Καθεστωτικοί και ψευτοπροοδευτικοί θέλουν να μένουν τα παιδιά μας αγράμματα


Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων γονέων, που στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία, είναι οι αλλοδαποί μαθητές. Οι οποίοι δε γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα και αδυνατούν ή καθυστερούν να καταλάβουν τη διδακτέα ύλη, με αποτέλεσμα να πηγαίνει πίσω η διδασκαλία, στους ρυθμούς που μπορούν να την παρακολουθήσουν και οι αλλοδαποί μαθητές. ...




Η καθυστέρηση αυτή όπως είναι φυσικό δημιουργεί κενά, κι έτσι οι μαθητές των δημοσίων σχολείων είναι πολύ πιο πίσω από τους μαθητές των ιδιωτικών, άρα και σε μειονεκτική θέση απέναντί τους στις εξετάσεις για τα ΑΕΙ.
Για να μη μένουν, λοιπόν, τα παιδιά μας αγράμματα και για να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες ανάμεσα στους μαθητές των δημοσίων και των ιδιωτικών σχολείων, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ζήτησε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της βουλής να δημιουργηθούν διαφορετικές τάξεις στα σχολεία για τα ελληνόπουλα και άλλες για τα παιδιά των αλλοδαπών. Όπως ήταν φυσικό, η λογικότατη αυτή τοποθέτηση προκάλεσε τις αντιδράσεις των συνήθων «προοδευτικών», που –κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν τη λογική της- το γύρισαν στον… ρατσισμό.
«Αυτός ο διαχωρισμός κύριοι της Χρυσής Αυγής είναι φασιστικός» απεφάνθη ο κομμουνιστής (ΔΗΜΑΡ) υφυπουργός Παιδείας της συγκυβέρνησης του Αντωνάκη, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ενώ ο… πολύξερος (νεοδημοκράτης) πρόεδρος της Επιτροπής Γ. Καλαντζής, απάντησε με το γνωστό παραμύθι, διαστρεβλώνοντας τον Ισοκράτη (που δεν το είπε με την έννοια που το εννοούν αυτοί…), πως «Έλληνες είναι οι μετέχοντες της Ελληνικής Παιδείας». Στο σημείο αυτό επενέβη η γνωστή Ρεπούση (του… συνωστισμού στην Προκυμαία της Σμύρνης), η οποία κάλεσε την Χρυσή Αυγή να πάει στη… ζούγκλα: «Αντί να βγάζετε κορόνες πατριδοκαπηλίας, καθίστε να διαβάσετε κανένα νομοσχέδιο. Η δημοκρατία έχει κανόνες, αν δεν σας αρέσει να πάτε να ζήσετε στη ζούγκλα».
Φυσιολογικές κρίνονται οι τοποθετήσεις των βουλευτών των κατεστημένων κομμάτων, «δεξιών» και «αριστερών». Αυτοί στέλνουν τα βλαστάρια τους στα ιδιωτικά σχολεία κι έχουνε τα προβλήματά τους λυμένα. Πως, λοιπόν, έχουμε την απαίτηση να μπορέσουν να καταλάβουν τα προβλήματα του κοσμάκη, αφού δεν τα ζουν οι ίδιοι;



ethnikismos.net