Οι «επαναστάτες» του ΣΥΡΙΖΑ και ο ρόλος τους ως ανάχωμα στην Χρυσή Αυγή


Δύο γραφικοί τύποι, οι οποίοι όμως είναι μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, «στελέχη» της επονομαζόμενης «Κομμουνιστικής Τάσης» είχαν την στιγμιαία αναλαμπή δημοσιότητας που τους αναλογεί με δηλώσεις τους σε μερίδα του καθεστωτικού τύπου. Πολύ πιθανόν οι φαιδροί αυτοί τύποι να είναι και τα μόνα υπαρκτά μέλη της συγκεκριμένης τάσης.
Τα λεγόμενά τους περί «επανάστασης», παρά την όποια ουτοπία και γραφικότητα που τα διέπει, θα μπορούσαν κάλλιστα να «αμαυρώσουν» την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ ως αναπόσπαστο μέλος του «συνταγματικού τόξου». Όλοι αυτοί οι «ευαίσθητοι δημοκράτες», που ωρύονται διαμέσου των ...

διαφόρων εκφράσεων των συστημικών ΜΜΕ ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ετοίμαζε «κατάλυση του πολιτεύματος» με νεροπίστολα και πλαστικά σπαθιά, άνετα θα μπορούσαν να δουν το ίδιο στην διακήρυξη των αμετανόητων αυτών μπολσεβίκων. Οι ατάκες τους για «γνήσιο επαναστατικό μαρξισμό», «Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης», «οι φαντάροι θα πρέπει να υπερασπίζονται τις κοινωνικές και πολιτικές κατακτήσεις του λαού» θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως, για να είμαστε ειλικρινείς, και το ΚΚΕ τις ίδιες περίπου βλακείες λέει.
Δεν τους ενοχλεί, όμως, κανείς, για τον απλούστατο λόγο ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΚΚΕ αποτελούν  καμία υπαρκτή απειλή για το σύστημα αυτό. Οι όποιες αναφορές των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ στις μπούρδες των ανιστόρητων αυτών απολιθωμάτων της «Κομμουνιστικής Τάσης» (αμφιβάλλουμε κατά πολύ  αν συγκεντρώνουν διψήφιο αριθμό μελών) έχουν να κάνουν με την επιχείρηση προειδοποίησης και νουθεσίας προς την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ. Το καθεστώς λέει στον Τσίπρα ότι οι γραφικοί «οραματιστές», που έχει περισυλλέξει στο πολιτικό τσίρκο το οποίο διαχειρίζεται, δεν πρέπει να τον αποπροσανατολίζουν από την βασική του αποστολή που είναι να λειτουργήσει ως εναλλακτική λύση του απάτριδου μνημονιακού καθεστώτος. Το πολιτικό σκηνικό, όπως θα έχει διαμορφωθεί μετά τις επόμενες εκλογές για το Κοινοβούλιο, θα έχει τον ΣΥΡΙΖΑ ως το πιο βασικό συστατικό στοιχείο της νέας κυβέρνησης, η οποία θα προκύψει αλλά όχι το μοναδικό. Η πολιτική σταθερότητα του συστήματος απαιτεί έναν «σοβαρό» ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα πρέπει να αντιλαμβάνεται τα γεγονότα σε «ρεαλιστική βάση» και να συνεργαστεί άψογα με τη ΝΔ και όποιον άλλο χρειαστεί, «για το καλό του Τόπου» φυσικά…
Με δεδομένο ότι εκ των πραγμάτων η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει «παιχνιδάκια». Η εντολή προς τον Τσίπρα, η οποία δίνεται έμμεσα διαμέσου των διαφόρων δημοσιευμάτων, είναι να «μαζέψει» τους διάφορους «πυροβολημένους» που ονειρεύονται οκτωβριανές επαναστάσεις και νεκραναστάσεις των μουμιών του Λένιν και του Τρότσκι και να κοιτάξει να προσαρμοστεί σιγά-σιγά στην μελλοντική του εικόνα ως «εταίρος πλήρους ευθύνης» κι αυτός σε μια κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» που θα συνεχίζει να διαχειρίζεται την μνημονιακή πολιτική, διανθισμένη πλέον με ορισμένες αριστερές πινελιές.
Επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτα άλλο από θεονήστικα λιγούρια της εξουσίας, από έναν ετερόκλητο εσμό διαφόρων καιροσκόπων και αρπαχτάκηδων θα προσαρμοστούν σύντομα στις απαιτήσεις των νέων καιρών. Οι πολύ γενικές αναφορές των καθεστωτικών ΜΜΕ για τις τυχόν αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία, την βία, την αστική δημοκρατία κ.λ.π. δεν συνιστούν άμεση απειλή αλλά «φιλική» συμβουλή και προειδοποίηση για το τι μπορεί στα καλά καθούμενα να πάθουν οι Συριζαίοι «αν δεν συμμορφωθούν ως προς τις υποδείξεις».
Την ίδια ώρα που η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ διώκεται ανηλεώς, ο Αρχηγός και οι Βουλευτές της φυλακίζονται άδικα και παράνομα και τα Μέλη της δολοφονούνται άνανδρα από τους παρακρατικούς αλήτες της κόκκινης τρομοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ακόμη συστημικό ανάχωμα για την αποκοπή του Λαϊκού ρεύματος εξ ολοκλήρου στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Γιώργος Μάστορας