Α. Ματθαιόπουλος: "Τοις βαρβάροις ειλωτεύειν" - ΒΙΝΤΕΟ


Ο Συναγωνιστής και βουλευτής Σερρών της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος με την τοποθέτηση του στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων αλλά και με την επίκαιρη ερώτηση του στην Ολομέλεια έθεσε σημαντικά θέματα για την κατάσταση της παιδείας της Ελλάδας. ...
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ >>>




Αρχικά, στην επιτροπή τόνισε την σημασία αναβάθμισης της ποιότητας εκπαίδευσης. Απαιτείται άμεση ανάγκη δημιουργίας μικρών και ευέλικτων τμημάτων αλλά και εφαρμογή πειθαρχικών μέτρων σε όσους διασπείρουν άμεση ή έμμεση πολιτική προπαγάνδα. Σημαντικός επίσης είναι ο διαχωρισμός Ελλήνων και μη Ελλήνων μαθητών, προκειμένου να μην υποβαθμίζεται το επίπεδο διδασκαλίας στα σχολεία. Τέλος, σχετικά με την παρερμηνεία της ρήσης του Ισοκράτη για το ποιοι καλούνται (όχι είναι) Έλληνες και την... καραμέλα των εθνομηδενιστών για τους "μετέχοντες" στην Ελληνική παιδεία, ο Συναγωνιστής Ματθαιόπουλος απάντησε με μια άλλη ρήση του Ισοκράτη: "Τοις βαρβάροις ειλωτεύειν".

 

Στην επίκαιρη ερώτηση του ο Συναγωνιστής επεσήμανε ότι για το σχέδιο Αθηνά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα είναι επιτυχές. Το Εθνικό συμφέρον έρχεται σε αντίθεση με τις φιλοδοξίες της κυβέρνησης καθώς δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη. Το σχέδιο Αθηνά δεν παρέχει ποιοτική αναβάθμιση των σπουδών και δεν προϋποθέτει ότι ο Έλληνας θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στο δημόσιο και δωρεάν αγαθό της παιδείας.