Ίμια 1996: Το χρονικό μιας εθνικής ταπείνωσης και τραγωδίας



Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας
Οι υπεύθυνοι της εθνικής ταπείνωσης των Ιμίων, τον σκοτεινό εκείνο Ιανουάριο του 1996, επιχείρησαν να δικαιολογήσουν την προδοσία τους ισχυριζόμενοι πως απέτρεψαν έναν οδυνηρό πόλεμο με δραματικές συνέπειες, με το μικρότερο δυνατό κόστος. Προς τούτο και ο τότε ...

πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, απηύθυνε από την Βουλή το περίφημο «ευχαριστώ την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών», ένα ευχαριστώ που επαναλαμβάνεται από τότε από τα χείλη όλων των πρωθυπουργών, προς τους δολοφόνους του Λαού μας.
Η προδοτική και διεφθαρμένη μέχρι το μεδούλι πολιτική ηγεσία, με την εργολαβική συμπαράσταση και συμπαιγνία των μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών της μεταπολιτευτικής καθεστηκυίας τάξης, έπραξαν τα πάντα προκειμένου να μετατρέψουν την ταπείνωση και την ήττα, αν όχι σε νίκη, τουλάχιστον σε ένα αξιοπρεπή συμβιβασμό. Πανηγυρίζοντας έβγαιναν οι πολιτικοί απατεώνες στα κανάλια της διαπλοκής, ουρλιάζοντας πως οι αριστουργηματικοί χειρισμοί της τότε κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, απέτρεψαν έναν πόλεμο που θα γυρνούσε την Πατρίδα μας δεκαετίες πίσω. Τι κι αν εγκαταλείφτηκε για πρώτη φορά ελληνικό έδαφος, τι κι αν είχαμε 3 δολοφονημένους από τουρκικά πυρά Έλληνες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού. Η Ελλάδα είχε εισέλθει στην εποχή του «εκσυγχρονισμού», εποχή για την οποία η υπεράσπιση της Εθνικής Τιμής και Αξιοπρέπειας ήταν γεγονός. αναχρονιστικό!
Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Η εθνική προδοσία και η ταπείνωση της 31ης Ιανουαρίου 1996 υπήρξε το φυσικό επακόλουθο της εξωτερικής πολιτικής ενός κράτους-προτεκτοράτου, ενός σάπιου και διεφθαρμένου Καθεστώτος το οποίο πνίγει το Ελληνικό Έθνος και η οποία εξωτερική πολιτική συμπυκνωνόταν στην τυφλή εφαρμογή του δόγματος της «ελληνοτουρκικής φιλίας και συνεργασίας». Περισσότερο όμως, η κατάληξη της κρίσης των Ιμίων υπήρξε το crash test των αντοχών του Ελληνικού Λαού, ο οποίος έκτοτε είδε τους εξευτελισμούς να διαδέχονται ο ένας τον άλλο, δίχως την παραμικρή αντίδραση. Σήμερα μόνον, δύναται ο καθένας να αντιληφθεί τι πραγματικά σήμαινε εκείνος ο ντροπιαστικός συμβιβασμός, σήμερα που τα Μνημόνια έγιναν «τα Ίμια» της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής.
Ο ρόλος της πολιτικής ηγεσίας ίδιος, τότε και σήμερα. Η προδοσία, ο εξευτελισμός, η ταπείνωση, η εξαθλίωση χαρακτηρίζονται ξανά ως αναγκαίος συμβιβασμός για το συμφέρον του Ελληνικού Λαού. Ενός Ελληνικού Λαού ο οποίος τότε σιώπησε, θαμπωμένος από τις κίβδηλες υποσχέσεις των πολιτικάντηδων της αριστεράς και της δεξιάς, περί οικονομικής ανάπτυξης και «ισχυρής» Ελλάδος. Πόσα Ίμια όμως, μπορεί ακόμη να ανεχτεί ο Λαός μας;
Ο Σημίτης του «ευχαριστούμε τους Αμερικανούς» το 1996, έγινε ο Σαμαράς του «ευχαριστούμε την Τρόικα» το έτος 2013. Η δουλοπρέπεια και ο ραγιαδισμός των πολιτικάντηδων, βρίσκεται άλλωστε σε άμεση συνάρτηση με την απάθεια και αδράνεια του Λαού. Όσο περισσότερο απαθής είναι ο Λαός, τόσο περισσότερο ενδοτική είναι η πολιτική ηγεσία. Ποιος Σημίτης και ποιος Σαμαράς θα μπορούσε να εξουσιάσει ένα Λαό λεόντων; Την απάντηση την γνωρίζουν άπαντες. Κι επιπλέον, οι κράχτες της ταπείνωσης, εκείνοι οι άθλιοι που διαχειρίζονταν επικοινωνιακά την ήττα του 1996 μέσα από κανάλια και εφημερίδες, είναι αυτοί που σήμερα μιλούν για ανάκαμψη της οικονομίας και αναγκαιότητα των θυσιών που απαιτούν οι διεθνείς τοκογλύφοι.
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή δεν προχώρησε ποτέ σε πολιτικές παλινωδίες, σε επικοινωνιακά τρικ και αισχρούς συμβιβασμούς με τους εχθρούς του Λαού μας. Το 1996 οι Χρυσαυγίτες ήταν έξω από τη Βουλή, καταγγέλλοντας ένα αντεθνικό Καθεστώς. Το 2014 οι Χρυσαυγίτες είναι με εντολή του Ελληνικού Λαού μέσα στη Βουλή, προασπίζοντας τα δίκαια του Λαού μας ενάντια στο ίδιο αντεθνικό Καθεστώς. Μόνο που το 1996, η Χρυσή Αυγή είχε μερικές μόλις χιλιάδες πιστούς. Σήμερα, την ακολουθούν εκατομμύρια Έλληνες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο Εθνικό Προσκλητήριο.
Το έτος 1996, το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα χρησιμοποίησε ένα σύνθημα το οποίο παραμένει επίκαιρο και θα παραμένει πάντοτε, στο διηνεκές της Ελληνικής Ιστορίας: ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ!
Συμπατριώτες!
Το τυραννικό Καθεστώς των διεφθαρμένων, δεν θα πέσει με υποσχέσεις και ευχολόγια. Το αντεθνικό Καθεστώς θα γκρεμιστεί, με αμείωτο κι ακατάπαυστο Πολιτικό Αγώνα μέσα από τις τάξεις του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών! Η Χρυσή Αυγή ύψωσε περήφανα τις Σημαίες της Εθνικής Αντίστασης, δεν μένει άλλο τι παρά να εγερθεί ο Ελληνικός Λαός και ν' αφήσει την καταιγίδα να ξεσπάσει!

Ευάγγελος Καρακώστας