Έλεγχος σε σπίτι φοιτητή για τα αβγά που πετάχτηκαν στην εβραϊκή συναγωγή

Ήταν 11:30 το πρωί όταν καταμεσής της οδού Συγγρού στη Θεσσαλονίκη «προσγειώθηκε» ένα αβγό. Λίγα μέτρα μακρύτερα βρίσκεται η είσοδος της...




εβραϊκής συναγωγής στη Θεσσαλονίκη. Εντός αυτής ήταν σε εξέλιξη η τελετή για την επέτειο του εβραϊκού ολοκαυτώματος. Έξω από αυτήν βρίσκονταν επί ποδός περίπου 200 αστυνομικοί. Το αβγό «προσγειώθηκε» δύο μέτρα μακρύτερα από το όχημα της τροχαίας που ήταν προπομπός της αυτοκινητοπομπής των επισήμων. Κανείς δεν μπόρεσε να εντοπίσει από πού έπεσε.
Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. Δύο αστυνομικοί πήραν θέση στον τέταρτο όροφο του κτιρίου που βρίσκεται απέναντι από την συναγωγή. Δέκα λεπτά αργότερα «έπεσε» και δεύτερο αβγό σε απόσταση λίγων μέτρων από το πρώτο. Αυτή τη φορά κάποιοι από τους αστυνομικούς εντόπισαν την προέλευση του αβγού.
Δύο άντρες της κρατικής ασφάλειας συνοδευόμενοι από δύο ένστολους μπήκαν στην πολυκατοικία που βρίσκονταν διαγωνίως απέναντι από την συναγωγή. Έφτασαν στον τελευταίο όροφο και χτύπησαν την πόρτα. Τους άνοιξε ένας φοιτητής. Τον αιφνιδίασαν ρωτώντας τον:  «Έχεις ανοιχτό το παράθυρο που βλέπει στη Συγγρού»; Εκείνος απάντησε: «όχι». Μπήκαν μέσα και είδαν ότι το παράθυρο ήταν ανοιχτό. Κατέγραψαν τα στοιχεία της αστυνομικής του ταυτότητας και δεν ασχολήθηκαν περισσότερο μαζί του. Μέχρι την αποχώρηση του πρωθυπουργού και της συνοδείας τους δεν έπεσε άλλο αβγό.


thestival.gr