Ο Μπουτάρης και η «ενόχλησή» του από τις παρελάσεις


Ο γραφικός δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης «ξαναχτύπησε». Αυτή την φορά τα απωθημένα του αφορούσαν τις μαθητικές παρελάσεις, τις οποίες χαρακτήρισε μεταξικά ...
 
κατάλοιπα!
Συγκεκριμένα, ο γηραλέος Μπουτάρης δήλωσε ότι: «Εμένα με ενοχλούν οι παρελάσεις γενικώς και ειδικά οι παρελάσεις παιδιών. Το θεωρώ κατάλοιπο της μεταξικής νοοτροπίας.» Καταρχάς, ο πρώην αλκοολικός αυτός τύπος ψεύδεται όταν λέει ότι τον ενοχλούν «οι παρελάσεις γενικώς». Αν κρίνουμε από την αντίδρασή του στις «παρελάσεις» των ομοφυλόφιλων μάλλον «μέσα στην τρελή χαρά» ήταν…
Όσο για την μεταξική νοοτροπία που αντιπαθεί είναι φανερό, από την όλη του συμπεριφορά, ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να την ενστερνιστεί… Συνεχίζοντας, όμως, ο Μπουτάρης υποστήριξε πως «το κουβέντιασα με τα εγγόνια μου και τα πιο πολλά παιδιά τις θέλουν τις παρελάσεις. Τις θέλουν, βέβαια, επειδή χάνουν σχολείο. Εμείς τις θέλαμε στο παρελθόν για να φλερτάρουμε κορίτσια. Έτσι όπως έγινε όμως το πράγμα σήμερα, το θέαμα είναι απαράδεκτο. Μερικές φοράνε μίνι λες και πάνε στην ντίσκο».
Ούτε τα εγγόνια του δεν μπορεί να πείσει ο συγκεκριμένος Παππούλης. Βλέπουμε, όμως, ότι αναπτύσσει απόψεις αισθητικού περιεχομένου οι οποίες έχουν να κάνουν με τις ενδυματολογικές προτιμήσεις των κοριτσιών. Ας ενημερώσει κάποιος τον ηλικιωμένο αυτόν τύπο ότι απαράδεκτο θέαμα είναι να υπάρχει άτομο που έχει «καβατζώσει» τα 72 αλλά αρέσκεται να παριστάνει τον «τζόβενο», με σκουλαρίκι, περούκα, τατουάζ και φωτογραφήσεις ημίγυμνες λες και είναι μοντέλο.
Είτε τον γέλωτα προκαλεί είτε την αηδία το θέαμα αυτό, απ’ όλες τις απόψεις, είναι απαράδεκτο. Όπως και να έχει, ο θλιβερός αυτός τύπος σε τέσσερις μήνες από τώρα θα πάψει να είναι δήμαρχος και επομένως οι όποιες γραφικές, όσο και απαράδεκτες, δηλώσεις του θα πάψουν να έχουν θεσμικό ρόλο και περιεχόμενο. Ως απόμαχος, πλέον, (και) της πολιτικής ζωής το πολύ-πολύ να πίνει κανένα χαμομήλι σε κάποιο καφενείο, διασκεδάζοντας με τα λεγόμενά του τους εκεί παρευρισκόμενους συνομηλίκους του.

Γιώργος Μάστορας