίδων "Έθνος" και "Εφημερίδα των Συντακτών", καθώς και των συντακτών τους που δημοσίευσαν προσωπικά δεδομένα και ψευδείς ειδήσεις για τον Συναγωνιστή.
Οι εν λόγω εφημερίδες πρωτοστατούν σε έναν πόλεμο λάσπης και στοχοποίησης του Εθνικιστικού ...

Κινήματος και των μελών του. Αναλυτικά, η εφημερίδα "Έθνος" του Μπόμπολα έχει προχωρήσει στην δημοσίευση μιας σειράς συκοφαντικών ειδήσεων, αλλά και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που έχουν παρανόμως υποκλαπεί.

Η εν λόγω εφημερίδα και οι συντάκτες της Μπενέα, Ψαρά και Μπιντέλα έχουν καταστρατηγήσει βάναυσα το άρθρο 2 του νόμου 2472/1997 για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ενώ πρέπει να διερευνηθεί πως ήρθε στην κατοχή τους το  παράνομα αποκτηθέν υλικό, το οποίο είναι μέρος της δικογραφίας. Με την μηνυτήρια αναφορά ο Συναγωνιστής ζητά την ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για την παραβίαση των παραγράφων 4 και 6 του άρθρου 22 του νόμου 2472/1997 καθώς και των άρθρων 361,362 και 363 του Ποινικού Κώδικα.
Παράλληλα, κατατέθηκε μήνυση και κατά της "Εφημερίδας των συντακτών" για τον ίδιο ακριβώς λόγο και τα ίδια αδικήματα. Πρόκειται για διασπορά ψευδών ειδήσεων, αλλά και δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων που αποσκοπούν καθαρά στην προσβολή προσωπικότητας του Συναγωνιστή. Αναμένουμε η Δικαιοσύνη να κινηθεί άμεσα και να προστατέψει την τιμή και την υπόληψη όλων των Συναγωνιστών που στοχοποιούνται και κατασυκοφαντούνται από τις φυλλάδες των "νταβατζήδων".