Νέες αποκαλύψεις Κάντα για τα εξοπλιστικά: Εν ενεργεία πολιτικός μπλεγμένος με τις μίζες των εξοπλιστικών


Ποιος πολιτικός της κυβέρνησης Σημίτη έχει παραμείνει ακόμα εν ενεργεία και εξακολουθεί να είναι σημαντικός; Ποιος να είναι;... Ποιος να είναι;...
Χοντρό πολιτικό παιχνίδι φαίνεται ότι παίζει ο Α. Κάντας. Για άλλη μία φορά ανέφερε σαφέστατα την ανάμιξη πολιτικών στην υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά, αλλά για άλλη μία φορά ...
 
απέφυγε να μιλήσει με ονόματα. Το σκανδαλώδες της όλης υποθέσεως, βέβαια, είναι ότι ενώ αυτά που λέει ο Κάντας είναι σαφέστατα, δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να αποκαλυφθούν τα ονόματα τους και να κληθούν από την δικαιοσύνη να καταθέσουν. Ας εγκύψουμε, όμως, στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα» και ας προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε τα λεγόμενα:
«Δύο σημαντικά πολιτικά πρόσωπα, από τα οποία το ένα εν ενεργεία, ενέπλεξε στην υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας στην πολύωρη νέα απολογία του την Τετάρτη.
Όπως αποκάλυψε «Το Βήμα», τα δύο αυτά πρόσωπα «φωτογραφήθηκαν» και δεν κατονομάστηκαν από τον Α. Κάντα. Είναι και τα δύο σημαντικά πρόσωπα - το ένα μάλιστα μπορεί να προκαλέσει πολιτικό σεισμό αν επιβεβαιωθεί ο κατηγορούμενος.
Περιέγραψε πάντως στους ανακριτές κκ. Σπύρο Γεωργουλέα και Χριστόφορο Μάρκου πώς, κατά την εκτίμησή του, τα πρόσωπα αυτά «δεν θα μπορούσαν να αγνοηθούν από τις γερμανικές εταιρείες για να ευοδωθεί η υπογραφή της συγκεκριμένης προμήθειας των 1,9 εκατ. ευρώ που αφορούσε τα πυροβόλα όπλα από τη γερμανική εταιρεία Krauss Maffei»! Συγχρόνως κατονόμασε και άλλα μέλη επιτροπών του υπουργείου Άμυνας που είχαν κρίσιμο ρόλο στις προμήθειες»
Η κρίσιμη φράση της απολογίας Κάντα είναι εκεί που λέει ότι «δεν θα μπορούσαν να αγνοηθούν από τις γερμανικές εταιρείες για να ευοδωθεί η υπογραφή της συγκεκριμένης προμήθειας». Το μοναδικό όργανο της κυβέρνησης το οποίο «δεν μπορεί να αγνοηθεί» στην περίπτωση της υπογραφής συμβάσεων και προμηθειών σε θέματα εξοπλιστικών προγραμμάτων είναι φυσικά το ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας).
Αρκεί, δηλαδή, οι αρμόδιοι ανακριτές να κοιτάξουν την σύσταση του ΚΥΣΕΑ εκείνης της περιόδου και να καλέσουν τον πολιτικό που είναι ακόμα εν ενεργεία. Η μονίμως ολιγομελής σύσταση του ΚΥΣΕΑ, διασφαλίζει ότι η δια της εις ατόπου απαγωγής διεργασία θα είναι εξόχως σύντομη και εξαιρετικώς ακριβής. Όμως μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται η πρόθεση κλήσεως του συγκεκριμένου εν ενεργεία πολιτικού προσώπου, ίσως υπό το φόβο της πρόκλησης πολιτικού σεισμού ή από το γεγονός ότι η υπόθεση του δεν έχει "δεθεί" αρκετά.
Εμείς, χωρίς να γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα, αφού αυτά είναι θέμα των ανακριτών, εικάζουμε ότι το όνομα του εν ενεργεία πολιτικού θα αποκαλυφθεί όταν αυτός δεν θα είναι πλέον χρήσιμος για την συγκυβέρνηση, ήτοι όταν η χούντα πέσει, οπόταν και θα θεωρείται λήξασα και η χρησιμότητα του και η πολιτική του καριέρα. Προς το παρόν δεν θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις στον εν λόγω κλάδο της υποθέσεως.